Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Rossz szülő vagyok, ha a...

Rossz szülő vagyok, ha a könnyű természetű gyerekem se tudom megnevelni?

Figyelt kérdés

A fő problémánk az evéssel volt, egyszerűen semmit se volt hajlandó megenni 4-5 ételt kivéve. 2 hónapja jár bölcsibe és elkezdett kóstolgatni benn és itthon is. Ezek szerint csak én nem tudtam rávenni az evésre, mert túlságosan elnéző voltam vele. Régóta próbálkozunk a szobatisztásággal, nem sok eredménnyel, mióta bölcsibe jár, jelzi ha van vagy lesz valami a pelusba. Ott fogja a kis játékát, és elalszik magába a kiságyban, én itthon van hogy 1 órát is altatom.

Elég nagy kudarcnak élem meg, hogy mindenre amire azt hittem hogy nehézség nálunk, tulajdonképpen az én hibám volt.

Szoktunk gondolkozni a második babán, de igazából a kisfiam elég könnyű természet, és még őt se tudom jól nevelni, akkor mi lenne egy ha másodjára egy nehezebb eset jönne? Rossz szülő vagyok?

nov. 2. 18:09
 1/5 anonim ***** válasza:
82%
Úgy képzelem, hogy van anyósod, aki beszól neked, nem? Vagy magadtól vagy ilyen gonosz önmagaddal? A kaját nem lehet erőltetni. Hát hogy kellett volna erőszakosabbnak lenned: bele kellett volna tömnöd a szájába, hogy utána kihányja? A bölcsiben sokmindent megesznek és megtesznek, amit otthon nem, ez a közösség hatása. Ne ostorozd magad! Cél: az "elég jó szülő" (ez egy szakkifejezés). Pont mint amilyen te vagy.
nov. 2. 18:19
 2/5 anonim ***** válasza:
92%

A közösség sokszor csodákra képes.

2 féle gyerek létezik. Aki kiskorától fogva szeret enni, és aki nem.

nov. 2. 18:37
 3/5 anonim ***** válasza:
93%
Nem, ez a közösség hatása.
nov. 2. 19:11
 4/5 anonim ***** válasza:
91%
Nem vagy rossz szülő, ez a csordahatás, amit tapasztalsz. Egész más 1 db gyereket nevelni mintha egy egész csoport van. Más a kapcsolata a gyereknek a gondozóval mint veled, és ez így van jól. Nem vagy depresszióra hajlamos? Miért lehet az, hogy rögtön magadat hibáztatod? Másban is így van? Szerintem ezt kéne inkább átgondolnod.
nov. 2. 19:29
 5/5 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem normális, amit átél a kérdező és ja, ő el tudta érni.

Én úgy gondolnék erre, hogy “elkényeztettem”, ami pedig nem baj. Nem gond, ha kitalálod a gondolatait, meg ilyesmi:)

Meghát igen, a közösség, ha mindenki ugyanazt csinálja a legtöbb gyereket sodorja magával. Az enyémet nem sodorta, de láttam ilyet másoknál. Ösztön van bennük, hogy csinálják, különben bajuk lesz, mert nincs ott anya. Be kell olvadniuk, mint az állatoknál, túlélésre játszanak:)

nov. 3. 06:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!