Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan méritek kisgyermeketek...

Hogyan méritek kisgyermeketek lázát?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ki hogyan méri óvodás gyermeke lázát?

Van egy viszonylag szuper lázmérőnk, de… fenékben mérve (levonva) mindig magasabbat mér, mint hónaljban. A különbség nem kicsi. Legutóbb kórházba is került, mert hónaljban 38.7 volt, fenékben meg 40. Kiderült, hogy napok óta magas láza volt, kiszáradt.

Most megint lázas, ugyanúgy mást mértünk hónaljban, mint fenékben.

Van egy nagyon drága fajta homlokhőmérőnk, de az sem az igazi.

3 éves az alany, én már nem szívesen dugdosok semmit a fenekébe…

febr. 8. 12:00
1 2 3 4 5 6
 51/57 A kérdező kommentje:
Mi volt a normális válasz? Hogy mérjem pontatlan eszközzel?
tegnap 08:32
 52/57 Bogica0616 ***** válasza:
59%
Kérdező, világszerte hidd el nagyon sokan megoldják hónaj méréssel. Az, hogy te nem érzed pontosnak, nem tehet róla senki. Segítséget kértél, kaptál rengeteg választ. A kiszáradás megelőzésére is, a mérésre is. Ennél többet nem tehetünk.
tegnap 08:43
 53/57 anonim ***** válasza:

#51!Hogy mi mivel mérjük, mivel az volt a kérdésed 🤦🏽‍♀️

Plusz leírtuk, hogy

A, Ne tizedfokokon lovagolj, hanem csillapítsd a lázat, ha rossz a gyerek közérzete.

B, Ha nem rossz a közérzete nem kell csillapítani.

C, Közérzettől és fokoktól függetlenül kínáld bőséges folyadékkal.

D, Ha nem fogad el folyadékot és/vagy észleled a kiszáradás első jelét, haladéktalanul vidd orvoshoz.

Így sikerül értelmezni? Mi nem

normális ezekben szerinted?

tegnap 09:34
 54/57 A kérdező kommentje:

53: A gyerekorvosunk lecseszett ma, hogy nem csillapítottam neki a lázát, úgyhogy erről ennyit.

A 40 és a 38 pedig nem tized fok különbség szerintem.

tegnap 10:50
 55/57 anonim ***** válasza:

#54! Tudtam, hogy ebbe fogsz belekötni. A 38,7 meg nem 38, ha már itt tartunk... Egyébként fenékben mértnél fél fokot le kell vonni. 38,7 és 39,5 között pedig 0,8 a különbség, ami tizedfok, mivel kevesebb, mint 1 egész. De látom a matek nem erősséged.

Ha meg az orvosod olyan maradi, hogy mindenáron lázat kell csillapítani szerinte, akkor alacsonynál is le fog cseszni, ha nem csillapítod, tehát megint csak édes mindegy, hogy mit mértél.

tegnap 11:05
 56/57 anonim ***** válasza:
Bethesdában nekünk úgy tanították, hogy kb. 38,6-ig nem érdemes csillapítani, de attól függ, hogy érzi magát a gyerek. Köztük is van, akinek alacsonyabb és van, akinek magasabb az alaphője. (És van, aki hajlamos mondjuk lázgörcsre.) Tehát fontos a mérés, de nem kell kétségbe esni, ha nem totál pontos.
tegnap 11:12
 57/57 A kérdező kommentje:
Levonva írtam, te nagyon okos 🥹 Kinek nem az erőssége akkor a matek?
tegnap 12:44
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!