Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyit/Hányszor pisil 2,5 év...

Mennyit/Hányszor pisil 2,5 év körüli gyermeketek?

Figyelt kérdés

Kislányom jó hogyha naponta 2x pisil(reggel ébredés után és este fürdés előtt)...

Inni viszont 700-1000ml-t iszik...

2011. febr. 5. 18:49
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Nekem mondjuk sokkal többet iszik a fiam olyan 1,5-2 litert minimum, és még pelusos de rengeteget pisil.Hát naponta legalább 4-5 pelus elmegy és ugye abban van hogy nem csak egy pisi van.
2011. febr. 5. 19:39
 2/13 anonim ***** válasza:
Szerintem ez nem okés! Te sem kétszer pisilsz napközben, be is pisilnél, az tuti!!! Szobatiszta? Vagy pelusba pisil ilyen keveset? A fiam sem egy nagy ivó, de 5-6-szor pisil napközben, èjjel semmit. Amikor napi nègyszer pisilt , nagyon ideges voltam, aggódtam a vesèje miatt. Nem kínálgatod kicsit többet innivalóval? Ha a fiamnak nem dugnám a szívószálat a szájába, anélkül, hogy kérné, fél litert inna naponta:( kicsit eröltesd jobban az innivalót, mert a vese bekoncentrálódik!
2011. febr. 5. 21:56
 3/13 anonim ***** válasza:
2,5 éves a kislányom, 1,5-2 litert iszik meg egy nap, és legalább 6-7 alkalommal pisil. Van, hogy éjjel is felébred, hogy pisilni kell(de reggel 5-6 óra körül tuti, csak utána még visszafekszik). Figyelted már a vizeletét? Színe, szaga, mennyisége...stb.
2011. febr. 5. 23:06
 4/13 anonim ***** válasza:
Szerintem ez nagyon kevés,a folyadék mennyisége és a pisilések száma is. Kisfiam ugyan még csak 20 hónapos,de min.1 litert megiszik naponta és kb.4 pelus megy el egy nap,mindegyikben van bőven pisi. Orvost még nem kérdeztél ez ügyben?
2011. febr. 5. 23:27
 5/13 anonim ***** válasza:
Szerintem is eleg fura.. nem is hallottam meg ilyenrol.. az en lanyom nagyon keveset iszik, igaz levest, sok gyumolcsot fogyaszt, nem pelusos, 2 eves 2 honapos,pisil felkeleskor(8kor), deli lefekves elott(12kor), felkeles utan valamikor (3-5 fele), este 8 fele, ha meg meg nem alszik el van hogy 10 fele szol hogy meg pisilni kell.
2011. febr. 11. 17:11
 6/13 A kérdező kommentje:

Kérdeztem a gyermekorvost és ő is azt mondta hogy mindenképp több folyadékot kellene innia!Így 5 napja "erőltetem" bele a teát!És így most a napi 2X2deci kakaóval együtt megvan a 2 liter folyadék...viszont nem pisil most sem 4-nél többször!

Teljesen szobatiszta 2 hónapja,előtte éjjel még volt pelus de azt is már 1 hónapig szárazan vettem le róla minden reggel..Nem büdös a vizelete és tiszta is,megnézték..

igazából semmi konkrétat nem mondott a doki.1 hónap múlva ellenőrzi hogy változott-e valamennyit,de mivel tiszta a vizelete így aggodalomra semmi ok,azt mondta!

Köszönöm az eddigi válaszokat!

2011. febr. 11. 17:12
 7/13 A kérdező kommentje:

Az én lányom is sok gyümölcsöt eszik (mandarint,kivit,narancsot,citromot)és levest is minden nap 2x bár nem sokat,viszont nagyon keveset ivott,szinte erőltetni kell hogy csak egy kortyot igyon nem kell többet....Most is csak úgy hogy anya is apa is iszik vele,vagy csak egy pohárból ketten szívószállal....Hiába vettük meg neki ezeket a gyerek,sportkupakos "löttyöket" egy két korty és nem kellett...

Pl.ma reggel pisilt de nem egyből ébredés(7óra) után hanem úgy fél 9 körül..délutáni alvás előtt fél1kor és azóta semmi...Meglátjuk majd 1 hónap múlva mit mondd a doki,most azt mondta hogy aggodalomra semmi ok...Hát remélem nem is lesz...

2011. febr. 11. 17:19
 8/13 anonim ***** válasza:

Ha látta orvos, és nincs gond, akkor jó. Nekem amúgy akkor is fura...

Ha lányom sokat iszik, akkor képes negyedóránként balatont ereszteni... főleg a tea vízhajtó.

2011. febr. 11. 17:54
 9/13 A kérdező kommentje:

fura fura,pedig így van.

Amíg pelusos volt akkor sem pisilt sokkal többet...napi 4 pelus az éjszakaival együtt.És bizony volt hogy egyikbe-másikba alig volt pisi...

De az igazából én sem járok sűrűn pisilni,max 3x 4x.,viszont a napi 2litert simán megiszom...

2011. febr. 11. 18:12
 10/13 anonim ***** válasza:

A kisfiam 2,5 éves, nappal szobatiszta.

Kb. 5-6 alkalommal pisil naponta, plusz kb. egyszer éjjel. Kb. 1-1,5 l folyadékot iszik napközben, plusz levest, gyümölcsöt. Felnőttnek kell kb. 2 litert inni egy nap alatt, úgyhogy ez szerintem nem kevés.

Amikor ráérzett a szobatisztaságra, és levettük a pelenkáját, akkor viszont csak napi 2-3-szor pisilt. Szabályosan visszatartotta. Ez nála csak úgy egy hétig ment így, utána szépen visszaállt a korábbi rend.

2011. febr. 12. 14:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!