Hogyan tudom a gyerekemből kinevelni ezt a borzasztó rossz szokást?
Figyelt kérdés
Kb. egy hónapra rászokott arra, hogy játékból a játékait, vagy bármi mást a wcbe, mosdóba a lefolyóba a dugó alá dobja. Pl. wcbe wc papír tekercset egészben, törülközőt, mosógömböt. Utóbbi miatt már egyszer fel is kellett szedni a wct. Meg a mosdóba a fürdős játékait szereti beledobni. Annak is már kellett szétszedni a szifonját mert úgy beleszorult. Rászólunk, rákialbáltunk, de továbbra is folytatja sunyiban.ma 16:56
1/14 anonim válasza:
Öcsémnek volt egy ilyen időszaka másfél éves kora körül, amikor kicsente a kulcsokat az előszobai szekrényekből, és kidobta őket a kukába. A többedik felfeszített ajtó után apja lecserélte inkább mágneszárra az összeset. :D
Én a helyedben bezárva tartanám a fürdőszobát, és megvárnám, amíg kinövi. O:)
2/14 A kérdező kommentje:
De már 4 éves. És az óvónők is mondták hogy már az oviban is kezdi. Az jó ötlet lehet, hogy mondani neki, hogy a Mikulástól csak virgácsot fog kapni és be is tartani?
ma 17:08
3/14 anonim válasza:
Szerintem a Mikulás dologgal hosszútávon nem fogsz elérni semmit.
4/14 anonim válasza:
Nem. Zárni kell az ajtót, felügyelet nélkül nem használhatja. Bilit kap, mint a babák, elmagyarázni neki, hogy ez egy ideig így lesz, mert nem tudja helyesen használni a wc-t, mosdót, felügyelet nélkül nem használhatja. Plusz lehet még fürdető játékok szanálása, elérhetetlen helyre tétele.
5/14 anonim válasza:
Egy hónapja nem jöttetek rá minimum ketten, hogy néhányszáz éve feltalálták a kulcsot? Ilyen a világon nincs! De megjegyzem, ha én a gyerekemre ráordítok, annak a keze is leszakad ijedtében, nemhogy még folytassa!
6/14 anonim válasza:
Ő dobálja az evőeszközt is? Normál óvodába jár? Nem szokott egy középsős így viselkedni azért gondolom, hogy problémája van.
7/14 A kérdező kommentje:
Igen láttam azt a kérdést, de az nem ő. Igen rendes oviba jár.
ma 17:53
8/14 anonim válasza:
De miért megy be egyedül a fürdőbe? Mosószer, takarítószer, megnyitja a csapot leforráza magát, megihatja a tusfürdőt stb...igen, nem 2 éves. A gyerekeim sosem nyúltak semmihez amihez nem szabad de szokták mondani az ördög nem alszik...legyél kicsit felelősségteljesebb szülő. Egyszer kell csak valamit meginnia...
9/14 A kérdező kommentje:
Mert eddig mindig nyitvahagytuk az ajtaját valahogy így szoktuk meg.
ma 18:48
10/14 A kérdező kommentje:
De megpróbálom akkor zárni ezentúl.
ma 18:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!