Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szülők, az 5-14 éves gyerekete...

Szülők, az 5-14 éves gyereketeknek van telefonja/tabletje?

Figyelt kérdés
Ha van, van szabva nekik egy korlát, hogy mit és meddig csinálhatnak rajta?

aug. 22. 13:25
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
53%

9 eves, nincs, egyik sem, az enyemhez sem nyul.

Megbeszeltuk, hogy 14 eves kora elott nem lesz, nem is keri, igy neveltem.

Nekem a munkamhoz kell, (most is epp a telefonon dolgozok igy nyari szunetben mikor sokszor vagyunk uton) , ezen szokott skypolni a mamaval.

aug. 22. 13:28
 2/21 anonim ***** válasza:
54%
Igen, volt! Mar altalanosban dicseretet kapott szamitastechnikabol a kiemelkedo tudasaert! Nem ordogtol valo a cucc! Nem tiltani kell, hanem megtanitani, a veszelyekre felhivni a figyelmet. ;-)
aug. 22. 13:35
 3/21 anonim ***** válasza:
19%
Készülj a lepontozásra kettes. Szét fognak szedni.
aug. 22. 13:39
 4/21 anonim ***** válasza:
6%

3: sejtem. Raadasul lany. Ami bun, nagy bun, duplan rossz! :-D A jogot elvegezve itt a UK-ben, ahol egyszerre vettek fel 5 egyetem 6 szakara, mind jogra es egyik sem gagyi, mar a helyi egyetemnek dolgozik. Szamitogepekkel, iPaddel. ;-)

De mar a secondaryban, utana a sixth formban is elvaras volt, sot, ha lecket adtak, azt is a gepen kellett megoldani. ;-)

aug. 22. 13:45
 5/21 anonim ***** válasza:
91%
Én úgy tervezem, hogy 2-3-4. osztály körül elbeszélgetünk a témáról. Viszonylag korán szeretném ha telefonja lenne, de valamilyen nagyon erős korlátozással. Főleg, ha olyan feledékeny lesz mint én, akkor minél előbb meg akarom tanítania naptár, emlékeztetők, jegyzetek és ezzel hasonlók használatára.
aug. 22. 13:46
 6/21 A kérdező kommentje:

Én inkább a mostani gyerekek (gen alpha) felől érdeklődöm. Számomra elrenttenő, hogy 4-5 évesen egy horror vieójáték gameplayét nézzék. Ez tönkreteszi teljesen, és a szülő még le se tolja a kölyköt, hogy ezt ne nézd. Sőt, ha én(20 évesen) megszídom hogy ezt nem szabad nézni még én vagyok a rossz az anya szemében. Persze egész nap a kis tabletjét nyomja ahonnan a temérdek mértékű hülyeség áramlik.

Nekem szerencsére "csak" 10 évesen került laptop, amin barbiekat öltöztettem naponta 30 percet. (Nem kívánt ajándék volt anyámék részèről) és igazat is adok nekik. Attól én is a számítástechnikában jó voltam, megtanultam programozni s stb, csak mikor az ideje volt akkor. Szerintem ez így a normális, és olyan programok használata amik szűrik a tartalmakat, csak a gyereknek ami jó csak azt nézze.

aug. 22. 13:46
 7/21 anonim ***** válasza:
4%
6, kerdezo: a horror jatek szerintem is felesleges es nem hasznos. De egy Barbie vagy hasonlok, SIMS, szerintem nem karos. Ez olyasmi, hogy a TV-ben is megneznek minden hulyeseget valogatas nelkul. Sok szulo inkabb leulteti oket a TV ele, vagy odaadja a tabletet, telefont, hogy csend legyen. Ha meg elveszi tole, beindul a hiszti.
aug. 22. 13:52
 8/21 A kérdező kommentje:
Szerintem pont ezért fontos a korlát állítás nekik, hisztizzenek nyugodtan, majd kiheverik. Mai gyerekek már nem tudnak játszani, ha a kezükbe kapnak egy kicsi kocsit nem tudják az mire van.
aug. 22. 13:55
 9/21 anonim ***** válasza:
8, kerdezo: ez mind szuloi hiba. Mar azoknak is a kezukhoz nott a telefon, miert lenne mas a gyerek? ;-)
aug. 22. 13:57
 10/21 A kérdező kommentje:
#9 Szomorú, mivel így egy méghülyébb generáció fog felnőni mint az enyém amilyen🥹
aug. 22. 13:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!