Mosógépben lego duplo mosása?
Tudom, egy kicsit fura a kérdésem, de Vinteden vettem ömlesztett Lego Duplot, hibátlannak és kiváló állapotúnak volt feltüntetve, fogalmam sincs hol volt tárolva, s meddig, de hagy némi kívánni valót maga után… szutykos, na… első gondolatom az volt, hogy a kukába hajítom, de most már lenyugodtam, s megpróbálnám menteni ha már nem keveset fizettem is érte…
Mivel sok darab egyenként nem súrolgatnám, arra gondoltam, hogy egy párnahuzatba beraknám a gépbe, mellé valamit, hogy ne verje szét a dobot… valaki csinált már ilyet?
Még ha becsavarod szivacsba... de a szennyeződés nem fog tudni lemosódni róla!
Szerintem áztasd napokig,utána meg súrold meg fogkefével egyenként.
Áztathatod Bref-be is először, az lefertőtleníti rendesen. Utána leöblíted,kiáztatod.
Tiszta lesz és higiénikus.
Én is így csináltam a használtan vett legoval, duploval-nekem egy dadus néni ajánlotta hogy ők az ovis legot rendszeresen mossák mosógépben.
Ha valami zsíros szutyok van rajta akkor mosogatógépbe is mehet.
Mosógépbe nem tenném, mosogatógépbe inkább, mert ott nem forog össze-vissza, biztos nem törik szét.
DE: saját duplót én a kádban mostam.
Parnahuzatba tedd bele es ugy mehet.
En ugyan mosogatogepben mostam, de igaza van az elsonek, a sikalast nem usztam meg igy se, nem jott minden le rola. Szoval ha annyira koszos, akkor oda fizikai ero is kell sajnos 😅
Nem tudom, olyan, mintha egy kicsit zsíros lett volna és a por ráragadt… nagyrészt ilyen.. de van egyéb szennyeződés is rajta.
Mosogatógépünk nincs.
Még gyűjtök akkor egy kis lelki erőt.
Hat de basszus. Fogod, kiterited, radobsz a tetejere is egy torulkozot es azzal attapogatod. Aztan kicsit hagyod, csokolom.
Nagyon gyorsan megszarad. Most ezert varni nyarig, mi a francnak.🤣
Én is vettem használt duplot, én beraktam a kádba, sima mosogatószerrel átsikáltam (rengeteg darab volt, mert régi fajta, nem a figurás, hanem amiben az építőelemek vannak) és kiraktam törölközőre.
De volt, hogy a macska belehányt a dobozba, amiben tartjuk, akkor is kezdtem elölről az egészet. Gyorsan szárad. Szerintem ha ragacsos a szennyeződés jobban jársz a mosogatószerrel. Mosógép nem lesz olyan alapos a belső kis résekben. De belerakhatod abba is, baja nem lesz tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!