Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan tudom a gyerekemből...

Hogyan tudom a gyerekemből kinevelni ezt a borzasztó rossz szokást?

Figyelt kérdés
Kb. egy hónapra rászokott arra, hogy játékból a játékait, vagy bármi mást a wcbe, mosdóba a lefolyóba a dugó alá dobja. Pl. wcbe wc papír tekercset egészben, törülközőt, mosógömböt. Utóbbi miatt már egyszer fel is kellett szedni a wct. Meg a mosdóba a fürdős játékait szereti beledobni. Annak is már kellett szétszedni a szifonját mert úgy beleszorult. Rászólunk, rákialbáltunk, de továbbra is folytatja sunyiban.
dec. 2. 16:56
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
Rendben, mert az oviban csak a kötelező pisilésekkor kísérik ki a dadusok, óvónők őket, tehát tízórai előtt, udvar előtt,ebéd előtt, alvás előtt. De a délelőtti benti szabad játéknál bármikor kimehetnek, udvari játéknál, vagy alvásidőben ha nem alszik valaki, akkor szólniuk kell és mehetnek egyedül. De megkérem hogy rá figyeljenek.
dec. 3. 15:53
 22/26 anonim ***** válasza:
79%

Arra ne bazírozz, hogy mit ígér meg egy 4 eves, az én 4 évesem is folyton megígéri, hogy soha többet nem verekszik, tart kb egy napig. En is feloldanám 3-4 hét után és árgus szemekkel figyelném, mit csinál. Ha csak megkísérli megint, akkor vissza az egész.

Ezekre a hülyesegekre néha nincs magyarázat. Én kenyérhéjat dugdostam bútor és fal közötti résbe, és én ráadásul már nagy voltam, 7 éves. Amikor felfedezték, nem tudtam megmondani, miért csináltam, és a mai napig fogalmam sincs. Csak csináltam. Még különösebben jó érzés sem volt. Nyilván utána abbahagytam.

dec. 4. 09:06
 23/26 A kérdező kommentje:
Na feloldottam. 2.napig nem csinálta, majd megint beledobott egy wc papír tekercset suttyóban.
jan. 4. 00:09
 24/26 A kérdező kommentje:
Tehát vissza kell vezetnem sajnos. Pedig megígérte hogy többet nem csinálja.
jan. 4. 00:10
 25/26 A kérdező kommentje:
Tényleg nem tudom mit lehet kezdeni azon kívül hogy visszavezetem ezt a szabályt.
jan. 4. 00:11
 26/26 anonim ***** válasza:
100%
Egyelőre tartanám magam a tiltashoz, figyelném. Nem cseszegetném vele most egy darabig, hagynám békén, de a fürdőbe egyedül nem mehetne. Mondjuk tavaszig. Tavasszal újra megpróbálnám es ha megint kezdi, gyermekpszichiáterhez bejelentkeznék.
jan. 5. 09:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!