Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Gondolkozom a babahámon 2,5...

Gondolkozom a babahámon 2,5 éves lányomnak, szerintetek?

Figyelt kérdés
Az a gond, hogy babakocsihoz már nagy, a motort annyira nem szereti, a triciklivel hosszú távokat a háttámla miatt nem tudunk megtenni. Szeret sétálni, de nagyon rohangálós. Azon töprengtem, hogy ahogy itt egy anyukánál is olvastam, hogy ráteszem a gyermekre, és az övemhez csatolom a végét. Nagyvárosban élünk, nagy a forgalom, nagyon hirtelen ki tudja szakítani a kezét a kezemből, dackorszak közepén vagyunk. Szerintetek durva lenne így? Sokan olvastam elítélik, de szerintem praktikus, csak ugye az előítéletek..
2011. jún. 7. 08:04
1 2 3 4 5 6 7
 1/64 anonim ***** válasza:
21%

Nekem is ennyi idős a lányom, DE EL SE TUDNÁM KÉPZELNI, HOGY MEGKÖSSEK EGY EKKORA GYEREKET!!!

Én azt tanácsolom, tanítsd meg viselkedni, hogy séták alkalmával fogja a kezedet.

2011. jún. 7. 08:10
 2/64 anonim ***** válasza:
21%
Még annyi, hogy véleményem szerint kegyetlen megoldás lenne.
2011. jún. 7. 08:10
 3/64 anonim ***** válasza:
29%

Úgy fogd a kezét,hogy te a kezeddel a csuklóját fogod át. Akkor nem tudja kiszakítani a kezét a tiédből. 2,5 éves gyereket pedig meglehet tanítani,hogy az utcán nem szaladgálunk.

Egy gyerek nem kiskutya,hogy hámot tegyenek rá.

2011. jún. 7. 08:13
 4/64 A kérdező kommentje:
Az jobb lenne, ha a kocsi alá rohanna? Okos kislány, csak feszegeti a határokat. Nem vezetni akarom, épp ezért mondtam, hogy a derekamra erősíteném a hám végét.
2011. jún. 7. 08:16
 5/64 A kérdező kommentje:
Attól hogy 3x válaszolsz a kérdésre más véleményére is kíváncsi lennék..
2011. jún. 7. 08:17
 6/64 anonim ***** válasza:
23%

Nem érted, hogy meg kell tanítanod viselkedni???

Egy lassan óvodáskorú gyereknek meg kell már értenie, hogy séta közben nem rohangálunk.

2011. jún. 7. 08:17
 7/64 anonim ***** válasza:
63%

Szerintem meg vegyél be mellé lesz.omtablettát, és ne érdekeljen, ki mit gondol.

Semmivel sem megalázóbb, mint az ordító gyereket a kezénél fogva hazarángatni, aki még picit idemenne, odamenne, de el se léphet az anyja mellől.

A gyerek biztonsága a LEGFONTOSABB, és minden eltörpül emellett. A hámmal van két szabad kezed. :) Néha igen jól tud jönni.

Ettől még foghatod a kezét, és megtanul majd melletted szépen sétálni. Inkább nézzenek rád páran ferdén, mint egy váratlan pillanatban kiugorjon az útra, vagy egyéb szörnyűség történjen.

Nagyváros, nagy forgalom, dackorszak. Ha utóbbin kicsit átlendültök, te tudni fogod, hogy már nem kell a hám.

Ez pedig még mindig sokkal jobb megoldás, mintha nem lehetne elmenni nyugodtan sétálni a picivel, egyfolytában ideges vagy, kiabálsz, hogy gyerevisszagyerevisszagyerevissza, és ő is feszült. A végén meg inkább nem is mentek sehova.

2011. jún. 7. 08:18
 8/64 anonim ***** válasza:
74%
én meg vennék és venni is fogok,és nem úgy járni,mint barátaim,akiknek a 4 évesük 1 hónapja kómában van ,mrt kiszakította kezét nagypapa kezéből és autó alá rohant:(
2011. jún. 7. 08:18
 9/64 anonim ***** válasza:
21%

A 4 válaszból 3 az enyém, és annyiszor írok, amennyiszer csak szeretnék.

1 válasz pont hogy más írt, aki szintén 64%-os.

2011. jún. 7. 08:19
 10/64 anonim ***** válasza:
59%

Én úgy érzem, h mindenki maga dönti el. Bébiszitterkedtem több helyen is. Volt olyan gyerek, akivel simán lehetett kézenfogva sétálni v csak mellettem sétált, viszont volt olyan, akinél az anyja sem merte megkockáztatni, h elfusson. A babahám szerintem nem megkötözés, hanem védelmi eszköz. Sajnos az emberek nem figyelnek a gyerek pedig még kicsi felmérni a veszélyt. Hidd el, h rengeteg olyan nő lesz itt, mint az első válaszadó, de nem ők döntik el, h mi neked a veszélyes és mi nem. A kisgyereknél nem csak nevelési szempont ez. Ez a veleszületett temperamentum, amit lehet korrigálni, de csak idővel. Addig viszont nem szeretné senki, ha baja esne.

A másik pedig, aki azt hiszi ez nem természetes meg, h megkötözés, annak gondolnia kell az állatvilágra. A tyúkanyó is összetereli a csibéket, a macska szájában hordva viszi vissza a cicáját az alomba, ha elcsatangol. Ők természetes módon védik kicsinyeiket, azzal, h nem engedik őket elcsatangolni. Sőt, van olyan rágcsálófaj is, amelyik egymás farkába kapaszkodva, mint egy vonat közlekednek (nagyon viccesen néznek ki).

Tégy úgy, ahogy a szíved diktája.

2011. jún. 7. 08:22
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!