Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szülők, az 5-14 éves gyerekete...

Szülők, az 5-14 éves gyereketeknek van telefonja/tabletje?

Figyelt kérdés
Ha van, van szabva nekik egy korlát, hogy mit és meddig csinálhatnak rajta?

aug. 22. 13:25
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Én magamon vettem észre, mennyire szemrontó. Ha sokáig használom, utána rosszabbul látok.
aug. 22. 14:08
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Nincs is tablettünk.

3 gyermek, 9 év alattiak. Nálunk nincs telefon, nem kapnak kézbe sem.

aug. 22. 14:15
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

3,5éves gyerekeim vannak nincs telefon és társai. Szerintem egy ennyi idős gyereknek játszania kell és nem kütyüt nyomni. Tv-az engedett de nem egész nap hanem egy-egy mese vagy zene.

Én azt vettem észre a környezetemben hogy amelyik gyerek (5-6-7évessek)telefonozik teljessen úgy viselkedik mint aki "kattant" nem lehet parancsolni nekik, üvöltöznek agresszívak, nem játszanak ha meg valami csoda folytán mégis akkor is durva játékot. Illetve a türelmükön is látszik hamar kiakadnak.

Én legkorábban 3-4. osztály környékére tervezem a telefont de csak telefonálni meg max 1-2 játék lehet rajta ami szerintem normális. Pl tetris vagy hasonló ügyességi játékok. De ez a lövöldözős meg minden féle harcias dolog nem.

Szerintem egy gyerek legyen gyerek és bőven lesz még ideje arra hogy kütyüket nyomkodjon.

aug. 22. 14:36
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
14 éves lányom van okos telefonja de nincs nett rajta az itthoni wifi kivül csak telefonálni tud rajta, suliban amugy sem használhatja .
aug. 22. 17:06
 15/21 anonim ***** válasza:
66%

10 éves lányom van, nincs korlátozva.

Viszont nem lóg rajta egész nap annak ellenére, hogy nincs korlátozva.

Reggel egy kicsit, meg este egy órát

Egész nap nem telefonozik

Inkább kint van, ijaszkodik, gorkorcsolyazik, biciklizik, bent ha van sokat rajzol, kreativkodik.

Múltkor mondtam neki, ha nem fog szót fogadni elvesztem a telefont.

Jól kinevetett, hogy neki mindegy, elvan az nélkül is. 🤷🏻‍♀️

aug. 22. 18:40
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

5 és 9 éves gyerekeim vannak.

Se telefon, se tablet. Tévét is csak a nagyobb néz, ő is elvétve. A Kindle-ömet viszont megkapja, sokszor olvas rajta, de az nem is számít kütyünek, hisz csak könyvet tud olvasni rajta, azt is szemkímélő módon.

Idén lesz először infó órája, majd meglátjuk hogy mennyire kell kütyü. De az apja IT-s, így aligha lesz gond a "felzárkóztatása".

aug. 22. 19:30
 17/21 anonim ***** válasza:
Gimiig egyik sem kap
aug. 22. 20:08
 18/21 anonim ***** válasza:
15%
A lányom most lesz 11, 7 évesen, elsőben az iskolától kapott tabletet, tőlünk 10. szülinapjára telefont. Az öccse 8. szülinapjára tabletet kapott
aug. 22. 21:01
 19/21 anonim ***** válasza:
13 évesen kapott. Mert már megy barátnőkkel is vásárolni, moziba. Emiatt, hogy el tudjuk érni.
aug. 24. 10:59
 20/21 anonim ***** válasza:
Mármint telót. Tabletet kaptak a sulitól, meg laptopot, de azokat nem nézi.
aug. 24. 11:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!