Gondolkozom a babahámon 2,5 éves lányomnak, szerintetek?
Hát a kislányomon elkelt volna a babahám. Kisvárosban lakunk, de azért van forgalom itt is. A lányom 2-2,5 évesen simán kifutott a boltból, amíg fizettem. Persze megneveltem, most 3,5 évesen már nem szalad ki. De akkor nagyon jó lett volna nekünk is, sok idegeskedéstől megszabadított volna.
Érdekes a két nagyobb gyerekem más vérmérsékletű, soha ilyen irányú viselkedésük nem volt. Lehet, hogy ha nekem is csak ilyen nyugodt, szófogadó gyerekem lenne, bennem is felmerülne, hogy a babahám megalázó, kutyáknak való dolog. De mivel a kicsi teljesen kiszámíthatatlan volt (még manapság is ő szaladgál el a legjobban a séták alkalmával, de már megáll a járda szélén) én is úgy gondolom, hogy első a biztonság.
Egy, a kislányomhoz hasonló habitusú gyerek + forgalmas környék = babahám.
Kedves Kérdező ezt Te írtad ki?Vagy a 64%-os? :)
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
Ne foglalkozz a sok hiperanyukával, azok máshoz sem értenek, csak leszólni a többieket :))
Én is gondolkodtam anno egy ilyen cuccon, csak boltban nem láttam nálunk sehol, most meg már azért a majdnem négy éves gyerekre nem adnám rá, meg amúgy is, már biztonsági okokból nem lenne szükséges, mivel ő teljesen magától megáll az út szélénél (persze fogom a kezét), sőt, ha át kell vágni egy parkolón, vagy bármin, akkor is nyújtja a kezét és mondja, hogy "anya, itt autók jönnek, fogom a kezed". Kisebb korában sem volt ilyen elszaladgálós, de ettől még nekem ez volt (kb. az egyetlen) parám, hogy majd kirántja a kezét és átszalad az úton.
Nekem a hám inkább azért szimpatikus, mert sokkal kevésbé korlátozza le a mozgásban a gyereket, mintha a kezem fogná. Neki is marad így két szabad keze. Ettől még ugyan úgy meg tudom fogni a kezét, ha úgy gondolom, hogy most meg kéne fogni, de ha két lépéssel odébb akar menni valamit megnézni, azt simán megteheti úgy, hogy közben még mindig hozzám van "csatlakoztatva" :)
Arról nem is beszélve, hogy én emlékszem rá a saját gyerekkoromból, hogy hosszabb sétánál nekem rohadt fárasztó volt úgy menni, hogy a fél karomat fel kellett emelnem, hogy elérjem apukám kezét (főleg nála volt ez gond, mert anyukám alacsony, de apu nem).
Azt meg sosem fogom megérteni, hogy miért kiáltják ki ezt egyesek megalázónak. Ez ilyen felnőtt belemagyarázás. Ilyen alapon az nem megalázó, ha a már járni tudó gyereket beültetik a babakocsiba? Az egy cseppet jobban gátolja a mozgását (amúgy is a hám szerintem több mozgásteret ad neki).
Különben az Ebay-en néztem tök jópofa hámokat, ami egy az egyben olyan, mint egy kicsi hátizsák, azt meg a legtöbb gyerek örömmel is viseli. Na, ilyenek: [link]
Szerintem ez jópofa is, és tényleg csak egy kis hátizsák, később amúgy is annak használható, mert le lehet róla venni a "madzagot".
Szia.Nekem is van es lesz..om mas mit gondol rola.Nem megalazo egyaltalan es nem kulfoldon divat.Nekem anyosom adta aki a ferjemnel hasznalta.CIRKA 26 EVES A HAM!!!!!!!
Kulfoldon elek es itt is hasznaljak csak a felfogas mas:D
Nem kell az eloiteletekkel foglalkozni.
Neveles kerdese?.....hm szerintetek(ellenzok) ha kiabalsz vele (vagy elszoritod a csuklojat) vagy fogalmam sincs hogy gondoltatok a nevelest az nem megalazo a gyereknek??? Az en gyerekem nem hisztis,szofogado megis ha setalunk vagy a parkba megyunk hasznalom. Annyi hely van az utcan hogy epp hogy elferunk(d.u.ni csucs egesz mas mint M.O.n) hagyjam otthon a hamot a gyerek meg menjen amerre lat majd megtalalom kozel 2000 ember kozott.?:)1,5 eves babo anyukaja.
Gondolom a lepontozast is az ellenzok fogjak adni.Szokas szerint.
Érdekes dolog ez. Sokan megalázónak érzik a gyerekükkel szemben a használatát, de a pofonnal nevelést nem érzik annak. Holott igazából az fáj igazán a gyerek lelkének.
Szerintem aki lehúzza a hámot, még nem is látott olyat. A gyerkőcön van egy jópofa figurás hátizsák, azon van maga az eszköz, amit az anyuka pl. az övébe tűzhet. Nyugodtan sétálhat a gyerekévek kézenfogva, de akkor sem lesz baj, ha elengedi a kezét 1-2 percre. Nincs ebben semmi gázos, össze sem lehet hasonlítani a kutyapórázzal.
Nem lehet ezt megállni szó nélkül!
Óvodánkba járó gyermek tavaly sajnos meghalt. (4év).
NAGYON szófogadó kisfiú volt, elsőre megértette amit a felnőttek kértek tőle. De sétált az anyjával a játszótérről haza, és a forgalmas út túloldalán velük szemben az apja a munkából. A gyerek meglátta, Apucikám kiáltással kirántotta a kezét az anyjáéból, és sajnos ez volt az utolsó mondata, mert elütötte az autó. Kérdem én kedves hám ellenzők, ha rajta lett volna a hám ez megtörténhet?
Én használtam,először a 2 éves fiamon,aki képes volt úgy lelépni mellőlem-nem a kirakatot bámultam,hanem a piacon fizettem,körülöttünk csoportosulás volt,mert nézték az ikreimet a babakocsiban-,h senki nem látta hova tűnt.Aztán az ikrekkel,mert aki azt hiszi,h azért van két keze az embernek,h azzal atombiztosan szorítsa két szanaszét szaladó 1,5 éves kezét,az nagyon téved,és még sosem próbálta.
A hám nem kutyapóráz,nem a gyerek nyakába akasztjuk,h aztán szaladgáljon ameddig a hám engedi.Ez egy biztonsági eszköz,olyan mint a biztonsági öv.Mi teljesen normális módon sétáltunk,de ha forgalmas út mellett mentünk,akkor a hám rajtuk volt,a vége az övemhez erősítve,mert nem a más véleménye érdekelt,hanem a gyerekeim biztonsága.Megalázó?Mitől?Végigpofozni egy bőgő gyereket az utcán,mert kiszaladt az útra,az nem megalázó?Sosem zavarta a lányaimat,tudták,ha indulunk,veszik is fel,ha egy szavuk lett volna ellene,ha nem akarják,akkor nem erőltettem volna.
Egyébként érdekes módon az utcán sosem szólt be senki bántó módon,inkább mosolyogtak rajta-nem kiröhögtek-,és sokan kérdezték,h hol vettem.
Az természetesen szuper,ha egy anyuka úgy tud sétálni két 2 év alatti gyerekével,h egészen biztos benne,egyik sem fogja tudni kirántani a kezét,ergo nem kényszerül arra,h a másodperc tizedrésze alatt találjon megoldást arra,h hogyan rohanjon utána,ha közben a másik gyereket is fognia kell.
Még szuperebb,ha valaki egészen biztos abban,h nagy pocakkal,7-8-9 hónapos várandósan a gyerek után ugrani aki hirtelen meglátott egy cicát a túloldalon.
Klassz,ha valaki teljesen biztos abban,h a repülőtéren/pályaudvaron/zsúfolt gyerekprogramon a gyereke tutira nem fog kicsúszni a kezéből,tehát nem lesz azok között,akiknek megalázó módon majd a hangosbemondóhoz kell fáradnia,ahol az üvöltő gyereke várja,már ha a gyerek már el tudja mondani,hogy hívják,és ha egyáltalán előkerül.
Örülök annak,h ennyien vannak akik szerint pusztán nevelés és foglalkozás kérdése,h egy 1,5-2-2,5 éves gyerek 100% biztonsággal az anyja mellett maradjon,mert ők nem szorulnak rá mindenféle pótszerekre.
De ha valaki mégsem ilyen,hanem esendőbb,ijedősebb,ügyetlenebb,az hadd adjon egy esélyt magának -és a gyerekének- azzal a hámmal.
Bírom ezt a neveld meg hozzászólókat!
Vagy nincs gyerekük, vagy mimóza a szentem, és nem láttak még igazi önálló makacs kis jószágot. Aki egy angyal, de a dackorszakban bizony igencsak feszegeti a határokat.
Ha úgy érzed VEGYÉL! nagyon szépeket lehet szerezni. Biztonságban fogod érezni, mert nem veszik el, nem ütik el stb. Tudom milyen egy többemberes erőszakos természetű kicsi. Minket a környéken SOHA nem szóltak meg. A lányom KÉRTE hogy vegyük fel amikor mentünk ki. Tehát jól nevelt, de annyira kis kerge, mert a cica, kutyus, galamb stb olyan sok érdekesség eltereli a figyelmét.
Nekünk ez van, sokan dicsérték milyen csinos
Na ki szerint hasonlít kutyapórázhoz? Mert akkor azt sem láttak még! :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!