8. -os vagyok és nyelvi előkészítős osztályba szeretnék járni. Ott csak azt a nyelvet lehet tanulni amit általános iskolában tanultam vagy választhatok másikat?

Figyelt kérdés

2016. aug. 31. 11:33
 1/4 anonim válasza:
100%

Gondolom iskolától is függ. Én is nyelvi tagozatos, 5 évfolyamos gimibe járok, leírom nálunk hogy volt.

Az általános iskolás osztályból ketten mentünk ugyan oda, egy másik fiú és én. Általánosban mindketten angolosok voltunk, nekem gimiben is maradt az első nyelv angol, ő viszont németes lett. Nagyon nehéz dolga volt, pedig egész nyáron magántanárhoz járt és tanult, de ez a tudás nyilván sokkal kevesebb volt, mint azoké, akik akkor már 5-6 éve tanulták a nyelvet. Azóta egészen belejött, de az elején vért izzadt.

Azt se felejtsd el, hogy a legtöbb gimiben van második nyelv is. Azt kiválaszthatod és az alapoktól indultok. Nekem a spanyol lett a második nyelvem, ami az angolhoz képest nagyon nehéz volt főleg az elején. Legalábbis nekem. Sok időt kellett ráfordítanom, hogy fejlődjek. Azóta persze sokkal jobban megy.

Szóval ha te idáig angolt tanultál, szerintem jelentkezhetsz németes csoportba is, de biztos, hogy sokat kell majd hajtanod. Ne felejtsd el, hogy a másik választott nyelveddel is meggyűlhet a bajod, és két nyelvvel szenvedni nehéz dolog lesz.

Sok sikert!:)

2016. aug. 31. 13:07
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ :) Én eddig németet tanultam, de inkább angolt szeretnék. Ha ilyen nehéz akkor inkább lehet hogy hanyagolom ezt a nyelvváltás.
2016. aug. 31. 15:44
 3/4 anonim válasza:
100%

Első vagyok.

Nekem egyébként nagyon jó a nyelvérzékem, ennek ellenére nulladikban a spanyoltól majd meghaltam. :D

De lehet, hogy neked sokkal könnyebben menne a nyelvváltás, mint az osztálytársamnak, nem vagyunk egyformák. Lehet, hogy még jobban menne az új nyelv, mint amit idáig tanultál. Főleg ha nagyon szeretnéd.

Kitartással és akarattal bármit el tudsz érni, főleg ha ennyire szeretnéd. Ne becsüld alá magad!:)

2016. aug. 31. 15:50
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a bíztatást, de inkább nem megyek NyEK-es osztályba. Ismerem magam és lusta lennék olyan sokat tanulni mint amennyit kellene hogy fel tudjak zárkózni.
2016. szept. 3. 16:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!