Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kis lányom 6 èves elsős ès...

Kis lányom 6 èves elsős ès iskolába szeret járni de tanulni nem akar mit tegyek hogy akarjon?

Figyelt kérdés

2023. okt. 20. 07:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem nagyon sokat számít milyen az osztályfőnök, a többi tanár.

Nekik kellene megszerettetni elsősorban a tanulást.

2023. okt. 20. 07:33
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Leülsz vele? Segítesz neki? Esetleg vegyél egy pecsétet mosolygós arccal és jutalmazd ha valamit ügyesen tud.
2023. okt. 20. 07:40
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

gyerekként imádtam a könyveket és a képeslapokat. Anyu halomszámra vette, mmikor elsős lettem, hogy de jó lesz megtanulni olvasni, mert akkor egyedül olvashatom a könyveket és írni, mert írhatok képeslapot helyette karácsonyra mindenkinek :)

Próbáld megkereseni, mivel lehet motiválni.

2023. okt. 20. 08:19
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
De akkor mit csinál helyette az órákon?
2023. okt. 20. 09:00
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Otthon tanulni nem szeret? Vagy az iskolában sem figyel az órán?
2023. okt. 20. 09:07
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Most ezt otthoni gyakorlásra, házikra érted vagy a tanító panaszkodott rá?
2023. okt. 20. 09:14
 7/11 A kérdező kommentje:
Othon pl ha adnak neki egy verset
2023. okt. 20. 09:43
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is most elsős a lányom, kapott itthonra szöveget, tanulás közben persze bohóckodik. Szerintem az se jó, ha eroltetve van a dolog. Majd csak meg jön a kedve hozzá kicsik még, szinte most léptek ki az óvodából.
2023. okt. 20. 10:22
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Világ életemben kitűnő tanuló voltam de emlékszem hogy elsőben mindig anya csinálta a házimat mert szenvedtem rajta hogy nem akarom, aztán már a szorgalmikat is mindig megcsináltam magamtól.

Meg kell szoknia hogy határidők vannak, hogy olyat kell csinálnia amihez nincs kedve. Utána pedig meg kell találnia a saját motivációját.

2023. okt. 20. 11:12
 10/11 anonim ***** válasza:
91%
Kaphat néha valami jutalmat, mondjuk egy sor szépírás egy gumicukor, vagy még jobb, ha a jutalma maga a figyelmed, hogy odaülsz vele, téged is érdekel, érdekesnek tartod, amit tanulnak. De amivel tuti megutáltatod a tanulást, ha vitatkozás, stressz van körülötte és hatalmi harc, ha könyörögsz, fenyegeted, érzelmileg zsarolod és bizony van gyerek, aki jobb híján ezt a negatív figyelmet élvezi. Lehet persze mulasztásért büntetni is majd később, ha tényleg szándékos volt, de az is olyan egymondatos ok-okozat legyen, ne fejmosás. Elsőben az elsődleges pozitív megerősítés, hogy te büszke vagy rá, te értéknek tartod, ha tanul, ha okosodik, ha szorgalmas. Sok múlik a gyerek habitusán persze (és a családi példán, ti mennyire szeretitek mondjuk a munkátokat), de semmiképp ne csinálj belőle rossz élményt és persze te ismered a gyereked, szóval saját magához kell mérni. Mert akinek mondjuk nagy teljesítmény, ha fél órát a fenekén tud ülni és koncentrálni bármire, ahhoz teljesen másképp érdemes viszonyulni, mint aki eddig is szinte megfelelési kényszeresen pedáns volt, hogy megdicsérjék.
2023. okt. 20. 13:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!