Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért nem lehet megérteni,...

Miért nem lehet megérteni, hogy mindenkinek a saját gyereke a legfontosabb?

Figyelt kérdés
Pl adott egy mozaikcsalád, ahol apukának a közös gyereken kívül van egy az előző kapcsolatából. Itt gyakorin is mindig támadják az új feleséget, hogy ha pl beteg a nagy nem akarja, hogy oda menjen, nem akar úgy pénzt áldozni rá, hogy emiatt a sajátjának kevesebb legyen, stb. Pedig amúgy nem ez a természetes ösztön, hogy az ember a saját gyerekét védi bármi áron?
szept. 16. 23:52
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/144 anonim ***** válasza:
17%
De miert kell ilyen vegletekben gondolkozni csak, hogy mi lenne ha anyuka meghalna ? Ez azert mar egy kicsit beteg, ne haragudj. Ha mondjuk hirtelen bejon apukanak egy kulfoldi uzleti ut, akkor is mondja inkabb le a munkajat, mert anyuka hisztizik a gyerek miatt ? Ti sosem hallottatok olyat, hogy hirtelen tortenik valami ami nem feltetlenul gyerek kompatibilis ? De ugye mindent de mindent el kell dobni, ha a volt no azt mondja, persze… eletszeru. Van olyan igenis, hogy apuka ( vagy anyuka! ) bem tudja elvinni lathatasra a gyereket, mert KOZBE JOTT VALAMI. Hu de nem elnek ilyen eroszakos gondolkodasmoddal, mint amiket most olvastam itt.
szept. 20. 11:51
 72/144 anonim ***** válasza:
74%

"De gondolom ti itt sokan elvált nők vagytok, ti odaküldenétek láthatáskor akkor is a gyereket az apjához ha beteg és mondjuk van ott egy újszülött baba?"

Hogyne...

Pont ma ment volna a gyerek láthatásra, de torokfájással kelt. Mondtam, marad szépen itthon, sose szerettem, Ha betegen elvitte az apja.

(Ott is van közös gyerek az új párjával, nálunk is a férjemmel, bőven van lehetőség szétszórni a betegségeket.

De nálunk én vagyok a parásabb ebből a szempontból.)

Viszont mivel ott is van 2 nagyobb (a feleségnek előző kapcsolatból), valszeg engem is felkúrt volna, ha hisztériázik azon, hogy a lányom ne menjen hozzájuk, mikor a pici még baba volt, és leginkább a hozzáállás miatt.

Mert én ha tudom, hogy beteg a gyerek, tényleg nem engedem oda (és akkor sem, ha az ottani gyerekek betegek.)

De ha egészséges, ne kezeljék már úgy, mintha fertőző lenne, ba$$zameg....

szept. 20. 11:55
 73/144 anonim ***** válasza:
13%
Azt kene mar az ilyen noknek felfogni, hogy nem korulottetek forog a vilag, hogy ti csettintetek egyet az apukanak es akkor minden ugy lesz, ahogy ti akartatok. Csak ugye ezt a harpiak 90%a nem kepes felfogni valas, szakitas utan, mert onnentol kezdve hogy kozos gyereketek van, azt hiszitek mindent megtehettek apukaval szemben, es siman kepesek vagytok mindent tonkre tenni, hiaba apanak kozbe jon valami es nem tud ugy a gyerekkel lenni ahogy szeretne, ti addig furkalodtok es bosszuskodtok mig apa elviszi a gyereket de lehet ezzel eppen tonkre lett valami teve. El kene mar tudni ezt engedni, es felfogni , hogy valas utan rohadtul semmi kozotok MAS ferjehez!!!!!
szept. 20. 11:56
 74/144 anonim ***** válasza:
0%
72es KOSZONOM!!!!!! Vegre valaki erti!!!!!!!!!
szept. 20. 11:58
 75/144 anonim ***** válasza:
0%
Az a durva, hogy ezt magyarazni kell az “anyaknak”, hogy miert nem engedunk es viszunk barhova beteg gyereket… de ugye ok azok akik az bolcsibe,oviba, suliba is berakjak betegen a gyereket, nem torodve azzal, hogy a tobbi kisgyerek is niattuk lesz beteg.
szept. 20. 12:05
 76/144 anonim ***** válasza:
78%
Én ugyan nem vagyok elvált, és nem eröltetném apukára a láthatást ha nem akarja, de mivel van egy vagy esetleg több közös gyerek, igenis közöm van az apjukhoz, még akkor is ha más férje. Aki elvált, gyerekes férfival áll össze annak nem árt ezt tudatosítani magában. Normális esetben az apuka is mindent megtesz, hogy láthassa a gyerekét legalább kéthetente hétvégén. Ha ez évente 1-2 alkalommal, nyomós indokkal nem jön össze az méltányolható, vagy esetleg lehet cserélni egy anyás hétvégére. Ha ez minden második alkalommal így van, mondvacsinált indokkal, az már a gáz kategória. Mondjuk szerintem inkább az a gyakoribb, hogy az elvált anyuka nem olyan szívesen engedi a gyerekét az új családba. Viszonylag kevesebb az olyan aki betegen is belöki apuka ajtaján. Főleg ha az új feleség, ilyen hozzáállást tanusít a gyerek iránt. Én félnék hogy kb. meg is halhat a gyerekem náluk, mert leszarja ha beteg és nem figyel rá, mert csak a sajátjával van elfoglalva.
szept. 20. 12:11
 77/144 anonim ***** válasza:
0%
Mar ne haragudj, miert lenne kozod hozza, ha elvaltatok ?? 😀😀😀 na ezaz a tipikus gondolkozas mod, hogy csinaltattam magamnak egy gyereket, hogy orokre megfogjam a pasit. Csak tudod szivem, ezt nem mindegyikkel tudod megtenni, mert van olyan ferfi aki atlat a szitan es nem hagyja, hogy a te fajtad tonkre tegye az uj hazassagat :)
szept. 20. 12:22
 78/144 anonim ***** válasza:
79%
Már ne haragudj, de a gyerek dolgai tekintetében és főleg hogy a gyerekével hajlandó-e talákozni és foglalkozni sajnos mindig is köze lesz hozzá a másik félnek. Bár ha ilyen idiótát venne el a volt párom mint pl. te is, akkor én nagyon örülnék hogy megszabadultam tőle mert valószínüleg ő sem normális, és nem eröltetném a kapcsolattartást, főleg ha a gyerek ezt meg tudja úszni nagyobb lelki sebek nélkül, mert nem szeretném hogy ilyen mentalitást bármilyen szinten is magáévá tegyen.
szept. 20. 12:27
 79/144 anonim ***** válasza:
0%
78as te tipikusan az a no vagy, aki azt hiszi barmikor barhogyan bele maszhat a volt parja uj kapcsolataba es maganeletukbe es azzal takarozol, hogy van egy kozos gyereketek. Igen, a gyerek kozos es ennyi pont. Onnantol kezdve neked semmi kozod a ferfihoz, ha tetszik ha nem. Ha megszakadsz sem lesz semmi kozod hozzajuk, csak a sok buta pofatlan exfeleseg ezt nem fogja fel, nem birja elviselni az egojuk. Nem veletlen lettel exfeleseleg, ugygondolom :)
szept. 20. 12:43
 80/144 anonim ***** válasza:
0%
78as tudod az en ferjemnek ugyanilyen mentalitasu a gyerekenek az anyja es egyszeruen menekulne elole es ahogy tudna kitorolne a not az eletebol, de ugye a “regi punci” allandoan a gyerekkel fenyegetozik. Na ti igazi piocak vagytok, nem fogjatok fel, hogy VEGE a kapcsolatotoknak, a gyerek apjanak uj hazassaga van regota es annyira rogeszmesen probaltok kozeppontban lenni meg mindig, csak hat hiaba dobaloztok a gyerekkel, nem sikerul. Ti vagytok azok akik egyszeruen nem fogjatok fel es rosszul vagytok attol, hogy nem kellettetek es nem voltatok megfeleloek, de jott valaki akivel viszont boldog a volt ferjetek es ez megol titeket belulrol. Hat arad beloled a rosszindulat puncikam. Na es nektek van gyereketek. A gyerek meg csak arra kellett hogy megprobaljatok megfogni valakit, akinek meg igysem kellettek es igy estetek szepen pofara :)
szept. 20. 12:56
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!