Mennyit költöttetek/mennyit szántok az őszi teljes ruhatár lecserélésre 2 gyermek esetén?
Azokra lennék kíváncsi, akik új ruhákat vesznek (next, h&m, c&a és hasonló helyen), hogy mennyit költöttetek 3-4 éves gyereketek és ha van a kistestvér őszi teljes ruhatárára?
Fiam mindent kinőtt, tavaszról sem jó rá semmi, új kell mindenből:(
Ovit is most kezdte, így több ruha kell, több cipő.
Nálunk már közelít a 100 e ft-hoz a két gyerek őszi ruhatára.
Semmis extra ruhát nem vettem szerintem, csak újakat.
Nálatok hogy alakul?
Azokra lennék kíváncsi, akiknek SENKI nem vásárolja be helyettük a ruhákat, mind maguk veszik.
a válaszokra majd én is kíváncsi lennék. Csak azt szeretném kérdezni tőled, hogy mi motivál arra, hogy új ruhákat vegyél a gyerekeknek? Utálod, ha használt ruhákban vannak?
Egyébként a probléma nálunk is égető, de én nagyon ritkán veszek nekik új ruhákat, mert nincs lehetőségünk ennyit költeni csak ruhákra.
Az, hogy mostmár közel 1 évig tudja a fiam hordani a ruhákat, főleg, hogy 4-5 éveseket veszek.
A másik,hogy baromira elszállt a teszvesz, lassan a használt, nem újszerű ruhák, amiket annak árulnak, drágábbak, mint az új. Folyamatosan bújom az oldalt és ez a tapasztalatom.
Turi itt nincs, csak 1, de 2,5 gyerekkel nem tudok ilyen helyekre járni és nem valószínű, hogy az egész ruhatárát be tudnám szerezni.
Cipő d.d. step, de most ovi miatt összesen 3 pár cipő kell, eddig 2 volt.
A fiamra 3,5éves ezeket kell venni: őszi dzseki, téli "elmenős" kabát, egy ovis overál(ezt ha tudom használtan jó lesz), 4-5garnitúra melegítő, 4-5garnitúra elmenős ruha(meleg nadrág+pulcsi), egy hótaposó, esetleg új atléták, ha a mostaniak kicsik már(végig kell nézni), kesztyű és sál, harisnya pár darab(oviba a rövidnadrág alá kell, mert rettentő meleg a csopszoba, melegítőben megsülne, de kimenni kel a kinti ruha alá a harisnya)
Az oviba vettem benti cipőt ami remélem tornacipőnek is megfelel, benti ruháknak való nyári együttesek, 2melegítőt eddig ami jó meleg kintinek szánom őszre.
A lányomra 20hónapos ugyan ezek, annyi, hogy neki 100%ban kell a trikó, plusz 3-4 pizsama(ágytisztaság miatt), de nem kell az elmenős kabát, mert most még jó a téli szerelése(remélem decemberben is jó lesz)
Összeget nem tudom mennyi lesz, ha ahol gondolom, hogy beszerzem, akkor 30-50között lesz, ha nem, akkor rettentő sok
Nike sport cipő 8.000ft új
Őszi kabátka 2500 (teszvesz)
5 szabadidő alsó Tesco 9.0000
7db trikó Tesco 2000
14 vékony hosszú ujjú 7.000 ( teszvesz)
2 farmer 3000( teszvesz)
10 db csajo Ruci 20.000 teszvesz
10 db harisnya 5000 ( kínai)
5 db kardigán/ mellény 10.000 (teszvesz)
66.000-nél járok, és a többsége használt!!!
Téli kabátja szerintem jó lesz a tavalyi, van még tavaszról egy magas szárú puma cipője csizmát kell vennem még, overált. De az idén az elephanten csizma 15.000 Ft, az overál ok is 6-8 ezer. Na meg még sapka sál, zokni, mert most még a bokazoknikat hordja.
Benne lesz 100.000 Ft-ba!
Mondjuk én mindig eladom amit kinőtt.
Igazat adok abban, hogy ami a teszveszen szép, tényleg újszerü, az 1500-tól kezdődik, de még mindig olcsóbb mint h ujjonan venném!
Egy gyerekre írtam, és ha végig nézed, semmi felesleges! Amiből sokat vettem, az a Ruci/ szoknya, ősszel harisnya hosszú ujjú felső, Ruci/ szoknya van rajta, télen is ebben van az Oviban, ha kimennek csak ráadják az overált.
14 vékony hosszú ujjú felső is kell, mert vagy vizes lesz az ujja ha kezet mos, vagy le eszi.
Turiban nezegettem, de pont ez a 3-4-5 éves méret alig van, vagy baby, vagy nagy lányra valók.
Így is a naggyából szinte a bolti ár feléért vettem.
Senkitől nem kapunk semmit, nem öröklünk sehonnét sem.
Csak egy gyereket tudok írni, 4 éves.
10 pár zokni, 3-4 hu felső, 3 pulcsi, 3 nadrág, 6 tréningnaci, 2 kabát, 2 mellény, 1 pufimellény, 2 ing, 15 alsónaci, 2 pizsama, sapka, széldszeki, 10 atléta, 5 póló, ennyi jutott most eszembe, újonnan vett többnyire márkás cuccok + egy gumicsizma, zárt cipő + csizma, ez így együtt 1 gyerekre 100 körül van, igaz ebbena téli cuccok is benne vannak és még tavasszal is jók lesznek, tehát legközelebb már csak májusban veszek nyári ruhákat.
Kicsinek szinte csak használt ruhát veszek + rengeteget örökölt a bátyustól.
Sokat vaterázok, minden eladok, ami még használható, most például a gyerekekre költött őszi-téli (és tavaszi) ruhára költött pénz kb 2/3-át az eladott cuccokból fedeztem.
Saccra így azt mondom, hogy a nyár kivételével a 2 gyerekre az egész éves ruha kb 50.000 Ft.
Egyébként mindent (az új ruhákat is) interneten veszem, így tizedannyi időt töltök vásárlással, mint korábban.
Téli kabátot a 2 gyereknek együtt 5000 Ft-ért vettem, mert megvettem augusztusban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!