Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan méritek kisgyermeketek...

Hogyan méritek kisgyermeketek lázát?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ki hogyan méri óvodás gyermeke lázát?

Van egy viszonylag szuper lázmérőnk, de… fenékben mérve (levonva) mindig magasabbat mér, mint hónaljban. A különbség nem kicsi. Legutóbb kórházba is került, mert hónaljban 38.7 volt, fenékben meg 40. Kiderült, hogy napok óta magas láza volt, kiszáradt.

Most megint lázas, ugyanúgy mást mértünk hónaljban, mint fenékben.

Van egy nagyon drága fajta homlokhőmérőnk, de az sem az igazi.

3 éves az alany, én már nem szívesen dugdosok semmit a fenekébe…

febr. 8. 12:00
1 2 3 4 5 6
 31/57 A kérdező kommentje:
Igen, nálunk is így van.
febr. 8. 20:38
 32/57 anonim ***** válasza:
51%
Én azt vettem észre, hogy ez a lázmérő kérdés mindenkinek nagy mumus. Java része nagyon pontatlan. Én 1 éves koráig mértem a fenekében lázat, az volt az egyetlen ami pontos volt, a kórházban is úgy kellett. 1 éves kora után már nem engedte meg én sem éreztem annyira komfortosnak. Azóta hónaljban mérem digitálissal illetve rámérek még a homlokára is. Digitálisból van kettő, ha nagy az eltérés a hónaljban mért és a homlokmérő között, akkor megmérem a másik digitálissal is hónaljban. Valóban szenvedés az egész. Ha valaki tud megbízható, gyors lázmérőt, ne tartsa magában, mert ez valóban nem játék...
febr. 8. 21:46
 33/57 anonim ***** válasza:
49%

Igen, igen. Azok az az országok, ahol senki nem mér fenékben lázat, már ki is haltak.😉

Az én gyerekem még csecsemő, de sose mértem a fenekében, nem is fogom. Fülhőmérője van, azzal mérem. Az viszont igaz, hogy a két fül között lehet eltérés, ahogy rá is van írva. Neki nem is kicsi, nálam kevesebb. Van amúgy itthon digitális és régi üveg is. Azokkal is mérhetném ha bizonytalan lennék 3féle már csak nem téved egyszerre. De a fenekébe nem dugdosok semmit. Amúgy miért az a fétises, aki NEM dugdos?🤔

Egyébként meg több, mint egy fok különbséget kézzel is megérzek, nem vagyok béna.

febr. 9. 01:13
 34/57 anonim ***** válasza:
57%

Ennyire nem lehettek hülyék, hogy még egy lázat sem tudtok megmérni a gyereknek.

Istenem minek a gyerek ha már a lazmeresnel is szenvedés van...

febr. 9. 06:38
 35/57 anonim ***** válasza:
80%

Nekünk 3 digitális 3 különbözőt méry plusz a fül/homlok egy negyediket.

De a páratartalom mérők is ugyanez.

Kezemmel is érzem, ha lázas, csak megerősítésnek kell úgyis. Ha jól érzi magát, amúgy sem kell csillapítani, ha meg rosszul van, akkor mindenképp szoktam, mindegy mennyi pontosan.

Itatni meg mindenképp kell, hogy ne száradjon ki.

Elengedtem azt, hogy valaha pontosaz tudok, de hónaljban mértem mindig is. Nem kínzom a gyereket a fenékben méréssel.

febr. 9. 09:14
 36/57 A kérdező kommentje:

35: az a baj, nekem hónaljban még lázat se feltétlen mér,’pedig 40 fok volt neki. Ugyanez a homlokmérő. Persze a kezemmel érzem.

Azért ellenőrzésnek jó tudni, milyen tendenciát mutat a láz.

febr. 9. 09:17
 37/57 anonim ***** válasza:
52%

Ha a kezeddel érzed, miért fogod arra, hogy azért száradt ki, mert utóbb derült, ki, hogy magas láza volt. Azért száradt ki, mert nem előzted meg.

A tendenciát ugyanúgy éreznéd kézzel. Ha melegebb, nőtt a láza, ha hűvösebb, csökkent 🙄

febr. 9. 09:29
 38/57 A kérdező kommentje:

37: azért száradt ki, mert kihányt mindent és magas láza volt! Elmondták, hogy magas láz mellett 1,5-2x-es a test folyadékigénye.

Akkor biztos velem van a baj de a kezemmel nem tudom megmondani melegebb-e vagy hidegebb. Azt érzem lázas-e, de azt nem, hogy mennyire, nincs hőmérő a kezemben!!

febr. 9. 10:29
 39/57 anonim ***** válasza:
80%
#38 már csak érzed ha tüzel a gyerek ne viccelj.
febr. 9. 11:56
 40/57 Bogica0616 ***** válasza:
55%
Kérdező, teljesen mindegy mennyi az a láz, kiszáradhat homemelkedessel is, ha hány és megy a hasa és nem iszik semmit. Nem a hőmérő a gond vagy, hogy mennyit mér. A gond a kiszáradás és, hogy nem ivott a gyerek. Ha nem iszik, vagy nem itatod, barmikor előfordulhat újra.
febr. 9. 13:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!