Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ennyire erős akaratú a gyerek?...

Ennyire erős akaratú a gyerek? Lehet ezzel kezdeni valamit?

Figyelt kérdés

Kisfiam 2,5 éves, és nagyon erős akarata van. Ha ő valamire azt mondja, hogy nem, akkor fejen is állhatok, az nem marad.

Példa:

A bölcsiben volt fotózás. Ő megmondta kerek perec, hogy nem akarja. Onnantól bármit ígértek neki, nem hagyta magát.

Volt nálunk fodrász, kérdezte, neki is levágja-e? Nem, neki nem. Majd máskor.

Ígértünk, ajánlottunk mindent, de hiába. Csak azért se.

Vagy a bölcsiben nem hajlandó csak pelusba végezni a dolgát. Próbáltam megbeszélni vele, hogy ha pisil ott is ügyesen, veszek neki kisautót, bármit. A válasz: nem, nekem ne vegyél kisautót, én nem pisilek.

Valahol tök jó, hogy erős akarata van, de néha sokkal könnyebb lenne, ha lehetne valahogy ösztönözni, motiválni. De nem lehet. Van erre valami praktika, trükk, varázsige?

Mielőtt valaki jönne azzal, hogy a gyerek a főnök, és ő irányít, erről szó sincs. Fontos dolgokban nyilván csinálni kell és kész. Pl.ha megyünk valahova, de ő nem akar, akkor nem marad otthon a család.

Csak hogy egyszerűen nincs eszközöm vele szemben.

Dobálja a játékot, mondom elveszem. Jó, vedd el. Elveszem, és ennyi. Keres mást. Szóval nehéz rajta fogást találni.

febr. 5. 06:29
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
54%

"Mielőtt valaki jönne azzal, hogy a gyerek a főnök, és ő irányít, erről szó sincs"

Nincs hat:

"A bölcsiben volt fotózás. Ő megmondta kerek perec, hogy nem akarja. Onnantól bármit ígértek neki, nem hagyta magát.

Volt nálunk fodrász, kérdezte, neki is levágja-e? Nem, neki nem. Majd máskor.

Ígértünk, ajánlottunk mindent, de hiába. Csak azért se.

Vagy a bölcsiben nem hajlandó csak pelusba végezni a dolgát. Próbáltam megbeszélni vele, hogy ha pisil ott is ügyesen, veszek neki kisautót, bármit. A válasz: nem, nekem ne vegyél kisautót, én nem pisilek."

febr. 5. 06:52
 2/39 anonim ***** válasza:
86%
Nincs semmi, egy tipikus 2 és fél éves.
febr. 5. 06:57
 3/39 anonim ***** válasza:
88%
Mondjuk a fotózást meg is értem...
febr. 5. 06:57
 4/39 anonim ***** válasza:
89%
Nem ígérgetni, meg ajánlatot kell tenni, mert ő nem felnőtt. Ő ezeket nem érti. Meg kell neki mondani, hogy ez lesz és aztán az fog történni.
febr. 5. 06:58
 5/39 anonim ***** válasza:
79%

Ahogy látom az egyetlen eszközöd a jutalmazás/büntetes (lenne) ha működne.

Ezzel a módszerrel viszont hosszútávon nem lehet jó értékrendű gyereket nevelni. Meg kell értened hogy egyes korazakokban milyen fejlődés pszichológiai pontokon halad át a gyerek. Én a pozitív fegyelmezés eszköztárát ajánlom neked (online tanfolyam keretében) megtanulni és TUDATOSAN alkalmazni. Az segít a belső motiváció kiépítésében.

De nem varázsige az sem. Mert olyan nincs.

febr. 5. 07:01
 6/39 anonim ***** válasza:
19%
Mi is egy kis tinót nevelünk de már 5 éves és sokszor nem akar engedni az elképzeléseiböl.🙂
febr. 5. 07:27
 7/39 anonim ***** válasza:
65%

Akik itt írják, hogy meg krll neki mondani, hogy ez lesz és kész, azok hogy képzelnek el egy bölcsis fotózást az őrjöngő gyerekkel, aki nem akar fotózkodni, majd taknya-nyála egybefolyik a képeken?

Vagy leveszik róla a pelenkát és nasrágba sz*ratják a bölcsiben?

Annyira könnyű mondani, hogy megmondod neki, és úgy lesz, de a valóságban ezt a megoldást nem lehet mindenre ráhúzni. Nem is életszeű, mert azért, hogy megmondod, úgy lesz, egy dackorszakos 2,5 éves nem engedelmeskesik.

febr. 5. 07:28
 8/39 A kérdező kommentje:

"Meg kell neki mondani, hogy ez lesz, ez fog történni."

És a konkrét példára alkalmazva mégis hogyan? Bölcsiben nem pisil csak pelusba. Megmondom neki, hogy nincs pelus, és kész. Nem fog akkor se bilizni. Inkább bepisil, mert a végsőkig visszatartja.

A fotózást nem tudtuk, ajándék lett volna a szülőknek. De ha ráerőltetik, akkor valószínűleg jó béna képek készültek volna. Aminek nincs értelme.

Szóval nyilván vannak dolgok, amiben nem engedek, mert kell és kész. De ezek olyan szituációk, amiben nem elég az, hogy megmondom és kész.

febr. 5. 07:30
 9/39 anonim ***** válasza:
62%

Bírom az ilyen hozzászólásokat én is meg kell vele èrtetni meg hasonlók...

Az olyan szokta mondani akinek vagy nincs gyereke vagy akinek van és a gyereke csak a tankönyvi dackorszakot csinálja

febr. 5. 07:42
 10/39 anonim ***** válasza:
64%
Pedig ő a főnök, a legjobb példád erre a hajvágás. Nem ígérgetünk. Levágják és kész, max lefogod.
febr. 5. 07:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!