Szülőktől kérdezem: zavarna-e titeket az, ha a 14 éves lány gyereketek este sokáig egyedül lenne a lakásban?
Mit jelent az este sokáig?
Ahogy visszaemlékszem én 14 évesen voltam már otthon egyedül 1-2 napot.
Egyébként én attól egyáltalán nem félteném a gyerekem, hogy nincs kihez szólnia, van telefon, net, ha beszélni akar valakivel. Elfoglalhatja magát bármivel, tanulhat, olvashat, tv-zhet, stb. Késő este meg úgy is alszik :)
De nincs is értelme az anyjához menni, hiszen nem is tudnak időt együtt tölteni.
Az anyának sem érdemes már 2-kor hazamennie éjjel.
Te ki vagy?
Nyilván úgy kéne megoldani, hogy csak akkor megy az anyához a gyerek, amikor tud is vele lenni.
Ha nem tud és a barátjához megy, akkor felesleges a lánynak ott lennie egyedül
Akkor akár otthon is lehet az apjával.
Én már harmadikos koromtól (kb. 9-10 év) egyedül voltam otthon iskola utántól (kb. 12-1) egész estig (4-5). Semmi bajom nem lett.
13 éves koromtól meg 6 osztályos gimibe kezdtem el járni a város másik felébe TÖK EGYEDÜL. 2 átszállás, forgalom stb. És ettől se lett semmi bajom :)
Még a gondolata is felháborító, hogy egy 14 éves kis fiatalúr egyedül garazdálkodjon az otthonomban. Rögtön áthívná a huligán, gengszter barátait. Biztos kiennék még a házi mangalicát, tokaszalonnát, töpörtyüt is a kamrából, amit a Jóska bátyja hozott a piacról. Felbontanák Terike cseresznye befőttjét is. Nem keresztény füllnek való zenét hallgatnának. Lehet még a Tokaji Aszut is felbontanák, amilyenek a mai fiatalok. Esetleg úgy hagynám néhány órára egyedül, hogy átkopognék a szomszéd Jolinka nénihez, hogy néha lessen be a kukucskálón, hallgatózzon. Öreg vagyok én már az ilyesmihez. Nem vagyok olyan lezser, fiatalasszony, mint a Katika. A szatyrokat is alig bírom felcipelni a másodikra. A sok huligán pedig nem segít. Kénytelen lennék áthívni a másik fiamat a szembe szomszédból, hogy regulázza meg a pimasz ifjakat, amiért rendetlenkedtek a lakásban. Én már sajnos nem idegeskedhetek ilyeneken, mert a háziorvos megtiltotta. Az a daliás, gáláns fiatalember. Bezzeg, ha újra jány lennék, akkor kacérkodnék vele. Elhívnám a bálba is. Vagy abba a diszkóba vagy mibe járnak manapság.
Cilike néni
71 éves, rokkant nyugdíjas
római katolikus
Munkás Párt szimpatizáns
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!