Majdnem 3 éves, nem akar sétálni?
Sziasztok, a problemam ketretu. Kulfoldon egy kisvarosban lakunk es a fovarosba jarunk dolgozni, iskolakba, bolcsibe. Autopalya be van dugulva, legegyszerubb megoldas egy gyors 15perces seta, majd vonat 25p es onnan busz.
Eddig ez jol mukodott mert a legkisebb ult a babakocsiban, szorakoztattuk, igy 1ora 20perc alatt erunk be reggel 8ra a bolcsibe. Egy ideje kuzdunk azzal h a vonaton mar inkabb az ulesen ulne, de utana nem akar visszaulni a babakocsiba, odafele nem fer bele az idobe de hazafele hagytuk setalni, ez reszerol 40m kb seta max, aztan viszont nem hajlando visszaulni a babakocsiba, hisztiroham h cipeljuk. Ezt tetezte most a 2.problema, 2.hete nyaralunk es a ferjem nem akarta a babakocsit berakni a kismillio cucc melle, mondvan h ugysem ul meg benne es mindenhova a nyakaba hordozta. En hoztam hati hordozot de ektelen hisztit csapott es tepte a hajam (regen hordoztam). Most mar nem hajlando setalni 5metert sem, kozli h faradt, nem birja, apa v en vegyuk olbe. En igerek fut-fat ha elsetal a bkv megalloig, lepegetos dalolosokat jatsszunk, terelek, de nem sokaig mukodik. Van kismotorunk, roller, ma felajanlottam neki a 3kereku biciklit amit lehet a szulonek tologatni, kozolte h abba o nem ul bele es nem akarja sem hajtani sem azt h mi toljuk. Patthelyzet. Egyreszt a vonatallomas messzesege miatt eleve nem lehet elvarni h 1.5km-t utemesen gyalogoljon masreszt elutasit minden mast es a nyakbanulessel is el lett kapatva. Hogy lesz ebbol setalo kisgyerek? A kozepsomnek sem akarodzott sokaig setalni de vele nagy tavokat nem tettunk meg meg ilyen korban es volt ido akkor is ha a foldon fetrengett mert nem dolgoztam, most viszont sulihoz, munkaidohoz vagyunk kotve, nem allhatok felette reggel 6:40kor h majd ha kihisztizi magat biztos fog setalni. Ti mit tennetek?
3 évesen màr érthető, hogy nem szeret babakocsiban ülni. A hordozás meg màr a te hátadnak sem javasolt. Ha jól értem a 15 perces gyors séta jelent gondot, amíg kimentek a vasútállomásra. Azt a távot nem tudnátok esetleg kerékpárral megtenni?
Esetleg még a futóbicikli jutott eszembe, amit nagyon szoktak szeretni a gyerekek.
1-es vagyok, folytatom. Unalmas is neki ugyanaz az út.
Megnéztem pesti viszonylatban, mennyi a másfél kilométer, hogy el tudjam képzelni: például Oktogon-Jászai Mari tér, ami két hosszú villamosmegálló. Azért az elég nagy távolság legyalogolni naponta kétszer. :(
Na azért egy 3 évesnek már rég nem babakocsizni kéne. Értem én hogy anyukának kényelmes de mint a példa is mutatja a gyereknek nem. Ott a baj hogy eddig mindenhova toltad. Nem szoktak meg a sétát. Az én kisfiam pl mióta jár, sokat sétáltam vele. Amikor már tudtam hogy többet bír akkor nem engedtem a nyafogásnak és nem vettem fel. Csak akkor ha tényleg azt láttam hogy fáradt. 3 évesen már egyáltalán nem igényelte hogy cipelgessem. Simán lesétált akár fél órát is egyben.
Hozzá kell szokatni hogy igenis séta van. Nem fel venni. Ha sír majd abbahagyja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!