Baj ha az 5hónap múlva 4éves gyerek?
“ miután megtanult járni mondták ne vigyük. ”
Ismerős helyzet, ugyanez volt nálunk (megkésett mozgásfejlődés).
Máshol mondták, hogy nagy hiba volt ilyet mondani, mert mindene megkésett volt később is.
Most másodikos, BTMN-es, vannak nehézségek így is.
Ne hagyd magad lerázni, minden mindennel összefügg.
Nem konkrétan az ugrálás hiánya a gond önmagában, hanem hogy valószínűleg mást is érint.
Óvodában mit jeleznek, hogyan teljesít?
Ezt akkor rontottad el végérvényesen, mikor Dévényeshez vitted. Sz.rt se ér! Nem orvos!
Nem volt ott egy normális védőnő, óvónő, gyerekorvos??
Valaki,aki felvilágosított volna,hogy nem Dévényeshez visszük a gyereket,hiába az a divat és a menő?!?
Neurológus, fejlődésneurológus nagyon gyorsan.
Mert a mozgásból fejlődik minden!!
A Dévényes egy gyógytornász. Kiegészítő kezelést tud adni. Semmi mást. Az orvosi kezelés MELLETT. Nem helyett!
Fogalma sincs a több 100-1000 mozgást érintő betegségről.
Egyszerűen mindig a fejem fogom,ha ezt látom/olvasom..."pedig elvittem Dévényeshez"...
Orvoshoz miért nem vitted el?
Első legyen a neurológus,fejlődésneurológus. Utána Pedagógiai Szakszolgálat.
(Miért nem küldi az óvoda? Vakok az óvónők?)
Minden szükséges fejlesztést meg fog kapni végre. Csak az a baj,hogy 3 éves korig kellett volna!
#1 vagyok, hiányos voltam.
A #2-nek igaza van, én sem a Dévényre értettem, hogy vinni kellett volna, mi konduktorhoz jártunk, orvos által előírtan, csak leráztak.
“Első legyen a neurológus,fejlődésneurológus. Utána Pedagógiai Szakszolgálat.”
Így van.
Elméletileg…
Gyakorlatilag azok se nagyon akarnak csinálni semmit, de akkor is ők az illetékesek.
Orvos küldött Dévényeshez? F.sza....
Fejlődésneurológushoz, neurológushoz kellett volna! De még most is elviheted. Sőt,vidd is.
Ha visszatartja az ovi még 1 évet, az még 3 év. Addig helyrejöhet.
De vissza tart ,megbeszélés kérdése.
Egyébként az szerintem bőven elég infó hogy a 2 éves státuszon a kérdés hogy tud e páros lábon ugrálni.
"De vissza tart ,megbeszélés kérdése."
Akkor még egyszer a lassabbak kedvéért: az ovi hosszú évek óta nem dönt ebben, nem jogosult.
A szülő sem dönthet.
Az Oktatási Hivatalhoz kell kérvényt beadni, ha nem akarja valaki, hogy 6 évesen kezdjen. Pont most zárult a kérvényezés a következő tanévre.
Nem én vagyok a #7.
(#1 és #3 választ írtam.)
Nem dönthet, de javaslatot tehet.
Aki érintett, tudja, mivel jár.
És a szakértői bizottság véglegesíti.
(2 augusztusi születésű gyerekkel csináltuk végig, erősen indokolt volt a plusz 1 év, illetve a kisebbiknél a mostani az utolsó.)
Nekünk dévényes segített,aki nem hisz benne az csak le van maradva. Ez nem.divat csak viszonylag új. Ahogy régen nem.tudták hogy q lázmérős széklet elősegítés káros stb.
Most.már túl nagy a dévényeshez szerintem,vidd speciális gyógytornász és persze fejlődés neurológus, de a dévényes sem ördögtől való sőt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!