Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan méritek kisgyermeketek...

Hogyan méritek kisgyermeketek lázát?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ki hogyan méri óvodás gyermeke lázát?

Van egy viszonylag szuper lázmérőnk, de… fenékben mérve (levonva) mindig magasabbat mér, mint hónaljban. A különbség nem kicsi. Legutóbb kórházba is került, mert hónaljban 38.7 volt, fenékben meg 40. Kiderült, hogy napok óta magas láza volt, kiszáradt.

Most megint lázas, ugyanúgy mást mértünk hónaljban, mint fenékben.

Van egy nagyon drága fajta homlokhőmérőnk, de az sem az igazi.

3 éves az alany, én már nem szívesen dugdosok semmit a fenekébe…

febr. 8. 12:00
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:
53%
Hónapjban. Babaként is csak ritkán mértem fenékben
febr. 8. 17:10
 22/57 anonim ***** válasza:
20%
A valagában
febr. 8. 17:18
 23/57 anonim ***** válasza:
47%
38 fok hónaljban az teljesen oké, és attól, ha iszik normálisan SENKI nem szárad ki. :D Nem is kell csillapítani 38,8-39 alatt.
febr. 8. 17:22
 24/57 anonim ***** válasza:
29%
Hónaljban szoktam mérni digitálissal és mielőtt bekapcsolom, hagyom fél percet kb. a hóna alatt "akklimatizálódni", mert különben kevesebbet mér. Ezt magamon figyeltem meg egyébként. Utána nem molesztálom. Totál mindegy mennyire lázas, ha rossz kedve van, levert, csillapítom. Ha hat, akkor tök jó, ha nem, akkor van baj. Szóval ilyen szinten szerintem mindegy, hogy 38,5, vagy 40 és hogy mi mért jót, a kérdés, hogy hogy van.
febr. 8. 17:26
 25/57 A kérdező kommentje:
23: de ugyanabban az időben 40,5 volt fenékben!!
febr. 8. 17:39
 26/57 anonim ***** válasza:
28%

25!

Hagyd. Nem fogják megérteni.

Itt az a divat, hogy nem baj, ha akár intenzívre is kerül a gyerek, csak a fenekében ne mérd a lázát.

EZ a lényeg. Az,hogy a gyerek közben majd' megpusztul a helytelenül alacsonynak ítélt láztól,az mellékes.

Itt sokaknak,akik szajkózzák ezt,nincs is gyereke.

febr. 8. 17:49
 27/57 A kérdező kommentje:

Egyébként nem erőltetem a fenekébe, mindig megbeszélem vele, nem “megerőszakolva” van.

Azért tettem fel a kérdést, mert jó lenne valami más megoldást, de ezek szerint csak várni tudok, hátha ha nagyobb lesz, pontosabb lesz a hónaljában… kisebb a koránál jóval (96cm, 13,3kg, jövő hónapban 4 éves), lehet ez is közrejátszik.

febr. 8. 18:07
 28/57 anonim ***** válasza:
67%

Érdekes, kórházban sem mérték sosem a fenekükben

Akkor ők is hülyék??? Vegyél jó minőségűt és nem lesz vele gond...

febr. 8. 19:04
 29/57 A kérdező kommentje:

28-as: milyen jóminőségűt? Omron lázmerőnk van és egy Thermoval Baby infrás. Mindkettőnek a legjobbak között van a tesztje.

A kórházban is a fenekében mérték! Vagyis nekem kellett mérni. Éjszaka persze az infrással.

febr. 8. 19:31
 30/57 anonim ***** válasza:
10%

Kérdező!

Nálunk a gyerek maga emelte a 2 lábát,hogy mérjem meg neki. 3 éves koráig mértem a fenekében.

Maga jött oda. Biztos nagyon traumatikus volt neki... 🤦‍♀️

febr. 8. 19:53
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!