Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Gondolkozom a babahámon 2,5...

Gondolkozom a babahámon 2,5 éves lányomnak, szerintetek?

Figyelt kérdés
Az a gond, hogy babakocsihoz már nagy, a motort annyira nem szereti, a triciklivel hosszú távokat a háttámla miatt nem tudunk megtenni. Szeret sétálni, de nagyon rohangálós. Azon töprengtem, hogy ahogy itt egy anyukánál is olvastam, hogy ráteszem a gyermekre, és az övemhez csatolom a végét. Nagyvárosban élünk, nagy a forgalom, nagyon hirtelen ki tudja szakítani a kezét a kezemből, dackorszak közepén vagyunk. Szerintetek durva lenne így? Sokan olvastam elítélik, de szerintem praktikus, csak ugye az előítéletek..
2011. jún. 7. 08:04
1 2 3 4 5 6 7
 41/64 anonim ***** válasza:
22%

ma 10:05

Ugyan már!

Itt is látszik, hogy nem volt az a gyerek megnevelve. És ez sem biztos, hogy így történt. Na, mindegy...

Ha egy gyereknek elmagyarázod a közlekedés szabályait, és hogy nem rohangálunk át akkor sem az úton, ha meglátunk egy ismerős arcot, vagy elgurul a labdája, akkor nem fogja megtenni! Vagy előtte körülnéz! Mert ugye a körülnézés az alap!!!

2011. jún. 7. 10:29
 42/64 anonim ***** válasza:
20%

10:11

A táska az csinos, de az a madzag a végén már nem.. Az már egy kutyapóráz, akárki akármit mond.

2011. jún. 7. 10:31
 43/64 anonim ***** válasza:
73%

10:29-nek üzenem, hogy megnézném, hogyan magyarázza el a közlekedés szabályait egy 2-3 éves gyereknek. Ennyi idősen még annyira ösztönösek a gyerekek! Sőt sajnos még később is.

Gondolom te is láttad a hírekben, hogy Lakitelek-Kapásfalunál két olyan kisgyerek szaladt a halálba az úton keresztül, akik amúgy hosszú ideje jártak iskolabusszal önállóan.

A kutyapórázt meg nem az övedre tűzve hordod. De ha szerinted jobb kockáztatni, tégy úgy! Csak legalább másokat ne próbálj meg lebeszélni arról, hogy óvják a gyerekeiket!

2011. jún. 7. 10:51
 44/64 A kérdező kommentje:
09:07-es a 64%-os írta ki tuti, én nem, miért írnék két kérdést? Sajnos úgy látszik ő annyira a szívére vette a kérdésem, hogy kampányba is kezdett..Őrület mik vannak itt..
2011. jún. 7. 11:19
 45/64 anonim ***** válasza:
40%

09.07 vagyok!Sejtettem!!!Annyira bepörgött csórikám:D

Ne is foglalkozz vele!Írtam is neki,hogy nem "nem bír magával?"de töröltette a kommentet:D

2011. jún. 7. 11:21
 46/64 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos és haszontalan válaszokat is, nem is gondoltam, hogy ekkora port kavar ez a kérdés. Ezek után úgy gondolom, hogy veszek egyet, hátha fog kelleni, de nem napi szinten akarom én ezt használni. Most jöttünk haza a boltból egy csomag pelussal(megapack) és 2 nagy szatyorral és kénytelen voltam babkocsiba tenni a lányom, mert nem mertem elmenni csak úgy, hogy fogom a kezét, mert szabad kezem sem lett volna, így meg a kocsira akasztottam. Szegényem jött is volna ki belőle, most jól jött volna a hám a derekamra, és akkor ő is vidáman sétálgathatott volna mellettem.
2011. jún. 7. 11:29
 47/64 anonim ***** válasza:
66%
Látod, ez az! Az ellenzők tolják csak nyugodtan a babkocsiban az erősen kikívánkozó, esetleg üvöltő csemetéjüket, vagy szorítsák vörösre a kezét.
2011. jún. 7. 11:33
 48/64 anonim ***** válasza:
44%
Még nem tudom,hogy veszek-e. Mert ahol most lakunk kevés autó van,s itt van 10méterre a játszótér. S csak 13hós a lányom... Irta az egyik válaszadó h ismerősének kómában van a gyereke. A volt házmesterünk unokája (3éves) meglátott egy macskát a tuloldalon,kb óránként megy el 1autó az utcájukban de pont akkor ment az autó amikor átszaladt a kislány. Elütötte és meghalt. 3évesen. Jó tudom az ő hibájuk,meg stb.(s nem is sajnálták őket mert kisebbség,de ez nem kifogás,gyerek gyerek...) de akkor is gondoljatok bele nektek milyen érzés lenne ha az unokátok/gyereketek nem lenne többet? (Én belehalnék asszem...)25éves anyuka
2011. jún. 7. 13:53
 49/64 anonim ***** válasza:
58%

kutyák és macskák nevű válaszolónak:

Borzalmasan szörnyű, amit leírtál...

Balesetek sajnos mindig is voltak és sajnos lesznek is. Bár senki gyerekével, hozzátartozójával ne történjen meg., soha!

De egy 4 éves, jól nevelt, szófogadó gyerekre ki a fenének jutna eszébe hámot tenni?

Ha így gondolkoznánk, akkor minden óvodás korú gyerekre, de akár még nagyobbra is (ld. buszról leszálló gyerekek) hámot kéne rakni és csak úgy sétálhatnának.

Van időszak, amikor jól jöhet a szülőnek, engem aztán végképp nem zavar, de nem lehet a hám az egyedüli üdvözítő módszer a balesetek elkerülésére. Ne essünk már át a ló túlsó felére...

2011. jún. 7. 13:53
 50/64 anonim ***** válasza:
53%
Én vennék!!!Ez nem nevelés kérdése vannak akaratosabb gyerekek és kiváncsi gyerekek.Ez külföldön már réges rég elterjedt ,hogy igy közlekednek e gyerekekkel.A gyereknapon pont az állatkertben láttam egy német házaspárnál.Olyan helyen ahol sokan járnak ott elképzelhetö hogy felraknám állatkert stb.Nem értem mért kell minden dolgot a nevelésre ráfogni.
2011. jún. 7. 13:54
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!