Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Rossz evő 2 evesed hány...

Rossz evő 2 evesed hány kilo? Miket es mennyit eszik egy nap?

Figyelt kérdés
szept. 8. 16:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
7%
A "rossz evö" gyerek általában nem rossz evö, csak nem szereti, ha tömik, amennyi jól esik neki és amennyi szüksége, annyit eszik, többet meg nem.
szept. 8. 16:54
 2/11 anonim ***** válasza:
87%

Vagy nem, 2-es.

Sose tömtem, nem kergettem kajával, nem adtam neki nasit csak hogy egyen valamit (egyébként az édeset se szerette), nem ültettem tévé elé, hogy közben megtömjem suttyon... És kva szar evő volt. 2 évesen ha evett fél banánt vagy (nem és hanem vagy!) 5 szem tésztát akkor már jó napunk volt. Vérszegény volt és alultáplált, úgyhogy malnutritációs tápszert kapott, abból is eleinte csak kortyokat fogadott el.

10 kg volt 92 centihez.

szept. 8. 17:41
 3/11 anonim ***** válasza:
72%

A fiam sem jó evő. Kevés féle ételt eszik meg, és abból se túl nagy mennyiséget.

10 kiló, májusban töltötte a kettőt.

szept. 8. 18:17
 4/11 A kérdező kommentje:
Es gyerekorvos, vedono nem mondd semmit erre a 10 kilora? (Egyebkent az en lanyom is pont ennyi)
szept. 8. 18:50
 5/11 anonim ***** válasza:
35%

A doki megjegyezte múltkor, hogy az nem túl sok.

De amúgy a férjem is 185 centi és 75 kiló. Vékony. Gondolom a gyerek se lesz túl vastag. A védőnő is mindig ezt mondja, hogy nem sok, de nyilván a genetika sokat számít.

Amúgy vashiányos, mert ugye húst nem igazán eszik. Szóval most 3 hónapos vas kúra után vagyunk. Javult neki, de megint kell 3 hónap. Aztán meglátjuk.

Azon kívül minden rendben van vele.

szept. 8. 19:28
 6/11 anonim ***** válasza:
38%

Fiam két éves elmúlt, délelőtt max egy kisebb szelet kenyeret eszik, utána ebédet, és vacsorát.(Nem eszik sokat ezekből, sőt, van, hogy keveset is )

Közte kap gyümölcsöt, joghurtot, pudingot, mikor mit..(nem mindig eszi meg ezeket sem, van, hogy egy joghurtnak mondjuk a felét )

Édességet nem kap minden nap.

13 kiló, nem látni rajta, hogy keveset eszik

szept. 8. 19:32
 7/11 anonim ***** válasza:

Leírom a mai napot mit evett, ez a nap jónak számított.

Reggeli: 3-4 kanál zabkása, fél bögre kakaó

Tízórai: negyed melegszendvics

Ebéd: kb 10 szem sült krumpli

Uzsonna: 1 Kubu

Vacsora: kisebb fél sajtos stangli, 2 szalámi

Nekünk amúgy normál súlyban van, majdnem 13,5 kg, de ehhez magas is, 96 cm-nek volt legutóbb mérve. Engem inkább az aggaszt, hogy nagyon nem eszik változatosan, gyümölcs, zöldség 0, egyszerűen nem eszi meg. Főtt ételt is alig. Nem tudom mikor fog ez javulni.

szept. 8. 20:48
 8/11 anonim ***** válasza:
57%

Ugyan csak a hónap végén lesz 2 éves, de azért leírom.

Ő 9.7 kg és 92 cm.. vékony, magas fiú, de tele van energiával, egész nap rohan.

Nálunk minden nem, nem, nem, egyszerűen nem.akar.enni.

Párat leírok, ami talán bejön.

Reggeli

- sajtos melegszendvics, hozzá koktél paradicsom

- zabkása gyümölccsel

- tojásrántotta sonkával, zöldséggel

- zabpalacsinta gyümölccsel

- néha virsli, de mellé nem eszik semmit..

Ebéd

- bulgur husival

- majonézes csirke

- bolognai

- néhanapján tejbegríz barackkal

- sima tészta …..

Uzsi

- max. gyümölcs, pl. banán, esetleg mellé ilyen babanasi pl. nestle joghurt, vagy hipp-nek vannak “chipsei”, néha hamanek gyümölcspüré.

Vacsi

- szintén valami sütős

- avokádós wrapp zöldséggel

- brokkolikrémes kenyér

Így úgy tűnhet, hogy nem olyan válogatós, de minden evés harc, nem is eszik ezekből sem sokat, ha tehetné szerintem csak gyümölcsön és zöldségen élne.

Nassolni nem nassol, tehát én nem tudok neki adni napközben babapiskótát vagy ilyen sós pufit, kekszet, mert nem hajlandó megenni..

szept. 8. 21:01
 9/11 anonim ***** válasza:

Nálunk ma így nézett ki a menü:

- reggelire egy megcsócsált kiflivég, a rántottát leginkább a kanapéba törölte, a felkínált zöldségeket érintetlenül otthagyta, a sajtot csak félredobta, a sonkaszeletet legalább megette.

- tízóraira a sírás, hogy gumicukrot kér (nem kapott)

- ebédre paradicsomos húsgombóc tésztával, ebből megevett nagyjából 4-5 szem tésztát a ráragadt szósszal és néhány gombócdarabkával

- uzsonnára egy fél banán

- vacsorára a melegszendvicsről lenyalogatta a ketchupöt.

Novemberben lesz 2, egyébként most 11 kg környékén van. Alváshoz még szopizik, szerintem ez menti meg, mert egyébként nem eszik annyit, amennyi indokolná a súlyát. A nővére hasonló volt, most 4 éves, vannak napok, amikor hasonló mennyiségeket eszik, mint a kicsi, és ez mindig is így volt. Ő is 2 éves koráig szopizott, utána sem változott.

Annyi a szerencsém, hogy gyümölcsből-zöldségből viszonylag sokfélét esznek, ha nem is sokat, és a fehérjebevitel is nagyjából rendben van (sajt, joghurt, kefir, legalább a kicsi megeszi a húst- a nagy pl önként vega, nem hajlandó valamiért normális húst enni, csak a húsipari szennyeket, mint virsli meg sajtos párizsi meg hasonlók).

Mindkettő egészséges, sosem szóltak be a súlyukra.

szept. 8. 21:11
 10/11 anonim ***** válasza:
57%

Az én 2 évesem (júliusi) jó evő, mégis 10,5kg. Tavaly ilyenkorhoz számítva 2kg hízott. Nem néz ki alultápláltnak. Egyszerűen csak meg nem áll egész nap. (most az utóbbi hetekben rosszabbul eszik, de amúgy simán megevett ebédre egy felnőtt adag levest, utána még masikfélét. Reggelire zabkását, aztán még az én reggelimboo is evett.

Szóval nem is olyan egyszerű ez a sulykerdes.

szept. 8. 23:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!