Ha a nagyobbik lányotok nem akar a kisebbikkel játszani, mit tesztek?
A nagyobbik 10 éves, kisebbik 4.
A nagyobbiknak át szokott jönni a barátnője, általában játszanak (varrnak ruhákat Barbie babáknak, agyagból formálnak, papírmunkásat játszanak, társasóznak), beszélgetnek, számítógépen játszanak, a kicsi pedig nagyon kíván velük lenni, de ők folyton kergetik el, hallani se akarnak róla. Kb minden hétvégén itt van a lányom barátnője, reggeltől estig, tanítási szünetben egész nap. Szomszédok vagyunk.
Sokszor sír a kicsi, hogy nem játszanak vele, emiatt párszor megbüntettem a nagyot, hogy nem találkozhatott a barátnőjével egy hetet. De utána minden kezdődött elölről
Gondolom nem a nagyobb kányszerített, hogy szüljél másodikat, a te kötelességed lefoglalni.
Na én pont ezért utáltam meg a húgomat mert folyton ránk lett erőltetve.
Magadnak vagy a gyereknek szulted a gyereket? Értem én hogy ameddig ok jatszanak nem kell sokat hozzátenned de azért így lepasszolni
Engem is mindig idegesített, nálunk 9 év korkülönbség volt
Semmit. Nálunk csak 2,5 év van a lány és a fiú között, mégis megbeszélem velük, hogy Xnek Y a barátja, hagyd őket játszani, hiszen ő sem játszik a te barátaiddal.
Bár a tiédnek még nincs, majd lesz.
Ne erőltesd a nagyra, pláne ne büntesd, mert csak megutálja a kicsit!
Esetleg találj ki mindien alkalomra egy egy programot amit a kicsi és a nagyok is élveznek.
Ez mindig egy bizonyos idő együtt utána hagyd a nagyokat játszani és varazsold el a kicsit valami "kulonleges" anya lánya programmal.
De ne büntesd a nagyot....
Nem egy korosztály,még jó hogy nem akar a nagy a kicsivel játszani.
Nálunk sem akar a nagylanyom a kisfiammal játszani.meg is értem.
Simán becsukom az ajtót,én elvagyok a kicsivel,a lányom meg elvan a szobájában.
Jól is néznénk ki,ha a barátnőivel együtt babysitterkednenek nekem.
Én és a húgom közt 7 év van, így pontosan ez volt a felállás. Utáltam, hogy mindig pesztrának nézett anyám. Nyári szünetben is mindig utánamküldte a szomszédba is a 4-5 éves húgom, hogy márpedig velem legyen.
Ekkora korkülönbséggel ez nem buli, nem lehet együtt játszani. A büntetéssel azt éred el, hogy a pokolba kíván téged is.
Én bevallom, direkt addig szekáltam a húgom, hogy sírjon, és hazamenjen. Anyám engem is próbált büntetni. Akkor sem hagytam magam.
Ha csak magunk voltunk itthon, esetleg néha elvoltam vele, de ha a barátaimmal játszottam, nagyon nem hiányzott oda a hugi.
Én a kicsi voltam, ilyen felállásban. Az volt, mint a 19-es válaszolónál, jobb esetben "csak" piszkáltak, de volt, hogy direkt meghúzták a hajamat, hogy sírjak (persze amikor senki sem látta) és akkor elvittek onnan. Tesómat büntették ezért, az eredménye: utált amíg gyerekek voltunk, nem egyszer mondta, hogy bárcsak meg sem születtem volna... Felnőttként már javult a helyzet, de sose volt szoros a kapcsolat.
Na, pont emiatt én nem sózom a nagyra a kicsit, ha itt vannak a barátai, ha nem. Vokt hogy a kicsivel elkezdtünk addig sütni pogácsát, a nagylányok kijöttek segíteni maguktól (lányom plusz a barátnő). Akkor hárman szaggattak, taníntották a kicsit, nevetgéltek. De ha játszanak és nem akarnak épp vele akkor nem muszáj. Odamegy, megkérdezi, ha "most ne" a valász szépen eljön, ha tetszik ha nem. De talán emiatt,mert nem kényszer nekik van, hogy beveszik a játékba 🤷🏼♀️.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!