Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2eves szulinapi tortaja?

2eves szulinapi tortaja?

Figyelt kérdés

ma volt 2 eves a kislanyunk.

Meg volt beszelve en csinalok egy sütit a szülinapra (mint anyukaja) nagyszulok vendegsegbe jönnek.

Csinaltam is egy kis sütit neki, maci formaban gyümölcs diszitessel es banannal edesitev..nem rajongok erte hogy 2 evesen csokis, karamellas, kremes dolgokat egyen egy gyerek.

erre az anyosom beallit egy csokolades vasarolt barbie tortaval habos babos.

Ez engem elegge meglepett es rosszul is erintett mivel mindenki tudja a csaladban hogy nem etetjuk a kislanyunkat edeseggel még es en csinalok tortat.

Ti hogy reagaltatok volna?

En igyekeztem a gyerek figyelmet a tortarol elvonni illetve persze amikor mar orbitalis duhröham volt mert ugye baba a tortaban es enni belöle akkor engedtem egy kicsit. De nem, nem örültem neki.

2023. nov. 4. 20:35
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/72 anonim ***** válasza:
23%

Ez egy teljesen új világ itt most, hogy az anya ennyire egyeduralkodó a nevelésben és ő a mindenható 0 kompromisszummal.

Amikor generációk éltek együtt, kivitelezhetetlen lett volna, hogy anyuka kiír egy 100 oldalas listát és jaj annak aki megszegi csak egyszer is.

Az a másik véglet amikor "kettős nevelés" történik, mert az sem egészséges

De szerintem ez a hatalmas kontroll, amit meg nem lehet szegni, se normális.

2023. nov. 5. 19:50
 62/72 anonim ***** válasza:
73%
Én itt a mamát látom annak,mert ő akar láthatóan dönteni. Igen, fantasztikus dolgokról számolnak be az idősebb generáció tagjai,hogy mennyire élvezhető volt... Ja nem. :D A világ inkább oda jutott el, hogy nem szól bele a gyereknevelésbe olyan, akinek nincs hozzá köze. Dédiék 8-an aludtak egy szobában, az is visszajöhetne. Ez pedig nem 100 oldalas, csak egy darab kérés volt. 100 oldalas, sőt már 10 oldalas se menne úgy látom. Nehéz lett volna kibírni tényleg mamának ezt most enélkül a gyerekes trollkodás nélkül. Érdekes nálunk már az én gyerekkoromba is megtudták beszélni,ha anya vendégséget szervezett és ő szerette volna egyedül megsütni, tiszteletben tartották. Ha pedig ő nem tudta vagy bármi, más hozott. Minden évbe volt egy nap, amikor mamáék sütöttek, de aznap csak ők. Ha a testvérem gyerekének születésnapi buli van, amire ő nagyon készül és süt ezerrel, hogy örömet szerezzen a gyerekének egy saját készítésű tortával, akkor én nem fogok direktbe odaállítani egy másik tortacsodával. De mondjuk ehhez kell némi intelligencia.
2023. nov. 5. 20:03
 63/72 anonim ***** válasza:
62%
A kérdező most próbál utólag mosakodni, hogy ő milyen laza, meg milyen laza lesz, de itt sipákolt, hogy az anyós mekkora szörnyeteg, mert játszik a gyerek vércukor-szintjével, meg a fogaival. Egyszerűbb lett volna, ha kírja, hogy utálja az anyóst és legszívesebben elzárná a gyerektől. Itt sipákolt, de eszébe nem jutna normálisan megbeszélni a mamával, hogy mi nem tetszett neki. Egyébként a leírásból nem derül ki, hogy egyértelműen meg lett mondva a mamának, hogy ne hozzon sütit, tortát, annyit kellett volna "tudnia" a mamának, hogy a kérdező süt tortát. Ezt a mama nem érezte kizáról oknak az ellen, hogy egy saját elképzelése szerinti tortával beállítson, nyilván örömet akart szerezni a gyereknek. Hibázott. (?) De kérdezem, amíg tényleg nem szélsőséges egy családtag viselkedése, addig nem lehet ezeket normálisan megbeszélni? Nem lehet megmondani neki, hogy milyen süteménnyel (pl cukorszegény, gyümölcsös), szerezhet örömet a gyereknek? Szemmel láthatóan szeretne részt venni a gyerek életében, a kérdező meg legszívesebben elzárná előle a gyereket. Itt most ugyanarról a nőről beszélünk, aki a szuper fogorvos férjét kinevelte. Úgyhogy tessék békét kötni, a kicsi ne két nő marakodását, izmozását, meg féltékenykedését lássa. Kérdező, nyugodj meg, a férjed ágyába úgyis te fekszel be, kár most idegalapon rugóznod egy csokitorta miatt. Próbáld felnőttként kezelni, megbeszélni a helyzetet!
2023. nov. 5. 21:01
 64/72 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi a trollkodásért, de elképzelem, hogy a fogorvos férjtől tanácsot kér egy szülő, hogy hogyan mossa otthon a gyereke fogát, mert a gyerek nem közreműködő - a fogorvos úr meg legyint, hogy á, akkor nem kell rendesen mosni, mi sem mossuk otthon rendesen a kislányunknak, mert hisztizik.
2023. nov. 5. 21:05
 65/72 A kérdező kommentje:

64es :) akkor nezd meg legyszives mely orszagokban van a legtöbb ember fogproblemakkal...

a nyugati fejlett industrial orszagok...ahol a convenience food van elterjedve.

Vagy az egyszerubb "elmaradottabb" orszagokban..(Pakistan,Bangladesh,akar egesz Afrikat legalabbis a Kongo resze, nezd meg az Amazonas környeket...)

Akik termeszetesebb alapanyagokbol esznek eteleket es NEM zabalnak csokit, colat,kavet,cigit, de eleg manapsag egy peksütemeny, vagy gepsonka...mind tele van hozzadott cukorral ... azoknak nincs annyi es olyan problemajuk a fogaikkal mint nekunk.

PEDIG nalunk meg a fogmosas, fogkrem, szajoblites, felevente egyszer fogorvosnal tisztitas...

es nahat :) megis a nyugati orszagok viszik a palmat a fogproblemakkal

2023. nov. 5. 21:13
 66/72 anonim ***** válasza:
48%
Nem erről szólt a komment, de nem baj :)
2023. nov. 5. 21:18
 67/72 anonim ***** válasza:
74%
Én egy nagyon jó fogaszhoz járok és mivel gyakran van lyukas fogam kértem tőle tanácsot, azt mondta, hogy főleg genetika és nem fogmosás kérdése. A példád meg röhejes, Afrikában ha az összes foguk kirohad akkor se tudnak mit csinálni, mert nincs fogászat, biztos pontos statisztika van róla, hogy milyen fogászati problémáik vannak. Persze oké, hogy a cukor nem tesz jót a fogaknak, de basszus egy évben egyszer van szülinapja. Oviban a lányomék 26-an jártak egy csoportba, minden héten volt torta, néha többször. Házi tortát nem is szabad vinni, csak cukraszdait. Úgyhogy 1 év múlva kötelező lesz az ovi a lanyodnak és úgy fog ugralni a vércukorszintje, meg szuvasodnak majd a fogai, ahogy legremesebb álmaidban se kepzeled.
2023. nov. 5. 21:37
 68/72 anonim ***** válasza:
76%
Ahhoz képest, hogy "tanult/tájékozott" vagy meg fogorvos a férjed...🤔 Képtelen vagy leírni 1 mondatot helyesen és olyan kifejezéseket használsz, amiknek nem vagy tisztában a jelentésével.
2023. nov. 5. 22:08
 69/72 anonim ***** válasza:
49%
68# Mondjuk nem tudom hogy jön a nő tudásához a férjnek a hivatása. :D
2023. nov. 6. 11:33
 70/72 anonim ***** válasza:
0%
Mennyi agyhalott szülő van,jezusom. És csodálkoznak,hogy utáljuk őket..
2023. nov. 6. 16:37
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!