Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan méritek kisgyermeketek...

Hogyan méritek kisgyermeketek lázát?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ki hogyan méri óvodás gyermeke lázát?

Van egy viszonylag szuper lázmérőnk, de… fenékben mérve (levonva) mindig magasabbat mér, mint hónaljban. A különbség nem kicsi. Legutóbb kórházba is került, mert hónaljban 38.7 volt, fenékben meg 40. Kiderült, hogy napok óta magas láza volt, kiszáradt.

Most megint lázas, ugyanúgy mást mértünk hónaljban, mint fenékben.

Van egy nagyon drága fajta homlokhőmérőnk, de az sem az igazi.

3 éves az alany, én már nem szívesen dugdosok semmit a fenekébe…

febr. 8. 12:00
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:
36%
Erről van szó. Te 38foknál 1pohár folyadékot adsz neki, 40-nél meg hármat, vagy mi? Mindenki tudja, hogy itatni kell. Ha nem fogadja el vagy érzékeled a kiszáradás első, legkisebb jelét is, máshogy kell pótolni, amit kórházban kaphat meg(értsd, infúzió.)Akkor is, ha 38 a láza, meg akkor is, ha 40.
febr. 9. 13:29
 42/57 A kérdező kommentje:

Itt csak támadtok mindenkit. Nyilván nem és én itattam a gyereket, ő nem volt hajlandó inni még a kórházban sem!

Viszont a hőleadás és a folyadékvesztés is már magas láznál. Tehát magas lázzal előbb elviszem egy ellenőrzésre az orvoshoz, hogy nézze meg a kiszáradás jeleit.

febr. 9. 15:32
 43/57 Bogica0616 ***** válasza:
100%
Ha nem iszik a gyerek és mindegy mekkora a láza akkor ne várj a magas lázra, vidd orvoshoz
febr. 9. 15:46
 44/57 A kérdező kommentje:
Rengeteget iszik, ma már 1,5 liter teánál tart.
febr. 9. 16:05
 45/57 anonim ***** válasza:
Nem támadás. Azt akartam írni, amit #43. Senki nem mondta, hogy nem itatod, te írtad, hogy nem fogadta el. Ha nem fogadja el, akkor tök mindegy, mennyi a láza. A kiszáradás jeleit te is meg tudod állapítani, nem kell hozzá orvosi diploma, de ne várd meg! Ha nem ivott, akkor előbb -utóbb a kiszáradás jeleit fogja mutatni, tehát ne lázat mérj, hanem akkor vidd orvoshoz azzal, hogy lázas (mindegy mennyi) és nem fogad el folyadékot.
febr. 9. 18:33
 46/57 A kérdező kommentje:

45: én a múltkori kiszáradásról beszéltem!

Az orvos is kérdezi, hogy mennyi volt a láza…

febr. 9. 19:41
 47/57 anonim ***** válasza:
55%
🤦🏽‍♀️Én is arról beszéltem, mivel arról szól az egész kérdés. Minek kevered ide, hogy most mennyit ivott?
febr. 9. 20:52
 48/57 Bogica0616 ***** válasza:
70%
Az eredeti kérdésed arról szól, hogy nem szeretnéd dugdosni a hőmérőt a fenekébe már. Ugyan akkor nem pontosak a méréseid, félsz, hogy kiszárad megint, de az nem a pontatlan merestől volt, azért kár aggódni. Az azért volt mert hányt és nem ivott a gyerek hosszú ideig. A láz csak rá segített. Ha lázas vagy beteg valaki többet kell innia, hogy ezt megelőződ. Ha úgy véled, hogy a sima mérés keveset mutat adj gyógyszer és itasd, így megelőződ a kiszáradást.
febr. 9. 22:33
 49/57 A kérdező kommentje:
47: Abszolút nem ez volt az eredeti kérdés.
febr. 10. 07:53
 50/57 anonim ***** válasza:
0%
Jól van, ha képtelen vagy megérteni a normális válaszokat, amit már 20x leírtunk, nem csoda, hogy egy lázmérés is gondot okoz.
febr. 10. 08:23
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!