Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Volt,hogy olyanra gondoltatok...

Volt,hogy olyanra gondoltatok amit sosem lennétek képesek megtenni a gyereketekkel?

Figyelt kérdés
Szörnyen érzem magam, de néhány napja nagyon durván betelt a pohár és annyi minden beugrott a fejembe, azóta sem tudom túltenni magam rajta és minden nap ezzel kelek és fekszek,hogy tudtam egyáltalán ilyenre gondolni is egy másodpercre is, amikor szeretem, imádom a gyermekem bármennyire is nehéz időszakunk van, soha egy újjal nem tudnék hozzáütni, teljesen megbolondultam vagy mi van velem?
szept. 27. 12:26
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
87%

Sajnos, már többször is. Pedig még csak pár hetes, de mivel nagyjából minden éjszakát végig ordít megállás nélkül, én a kimerültségtől mindenre is gondoltam olyankor. Mondjuk a leggyakoribb csak az, hogy egyikünknek költöznie kell🤣

#8! Köszönjük szuperanyu! Mostmár mi is jobban igyekszünk, hogy a nyomodba érhessünk!😋 Díjat megkaptad már, vagy felterjesszelek?

szept. 27. 13:18
 12/36 anonim ***** válasza:
86%

Egyszer felindulásból azt mondtam kidobom az ablakon de nem gondoltam egy másodpercre se komolyan. Rengetegszer kiborultam már, de valahogy inkább az szokott elsőnek eszembe jutni hogy lelépek a fenébe, itthagyok mindent, nem pedig az agresszió.

Persze olyan is volt hogy megszorítottam a kezét vagy elrántottam onnan ahol a rosszaságot csinálta, de legtöbbször saját magát veszélyezteti, szóval nem jut eszembe még pluszba megverni.

De normális bizonyos szintig, ha az ember idegileg ki van készülve.

De szerintem az ide kertben elásást kommentelők se gondolták ezt komolyan.

szept. 27. 13:19
 13/36 anonim ***** válasza:
7%
11# nekem nem kell semmiféle díj, felnezni se kell rám, és szuperanyunak sem tartom magam. Nyilván sok hibám van nekem is, de ne állítsuk be normálisnak azt, hogy valakinek ilyen gondolatai vannak a gyerekével szemben. Ez durva indulatkezelesi probléma. Nem csak nekem megy úgy, ahogy leírtam, hanem sok más nőnek is.
szept. 27. 13:22
 14/36 anonim ***** válasza:
92%

Az lenne indulatkezelesi problema, ha tornek-zuznek mikozben ideges vagyok. Vagy elvernem a gyereket. Kart tennek magamban.

De nem teszem. Hadd gondoljak mar azt, amit akarok, hihetetlen, hogy meg emiatt is le vannak szolva az anyak 😂🤷‍♀️

szept. 27. 13:26
 15/36 anonim ***** válasza:
87%
A szülés utáni depresszió kérdőívben konkrétan az egyik kérdés, hogy volt-e ilyen gondolatod. Igen, gondolati szinten létező jelenség, bár én sem vallottam be a kérdőívben sem, amit a védőnő töltet ki. Mellette öngyilkossági gondolatok is megfordultak a fejemben, mégsem tettem meg egyiket sem, és imádom a gyerekeimet, és rosszul vagyok a gondolattól, hogy bármi bajuk eshet. Attól még voltak ilyen gyenge pillanataim, nem sokszor, de volt. A hormonok, a szülés utáni depresszió valóban képes ilyen gondolatokat alkotni. 8asnak attól, hogy te nem estél ebbe bele, attól létezik, és ez nem indulatkezelési probléma.
szept. 27. 13:38
 16/36 anonim ***** válasza:
89%

Ezek kényszergondolatok, szerintem az emberek 90%-a gondol sokszor buta dolgokra. Ugyanaz, mint amikor a kezedben van egy kés, és arra gondolsz, hogy mi lenne ha magadba szúrnád. Nyilván nem teszed meg, de ott van az a "mi lenne ha".

A kisgyerekek/babák pedig marha idegesítőek tudnak lenni, főleg, ha fülsüketítően végig ordítják az éjszakát. Emberek vagyunk, nem robotok, így a türelmünk is véges.

Én csodálkoztam rajta, hogy meg merted ezt itt kérdezni, azon meg még jobban, hogy nem szedtek szét a válaszolók 😅

Azért tök jó dolog, hogy fejlődik a világ, mert már olyan témákról is lehet beszélni, amik régen tabuk voltak. Ilyen kimondott gondolatokért 50 éve szerintem agyonverték volna a nőket.

szept. 27. 13:50
 17/36 anonim ***** válasza:
89%

Indulatkezelési gond, mit nem mondasz, nyilván felnőtt egy generáció, akiket a szülei kérdés nélkül szájba vert, ha kiborított egy pohár vizet VÉLETLENÜL. Gondolom te se hitted, hogy ilyen fantasztikus útravalóval mindenkinek megjött a megvilágosodás 30 évesen, hogy na akkor ezt hogy is kellett volna helyesen. Mindenki csak azt tudja, hogy nem volt jó. De nem tudja sem a saját, se a gyerek érzéseit jól kezelni, mert nem tanulta meg...

De persze te sokkal jobb vagy mindenkinél, gratulálunk.

Nekem is voltak ilyen gondolataim, többek között pont ez ébresztett rá, mennyi elfojtott szrság van bennem (hála a saját gyerekkoromnak) és ezért kezdtem el ezzel foglalkozni mélyebben. Attól még ha nagyon fáradt és kimerült vagyok, bennem is felmerül, hogy mennyivel könnyebb lenne bezárkózni a szekrénybe vagy világgá menni, urambocsá nyakon vágni a gyereket a 26 milliomodik napi baromsága után, de nem teszem meg és az esetek többségében már sokkal jobban is kezelem, mint korábban. De nem gépek vagyunk, kimerülten, hullafáradtan, nyűgösen, éhesen sokkal nehezebb higgadt szülőnek lenni, mint amikor mindezek nincsenek.

szept. 27. 13:51
 18/36 anonim ***** válasza:
1%
17# ezt pont egy olyan embernek írod, akit az anyja lelkileg terrorizalt kb 20 évig, nagyon keményen. Nekem mégsincs semmi durva gondolatom a saját gyerekemmel kapcsolatban. Nem vetitem rá még gondolatban sem a saját lelki traumaimat, hanem gyerekvállalás előtt gyakoroltam önismeretet, kezeltettem magam.
szept. 27. 13:58
 19/36 anonim ***** válasza:
75%
Akkor ezen ponton fogadjuk el szerintem, hogy masok vagyunk.
szept. 27. 14:13
 20/36 anonim ***** válasza:
60%
Holnaputan lesz 6 hetes a kislanyom. Neha eszembe jut, fejjel lefele kellene forditanom, hatha abbahagyja a sirast. Na nem azert, mert idegesit, hanem hatha az segit a fajdalmai enyhiteseben. Mivel sokszor otletem nincs, mi baja (meg nem ismerem a sirasait) es megszakad a szivem. Olyankor mindent megprobalnek, akar drasztikus/kegyetlennek tuno modszert is, ha attol jobban lenne.
szept. 27. 14:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!