Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi az oka hogy megint nem...

Mi az oka hogy megint nem akar wcbe kakilni a kislányom?

Figyelt kérdés
3 éves elmúlt nyáron most kezdte az ovit. 2 évesen kezdődött hogy nehezen kakilt emiatt párszor voltunk már vele az ügyeleten. Hiába adtuk neki a Dulcosoftot, glicerines kúpot és itattuk sokat mindig ilyen 5 6 napra sikerült nehezen kakilnia. Aztán úgy pár hete vettünk neki rostot amit bele kell folyadékba keverni. 2 hete beállt nála hogy újra 2 naponta sikerült kakilnia nagyot a wcbe úgy hogy szólt és könnyen ki is nyomta. Mellette iszik sokat. Oviba sose kakilt mindig este szokott vagy délután. Viszont most csuton kakilt utoljára pedig minden nap kapja a rostot, itatjuk rendesen és elkezdte megint hogy nem akar eljönni a wcre. Maszatos lesz a bugyija bemegy neki kicsi és csak golyókat bogyót kakil. Már vagy 12 bugyit mostam ki nagyon sok elfogy megint. Hiába kérjuk ha lássuk félig guggol rogyasztva játszik hogy menjünk kakilni nem tiltakozik és már kicsi be is megy neki. Sír ha elvisszük nem akar ráulni azt mondja nem kell. Az a baj hogy van ingere de mindig visszatartotta pszichésen régen is. Valamiért szorong újra pedig nem szidtam le meg semmi és újra tiltakozik. 1 hete hogy bogyokat kakil csak és visszatartja. Mit csináljak hogy újra 2 naponta kakiljon megint mint már pár hete? Az a baj hogy ilyenkor már fáj a hasa és rettenetesen hisztis nyűgös lesz. Nagyon nehéz vele és csak akkor lesz nyugodt ha kikakilja magát. A kúp mini beöntés ellen is tiltakozott múltkor is.
2023. okt. 18. 20:53
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha visszagondolok az ugyanilyen kicsi önmagamra, pár évtized távlatából, akkor ugyanilyen kislányként, aki ugyanígy hisztizett a wc miatt, azt tudom mondani, hogy nem kényelmes.

Túl nagy, túl hideg, túl magas, vagy az összes együtt. A bili jó. Ott kakiltam még 7-8 évesen is esténként. Az iskolában csak pisiltem a wc-be, de este alig vártam, hogy a bilibe kakilhassak.

Ahogy nő, bele fog nőni a wc-be is. Addig hadd bilizzen.

2023. okt. 18. 21:06
 2/6 anonim ***** válasza:
Tényleg! Van gyerek WC szűkítő rajta? És gyümölcsöt-zöldséget eszik, vagy csak a műrostot?
2023. okt. 18. 23:15
 3/6 anonim ***** válasza:
#1, sajnos ez messze nem a wc-ről vagy biliről szól. Ez sajnos pszichés dolog. Mint írtad, most kezdte az óvodát. Mi nagyobb "trauma" kell még egy 3 évesnek. Sajnos itta rost azért nem segít, mert ő tudatosan tartja vissza, hisz látod is rajta, hogy tartja. Beszéltesd sokat az oviról, játszotok ovisat, legyen ő az óvónő, te az ovis, játszon a babáival ovisat. Végső esetben pedig elvinném pszichológushoz, ő szakszerűen tudja kijátszatni vele a szorongását.
2023. okt. 18. 23:19
 4/6 anonim ***** válasza:
Kaki visszatartás kisgyereknél mindig lelki eredetű, ott keresendő a probléma forrása. Bölcsiben dolgoztam 12 évet. Minden ilyen esetben lelki problema okozta (válás, apuka verte őket, alkoholista apuka...)
2023. okt. 18. 23:21
 5/6 anonim ***** válasza:
2 évesen is oviba járt, 3-as! Egyébként az óvoda nem trauma.
2023. okt. 18. 23:22
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem járt 2 évesen oviba, lehet akkor kezdte a bölcsit, vagy akkor halt meg a mamája, vagy akkor lett szobatiszta. Mindenesetre akkor jött rá, hogy legalább ezt a dolgot ő tudja irányítani, ha már a körülötte történeteket nem. Mint láttad a "trauma" szót idézőjelbe tettem, értsd jól-változás. Hatalmas változás egy kisgyerek életében, főleg ha valaki érzékenyebb típus.
2023. okt. 19. 00:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!