Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha a nagyobbik lányotok nem...

Ha a nagyobbik lányotok nem akar a kisebbikkel játszani, mit tesztek?

Figyelt kérdés

A nagyobbik 10 éves, kisebbik 4.

A nagyobbiknak át szokott jönni a barátnője, általában játszanak (varrnak ruhákat Barbie babáknak, agyagból formálnak, papírmunkásat játszanak, társasóznak), beszélgetnek, számítógépen játszanak, a kicsi pedig nagyon kíván velük lenni, de ők folyton kergetik el, hallani se akarnak róla. Kb minden hétvégén itt van a lányom barátnője, reggeltől estig, tanítási szünetben egész nap. Szomszédok vagyunk.

Sokszor sír a kicsi, hogy nem játszanak vele, emiatt párszor megbüntettem a nagyot, hogy nem találkozhatott a barátnőjével egy hetet. De utána minden kezdődött elölről

2023. nov. 5. 10:50
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
100%
Sosem erőltetem a nagyokat, hogy játsszanak a kicsivel ha itt vannak a haverjaik. Vérciki. Ha a kicsi nyávog, játszom vele én valamit addig.
2023. nov. 5. 12:14
 22/40 anonim ***** válasza:
100%
Mit teszek? Lefoglalom a kicsit, hogy ne zavarja a nagyokat. Ez természetes.
2023. nov. 5. 12:15
 23/40 anonim ***** válasza:
5%

Jézusom ennyi empátia hiányos, rosszindulatú nőt, anyát és testvért. Attól, hogy mindkettőnek ő az anyja, meg3a nagyobb gyereknek lett egy testvére! Nem lehet közömbös számára, igenis ki kell vennie testverkent is a részét a családból. Nekem 12 évvel idősebb a bátyám és a nagynéném, aki a szomszédunk van lakott l. Mégis mindketten rengeteg lét foglalkoztak velem és nem kuldtek el a picsaba csak azért mert át jöttek a barátaik. A nagynéném és barátnői fodraszkodtak, zenét hallgattak, énekeltek, ugyan mit zavartam azzal, hogy néztem őket. Egy kicsit. Mert utána úgyis mentem játszani. A bátyámék játszottak gépen vagy fociznak ott se bantak ha nézem őket és beszélgetünk. Nem tudom, engem szerettek. Sőt mikor barátnője lett tesómnak akkor se zavartak el, foglalkoztak velem kicsit aztán ennyi idősen megertettem hogy mostmár ketten akarnak lenni, de ehhez az is kellett, hogy foglalkoztak velem.

Azért ez nem az a kategória, mint régen, mikor a nagyobbak vigyáztak a kisebbeket, gondoskodtak róluk. Ma kicsit atestunk a ló túloldalára.. A gyerekeknek már semmi kotelesseguk, vagy lehetőségük tanulni az empátiat, kompromisszumot, elfogadást, türelmet.

2023. nov. 5. 12:49
 24/40 anonim ***** válasza:
93%

Ú...ezt nagyon ne!

Csak 2.5 év van köztünk a húgommal. De emlékszem, anyám mindig kényszerített,hogy babázzak a húgommal. Istenem, mennyire utáltam...brrr....megláttam a barbie-kat,és sírtam...és akkor is játszani kellett. Tönkretette a kapcsolatomat a húgommal. Örökre.

Csak hozzáteszem,anyám óvónő volt....semmi empátia,semmi nem volt benne irántam.

2023. nov. 5. 13:03
 25/40 anonim ***** válasza:
88%
23as látszik te voltál a kisebb. Kíváncsi lennék akkor mit mondaná ha anyád a te nyakadba sózta volna állandóan az idegesítő kistestvéred. Te se tanultál empátiát ezek szerint hiszen a nagyok fenekében lógtál ha akarták, ha nem.
2023. nov. 5. 13:06
 26/40 anonim ***** válasza:
100%

23

Azért nálatok nagy volt a korkülönbség. 12 év. Ha te 5 voltál azok már 17 évesek. Azért 17 évesen tudtak rád vigyázni stb… itt a kérdezőnél mindkettő gyerek még és csak 5 év van.

Egy 17 évesnek sokkal több esze, más hozzáállása van mint egy 10 éves gyereknek.

Meg aztán hogy te így emlékszel oké, de lehet azért teher voltál nekik csak nem mondták.

Az hogy vigyázzon a a kishúgára az normális dolog. Mondjuk míg anya kitakarítja a fürdőt. De egész hétvégére ne bacca a nyakába a 10 évesnek hogy játszanak vele. Hol az apja? Pl?

2023. nov. 5. 13:51
 27/40 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon helyes, hogy nem akar. Miért kellene egy 6 évvel kisebb számára ovissal játszania, főleg, amikor a barátnő is ott van?

Én nagyon utáltam, hogy a barátnőm kistestvére állandóan ránk volt sózva, aztán persze mindig árulkodott, meg stb.

2023. nov. 5. 14:20
 28/40 anonim ***** válasza:
100%
20-as vagyok. Igen, tanulni kell az empátiát, kompromisszumot. De a kicsinek is. De azzal nem tanulja meg, hogy vagy játszol vele vagy büntetésbe mész. Pláne, hogy egy gyerek elsősorban nem az anyját fogja megutálni hanem a testvért, aki miatt büntetik. A kötelsség nem tudom, hogy jön ide, pl az enyémnek is vannak kötelességei, mint a tanulás, házi készen legyen, a szobáját nagyrészt neki kell rendbentartania, sőt segít is a házimunkában. Olyan is, ha mondjuk kiszaladok a futárhoz (vagy bármivel behelyettesíthető, tésztát szűrööm le, kádat sikálok akármi) addig megkérem, hogy figyelje a testvérét. Ezeket meg is teszi. De ha a barátaival van nem kell a kistesót is folyamatosan szórakoztatnia, ha akarja ha nem. Ha rávan eröltetve csak zavarja, ha ő dönthet akkor hamarabb bevonja (másnem azzal, hogy mellettük van vagy találnak neki is valamit).
2023. nov. 5. 14:31
 29/40 babyboom567 ***** válasza:
75%

Nem olvastam végig a válaszokat!

1.Extrém tahóság egész nap valahol héderelni,minkét részről.

2.Nem etetném más gyerekét(lehet lepontozni),rendszeresen,egész nap, és extrém parasztság ezt elvárni bárkitől.

3.Egyenes úton vagy,hogy gyűlőljék egymást felnőtt korukba,jár a "szuper" anyuka jelvény.

4.Nem a nagyobb gyerekednek szültél testvért,hanem magadnak még egy gyereket.

5.Ha nem héderelne nálatok mindig egy "idegen", tudna(tudott volna,ha eddig nem cse..szted volna el mindenféle büntetéssel) a lányod NÉHA kapcsolatot teremteni a tesójával.

2023. nov. 5. 15:50
 30/40 A kérdező kommentje:

Ebédre hazamegy.

Általában 11-tól 2-ig van itt, majd visszajön 4-re és 6, fél 7-ig ül

2023. nov. 5. 16:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!