2eves szulinapi tortaja?
ma volt 2 eves a kislanyunk.
Meg volt beszelve en csinalok egy sütit a szülinapra (mint anyukaja) nagyszulok vendegsegbe jönnek.
Csinaltam is egy kis sütit neki, maci formaban gyümölcs diszitessel es banannal edesitev..nem rajongok erte hogy 2 evesen csokis, karamellas, kremes dolgokat egyen egy gyerek.
erre az anyosom beallit egy csokolades vasarolt barbie tortaval habos babos.
Ez engem elegge meglepett es rosszul is erintett mivel mindenki tudja a csaladban hogy nem etetjuk a kislanyunkat edeseggel még es en csinalok tortat.
Ti hogy reagaltatok volna?
En igyekeztem a gyerek figyelmet a tortarol elvonni illetve persze amikor mar orbitalis duhröham volt mert ugye baba a tortaban es enni belöle akkor engedtem egy kicsit. De nem, nem örültem neki.
Ez egy teljesen új világ itt most, hogy az anya ennyire egyeduralkodó a nevelésben és ő a mindenható 0 kompromisszummal.
Amikor generációk éltek együtt, kivitelezhetetlen lett volna, hogy anyuka kiír egy 100 oldalas listát és jaj annak aki megszegi csak egyszer is.
Az a másik véglet amikor "kettős nevelés" történik, mert az sem egészséges
De szerintem ez a hatalmas kontroll, amit meg nem lehet szegni, se normális.
64es :) akkor nezd meg legyszives mely orszagokban van a legtöbb ember fogproblemakkal...
a nyugati fejlett industrial orszagok...ahol a convenience food van elterjedve.
Vagy az egyszerubb "elmaradottabb" orszagokban..(Pakistan,Bangladesh,akar egesz Afrikat legalabbis a Kongo resze, nezd meg az Amazonas környeket...)
Akik termeszetesebb alapanyagokbol esznek eteleket es NEM zabalnak csokit, colat,kavet,cigit, de eleg manapsag egy peksütemeny, vagy gepsonka...mind tele van hozzadott cukorral ... azoknak nincs annyi es olyan problemajuk a fogaikkal mint nekunk.
PEDIG nalunk meg a fogmosas, fogkrem, szajoblites, felevente egyszer fogorvosnal tisztitas...
es nahat :) megis a nyugati orszagok viszik a palmat a fogproblemakkal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!