Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan méritek kisgyermeketek...

Hogyan méritek kisgyermeketek lázát?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ki hogyan méri óvodás gyermeke lázát?

Van egy viszonylag szuper lázmérőnk, de… fenékben mérve (levonva) mindig magasabbat mér, mint hónaljban. A különbség nem kicsi. Legutóbb kórházba is került, mert hónaljban 38.7 volt, fenékben meg 40. Kiderült, hogy napok óta magas láza volt, kiszáradt.

Most megint lázas, ugyanúgy mást mértünk hónaljban, mint fenékben.

Van egy nagyon drága fajta homlokhőmérőnk, de az sem az igazi.

3 éves az alany, én már nem szívesen dugdosok semmit a fenekébe…

febr. 8. 12:00
1 2 3 4 5 6
 11/57 anonim ***** válasza:
78%
Fülhőmérőnk volt, szerintem pontos volt és álmában is meg tudtam mérni. De most már nagyok, jó a hóna alatt is. Azért fontosabb a tüneteket nézni, mint a fokot.
febr. 8. 13:27
 12/57 anonim ***** válasza:
54%

9

Alapvetően a vegbelben mért eredményből kell lepődni fél fokot.

febr. 8. 13:28
 13/57 anonim ***** válasza:
8%

12!

Számtalanszor olvastam már ezt. Érdekes, a mi gyerekorvosunk, vagyis a gyereké,ugye, kifejezetten "tiltja", hogy levonjunk fél fokot.

Sokszor kérdeztem már,mindig elmondja, hogy NEM KELL levonni!

És a helyi megyei oktatókórházban is ezt mondták mindig a gyerekosztályon.

Szóval az évek alatt leszoktam róla.

Ha szájban/fenékben 40.5 C fokot mértem,akkor az annyj is volt.

febr. 8. 13:31
 14/57 anonim ***** válasza:
77%
Hónaljban szoktam digitálissal. Nagyon hamar kiadja az eredményt, de többször szoktam mérni egymás után, mert elsőre sosem pontos. Addig mérem, amíg 2x egymás után nem kapom ugyanazt a számot. Volt, hogy az első érték nálunk is 37,8 volt, aztán a végére már 39,2… Fenékben azért már nem méregetném, pedig nálunk még nincs 2 éves a kisebb.
febr. 8. 13:42
 15/57 A kérdező kommentje:

Most mértem neki hónaljban, teljesen odaszorítottam, amennyire tudtam. 38.0 fok.

Fenékben meg 40.5 😭

febr. 8. 13:44
 16/57 anonim ***** válasza:
100%

A legtöbb digitális hőmérőnél benne van a használatiban, hogy a csipogás a fenékben történő mérés idejét jelzi, azaz csak ott pl: 10 mp (Omronnál), hónaljban 5 percig is kellhet tartani.

Na ezért nem mérnek ugyanannyit, mert 99 % kiveszi a hónalj alól is csipogásra.

Egyébként van többféle lázmérőnk, de hosszú évek óta csak a Xiaomi infrásat használjuk. Pontosabb mint a Geratherm vagy az Omron ugyanilyenje. Kórházba is ezt vittük második gyereknél és meglepődtek, hogy milyen pontos. Utána nem ragaszkodtak a fenékben méréshez.

febr. 8. 13:51
 17/57 A kérdező kommentje:
Megmértem most az infrással, 38.7…
febr. 8. 13:56
 18/57 Bogica0616 ***** válasza:
66%
Lehet nem jó helyre teszed a kezeddel érzed a legmelegebb hónaj pontot ott mérd. Nem a szorítás a lényeg. Sosem mértem fenékben. Van fül és egyéb lázmérőnk, de egy sem olyant pontos mint a hónaj. De figyelj a tünetekre a láz csak egy dolog, ha úgy látod adj gyógyszert, itasd sokat stb.
febr. 8. 14:17
 19/57 anonim ***** válasza:
61%

Nem nagyon mérek lázat.

Évek alatt megszoktam a gyerekeim homersekletét.

A halantekuk ha nagyon forró akkor kapnak gyógyszert, ha csak langyos akkor nem.

Meg tudom különböztetni mikor lazasak, mikor nem, és mikor van csak hoemelkedesuk.

Ha kíváncsi vagyok mégis mennyi az annyi, akkor hobaljban merem.

Most lehet lepontozni, de sosem mertem fenekben a lázukat.

febr. 8. 15:49
 20/57 A kérdező kommentje:

Egyébként nincs tünete, sokat iszik, játszik, de a láza továbbra is magas. Gyógyszert csak 40-nél adtam neki.

Kicsit köhécsel.

A hét elején én is meg az apja is lázasak voltunk, feltételezem influenza.

Ő neki 1 nap hőemelkedése volt, ki is írta az orvos. Más napra semmi. Most meg megint ez…

febr. 8. 17:07
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!