Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan tudom a gyerekemből...

Hogyan tudom a gyerekemből kinevelni ezt a borzasztó rossz szokást?

Figyelt kérdés
Kb. egy hónapra rászokott arra, hogy játékból a játékait, vagy bármi mást a wcbe, mosdóba a lefolyóba a dugó alá dobja. Pl. wcbe wc papír tekercset egészben, törülközőt, mosógömböt. Utóbbi miatt már egyszer fel is kellett szedni a wct. Meg a mosdóba a fürdős játékait szereti beledobni. Annak is már kellett szétszedni a szifonját mert úgy beleszorult. Rászólunk, rákialbáltunk, de továbbra is folytatja sunyiban.
dec. 2. 16:56
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:
Rendben, mert az oviban csak a kötelező pisilésekkor kísérik ki a dadusok, óvónők őket, tehát tízórai előtt, udvar előtt,ebéd előtt, alvás előtt. De a délelőtti benti szabad játéknál bármikor kimehetnek, udvari játéknál, vagy alvásidőben ha nem alszik valaki, akkor szólniuk kell és mehetnek egyedül. De megkérem hogy rá figyeljenek.
dec. 3. 15:53
 22/31 anonim ***** válasza:
73%

Arra ne bazírozz, hogy mit ígér meg egy 4 eves, az én 4 évesem is folyton megígéri, hogy soha többet nem verekszik, tart kb egy napig. En is feloldanám 3-4 hét után és árgus szemekkel figyelném, mit csinál. Ha csak megkísérli megint, akkor vissza az egész.

Ezekre a hülyesegekre néha nincs magyarázat. Én kenyérhéjat dugdostam bútor és fal közötti résbe, és én ráadásul már nagy voltam, 7 éves. Amikor felfedezték, nem tudtam megmondani, miért csináltam, és a mai napig fogalmam sincs. Csak csináltam. Még különösebben jó érzés sem volt. Nyilván utána abbahagytam.

dec. 4. 09:06
 23/31 A kérdező kommentje:
Na feloldottam. 2.napig nem csinálta, majd megint beledobott egy wc papír tekercset suttyóban.
jan. 4. 00:09
 24/31 A kérdező kommentje:
Tehát vissza kell vezetnem sajnos. Pedig megígérte hogy többet nem csinálja.
jan. 4. 00:10
 25/31 A kérdező kommentje:
Tényleg nem tudom mit lehet kezdeni azon kívül hogy visszavezetem ezt a szabályt.
jan. 4. 00:11
 26/31 anonim ***** válasza:
100%
Egyelőre tartanám magam a tiltashoz, figyelném. Nem cseszegetném vele most egy darabig, hagynám békén, de a fürdőbe egyedül nem mehetne. Mondjuk tavaszig. Tavasszal újra megpróbálnám es ha megint kezdi, gyermekpszichiáterhez bejelentkeznék.
jan. 5. 09:36
 27/31 A kérdező kommentje:
Na az óvónők egy hete feloldották bent a szabályt hogy őt a dadusok mindig kikísérték,most már mehet egyedül is ha kéreckedik az udvarról vagy alvásidő alatt, eddig nem tapasztalták hogy bármit is beledobott volna.
jan. 31. 15:13
 28/31 A kérdező kommentje:
Tehát remélhetőleg kezdi kinőni úgy néz ki. De itthon még 1-2 hónapig tartom a szabályt.
jan. 31. 15:13
 29/31 anonim ***** válasza:
Nem tudom,hogy kap-e az a gyerek elegendő figyelmet,ami számára,szerinte (a gyerek érzése szerint) elegendő.Lehet,hogy csak fel akarja hívni magára a figyelmet. Amíg leszídod,elmagyarázod neki,hogy nem szabad,addigis legalább vele foglalkozol. játssz vele,beszélgess vele, mesélj neki valós sztorikat is ,meséket is,érdeklődj kérd hogy ő is meséljen pl micsináltak az oviban közösen a csoport,mit tanultak, szabad játék alatt kivel játszott,mit játszott, mi volt reggeli ebéd uzsonna,gyümölcs is ha volt mi volt, verset ha tanultak kérd meg mondja el,dicsérd meg,ha elakad közben, nem tudja folytatni,nem baj. Bármit kézműveskednek az óvodában,ésmutatja neked,monndd,hogy nagyon szép lett tetszik nagyon ügyes vagy klassz lett amit csinált.
febr. 6. 00:07
 30/31 anonim ***** válasza:
*rajzoljatok is együtt pl
febr. 6. 00:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!