Mennyire nehéz kisgyerekel a bevásárlás ha nem az van
amit Ő akar?
Ha egyszer megveszed amiért hisztizik, engedsz neki, onnantól nem lesz megállás. Ha egyszer valamire nemet mondok, akkor az nem is marad, ha öregasszonyok potyognak az égből. Persze próbálok vele megegyezni, elterelni a figyelmét, de a hisztinek nem engedek.
2023. okt. 2. 12:51
2023. okt. 2. 12:51
3/22 A kérdező kommentje:
Értem csak már láttam ilyet a boltban nálunk a faluban mini cirkuszt azért gondoltam megkérdezem másnál mi a terv ilyenkor.
Nem minden gyerek ugyanolyan, az enyém nem szokott cirkuszolni általában.
2023. okt. 2. 13:07
5/22 A kérdező kommentje:
Nekünk szinte lehetetlen. Heti egyszer van bevásárlás ahol mindent is amit lehet megveszek addig felviszem anyámhoz.
Kicsinek mindent megvettünk neki a polcról választhatott és hozzászokott. Ezzel csak az a baj hogy kezdett elkényeztetett lenni. Ha elvisszük magunkkal és nem az van amit akar visít veri magát a földhöz ha megfogom akkor üvölt hogy megverem, éheztetem mert ő éhes (közben 60 felé csokit akar nem enni).
2023. okt. 2. 13:13
Nekem bazi nagy mázlim van és össze is teszem a két kezem. Szerencsére megérti elsőre, hogy NEM, ha bepróbálkozik. Igyekszem a nagy bevásárlóközpontokban direkt úgy menni vele, hogy kikerüljük a játék osztályt.
De pl öcsémnek anno mondhattunk bármit, olyan hisztit volt képes rendezni, hogy rezgett a fal is a közértben, rágóért, csokiért bármiért. Szegény anyukám :(
2023. okt. 2. 13:19
Türelmes, kitartó elmagyarázása a dolgoknak, kompromisszumkeszseg. Nálam ez bejott.
2023. okt. 2. 13:23
Én is próbáltam volt hogy 2 órán keresztül de mintha a falnak beszélnék csak ment az ordítád.
2023. okt. 2. 13:35
Kétféle gyerekem van. Az egyikük első magyarázatra elfogadta és nem is zaklat ilyennel. A másik gyerek legutóbb 10 percet üvöltött, sírt, mert meglátott valamit. Ugyanúgy nevelem, mégsem ugyanaz a reakció. Nála nyugodt hangon elmagyarázom, hogy most ennivalóért jöttünk, azt veszünk. Ha kell, akkor 15*. Ő üvölt, és nehezen adja fel. Aztán legközelebb megkérdeztem a bolt előtt, hogy bejön-e velem, de akkor nincs hiszti vagy kint marad? Általában bejön és lelkesen segít, keresi az árut velem.
2023. okt. 2. 13:37
Kapcsolódó kérdések: