Mennyit költöttetek/mennyit szántok az őszi teljes ruhatár lecserélésre 2 gyermek esetén?
Azokra lennék kíváncsi, akik új ruhákat vesznek (next, h&m, c&a és hasonló helyen), hogy mennyit költöttetek 3-4 éves gyereketek és ha van a kistestvér őszi teljes ruhatárára?
Fiam mindent kinőtt, tavaszról sem jó rá semmi, új kell mindenből:(
Ovit is most kezdte, így több ruha kell, több cipő.
Nálunk már közelít a 100 e ft-hoz a két gyerek őszi ruhatára.
Semmis extra ruhát nem vettem szerintem, csak újakat.
Nálatok hogy alakul?
Azokra lennék kíváncsi, akiknek SENKI nem vásárolja be helyettük a ruhákat, mind maguk veszik.
Én is neten vásárolok, mert nem tudok kimozdulni, nézem mikor, kinél mi az akció. A kislányom ruháit megpróbálom eladni, hátha 10-20 e ft bejön belőle. Kisfiamét nem adom el, mert a 3. baba is kisfiú és téli.
Miért kell 3 pár cipő? Na ezt én is az oviban tudtam meg.
Fiam lába megnőtt, nyári szandáljait kinőtte, kell
1 pár benti szandál
1 pár tornacipő, külön, nem lehet ugyanaz
1 pár kinti cipő
1 pár utcai hazamenős-bejárós cipő
Igazad van, nem 3, hanem 4 pár.
És akkor mindegyikből csak 1 pár van.
1,5 évesem 1 pár cipőt kap szezononként, most is 1-et kapott.
A kicsinek javarészt én is használtat veszek, de nemigazán nő, a tavaszi ruhái nagyjából jók rá, így arra nem kell költeni, valamint "megéri" az új, hiszen 2 szezont is tudja hordani.
Még mindig nagyok rá a 86-os ruhák. Kis gazdaságos kislány:)
És akkor az ovikezdést is beleszámoltam: oviszsák, tornazsák, törölköző, takaró, hátizsák.
1 pár szandija volt nyáron, 1 hab papucsa, 1 vászon cipője, 1 sport cipője.
A nyári szandija lesz a benti cipője Oviban, de 1-2 hónap és kicsi. A nyári vászon cipője lesz a torna cipője, de az is lassan kicsi, a sport cipőjét ki is nőtte , azt vettem most, abban van az Oviban kint, abban jön megy, de így is még 1 tornacipőt és egy szandit vennem kell neki az Oviba bentre.
Na ez 3 pár cipő. De gumicsizma is elkell ha esik...
Arra voltam kíváncsi, hogy ki mennyit költött az őszi ruhavásárlásánál a gyerekeire.
Mindegy mennyi ebből a cipő, nem ezt kérdeztem.
De igen egyébként van egy cipője, amibe megy és jön és esetleg orvoshoz vagy olyan helyre megyünk, hogy szeretem, ha nem a kitaposott, oviba összesarazott, füvezett cipője van rajta. Lehet, hogy luxusnak tartod, én nem. Pont azért, mert nem egy agyontaposott cipőbe szeretném, ha az egész napját töltené.
És már csak azért is fontosnak tarok plusz egy cipőt, mert mi van akkor, ha netalántán szétmegy, kilyukad, olyan koszos lesz, hogy mosni kell vagy takarítani, átázik és 2 napig nem tudom emiatt ráadni???
Mindegy, nézőpont kérdése, hogy ki mennyi pulcsit, kabátot, cipőt tart fontosnak. A lényeg, hogy nagyságrendileg akkor a válaszadók többsége ott tart, ahol mi a költségek terén.
Kedves Ibolya.
Te kíváncsi voltál, hogy miért veszünk 3-4 pár cipőt. Válaszoltunk.
Megkérdezhetem, hogy neked az 1 pár cipő oviban hogyan elég? Mert te ezt nem fejtetted ki igazán.
Úgy volt egy pár cipő elég,hogy a nyári szandi volt a benti cipő.Ami jó augusztusban annak jónak kell lenni még szeptember 1-én is.Így nem vettem soha 3-4 pár cipőt őszre.Bocsi igazad van még vettem egy tornacipőt a torna gyakorlatokhoz de azt hiszem ez nem sokat nyom a latban anyagilag.Már csak azért sem ,mert az ősz 3 hónap és gondolom télen nem az őszi cipőt adod a gyerekre.Ja télen jön az újabb 3-4 pár cipő.Őrülök hogy egyes szülök ezt megengedhetik maguknak,bár a környezetemben nem ezt látom.Én is megtehetném de teljesen feleslegesnek látom.
Egyébként az én gyerekeim már suliba járnak és van egy pici 18 hónapos de hírül nem költöttem rájuk az őszi ruhatárra 10.000 forintot.Nem vettem használtat csak újat,csak bőr cipőt vettem nekik.A picinek is vettem újat pedig sokat örökölt a nagyoktól.Szerintem teljesen felesleges ez a nagy felhajtás ovikezdéskor.
Bocsi de nekem ez a véleményem.Szerintem lehet azért olcsóbb helyen is vásárolni mint a H&M vagy NEXT. Nem kínaira gondolok.
Persze mindenki annyit költ amennyije van de akkor nem kell panaszkodni.
Mi lesz ha suliba mennek majd a gyerekek?
És még nem járnak suliba a gyerekeitek.
De az iskolába nem kell lecserélni a cipőt.
Oviban le kell, ez az ovi kívánsága.
Benti szandál, kinti cipő, tornacipő.
És szerintem egy 3-3,5 éves gyerek nem tud vigyázni a cipőjére. Ő még a játékkal foglalkozik, nem a ruháinak a vigyázására.
Ő a játékaira vigyáz, azt érti, a cipő vigyázására még képtelen. A d.d. step cipő 6-8 e ft/pár, nem 15-20 e ft-os cipőket veszek, mint írtam.
És én is 1 pár cipőt vettem a 18hósomnak. Neki elég. A nagynak nem.
És a ruháiból is több kell az oviban. Ez van. Eddig elég volt 3 melegítő, most az ovi miatt + 3-4 garnítúrát venni kellett. És mindennap csatakos a ruhája, cipője. Az óvónéni sem vigyáz a gyerek ruháira, de szerintem ezt ne is várjuk már egy óvodástól.
Egyébként hol lehet olcsóbb ruhákat venni? A magyar boltokba bemenve, a gagyi minőség drágább, mint a h&m vagy c&a.
És a kínait sem látom annyira olcsónak.
A h&m-ben egy melegítőnadrág 2.000ft, pulcsija 2.000ft, ez az ára. Nem a nike boltba járunk mi sem 15 e ft-os ruhákért.
De látod, más is összeadta és mindösszesen ennyire jön ki másnak is. Sokan kapnak rokonoktól, azt ne számoljuk már bele vagy számolj akkor annak a bolti költségével. A turiban pedig nem lehet full ruhatárat beszerezni, nálunk legalábbis nem. Nem panaszkodni írtam a kérdést ki, csak pusztán kíváncsi voltam, hogy kinél hogyan alakul ez.
Tévedésben vagy. Az iskolában is kell alsó tagozatban benti cipő.Sőt kell torna cipő és az iskola által előírt torna ruha.Sőt a szekrénybe nekik is kell rakni s.o.s. ruhát ha mondjuk leöntik magukat rajz órán.
Mint írtam én sem a kínaiban vásárolok és nem használt ruhákból újítom fel a ruhatárukat.Lehet venni magyar készítőktől is és a Tescóban én mindig tudok nagyon jó,vagány rucikat venni marha jó áron.Ez csak két példa volt a sok közül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!