2eves szulinapi tortaja?
ma volt 2 eves a kislanyunk.
Meg volt beszelve en csinalok egy sütit a szülinapra (mint anyukaja) nagyszulok vendegsegbe jönnek.
Csinaltam is egy kis sütit neki, maci formaban gyümölcs diszitessel es banannal edesitev..nem rajongok erte hogy 2 evesen csokis, karamellas, kremes dolgokat egyen egy gyerek.
erre az anyosom beallit egy csokolades vasarolt barbie tortaval habos babos.
Ez engem elegge meglepett es rosszul is erintett mivel mindenki tudja a csaladban hogy nem etetjuk a kislanyunkat edeseggel még es en csinalok tortat.
Ti hogy reagaltatok volna?
En igyekeztem a gyerek figyelmet a tortarol elvonni illetve persze amikor mar orbitalis duhröham volt mert ugye baba a tortaban es enni belöle akkor engedtem egy kicsit. De nem, nem örültem neki.
De kérdező, akkor te se eszel semmit amit megkívánsz UGYE? Mert akkor rögtön ott halnál meg hiszen megmérgezted magad egy falat sütivel.
Nem lennék a gyereked, gratulálok jó úton haladsz egy étkezési zavaros gyerek neveléséhez, csak így tovább:-)
52# Hagyjad, a sok kitanult okos anya nem érti itt. :D Szülőkkel dolgozok,brutál a szint sokszor, mint itt kb. Nálunk sem kap direktbe tömény cukrot, de ennyitől én sem szoktam kiakadni egyébként. Szoktak mamák sütni is, semmi baja nem lesz tényleg. Most hétvégén is szülinapon volt,evett ott is belőle. De ez a te döntésed, tessék tiszteletbe tartania.
Viszont azt egy percig sem tolerálom, ha valaki az elveimmel ellenkezik a MI gyerekünk kapcsán. Ha valami nem tetszik ott az ajtó. Nálunk előre megkérdezett anya, hogy fogok e sütni vagy süssön ő. Mondtam én szeretném sütni aznapra, amikor jönnek, viszont csinalhatunk egyet nála is ha szeretne ő is bármilyet. Tökre tiszteletbe tartotta. Emberek, tiszteljük már más kérését. Milyen elnyomott családba éltek ti? Mondjuk ehhez fellépés kell, ha én valamire nemet mondok és mondjuk beállított volna még is egy tortával, akkor nálam az ajtóból megy a kukába. Ismer, megteszem, ami nem, az nem marad ha fejre áll is. Ha azt mondom,hogy nem szeretnék neki adni egy adott dolgot, akkor se előttem se a hátam mögött nem fogja ő sem,ha pedig még is, akkor utána nem kell csodálkozni semmin. De én már gyerek előtt is ilyen voltam. Sajnálom aki olyan családba él, ahol átgázolnak a döntésén.
#55 Ki az ördög írta, hogy dörmit, milka csokit, cukros kenyeret eszik főétkezés helyett is a gyereke? Vagy hogy erőltetni kell az édességet?
Arra reflektáltak sokan, hogy a szélsőséges tiltás nem jó.
Nem kell ennyire kiforgatni mások mondanivalóját.
ne törödj vele 58as :).
En mar nem ugrok most ezekre.
Örülök hogy legalabb te erted logikus hogy mar egy ev mulva siman lesz normal süti es logikus hogy belenyal a fagyimba a nyaron, kapott husvetkor egy falat kalacsot lekvarral...nem errol van szo :-D
hanem hogy szülinapos tortat en nem akartam igy mastol edesen plane boltbol.
Na mind1 nem lovagolom bele magam :)
Ez van.
Na megyek es megeszem a csoki puddingomat vacsi utan..mert :-D igen nalunk van edesseg amikor a kicsi alszik es a kicsi is kap majd idovel no para.
"hol írta a kérdező, hogy élete végéig "tiltani" fogja"
Már megint kiforgatod, nem azt írtam, hogy a kérdező ilyet állított.
Az a szélsőséges, hogy egy szelet szülinapi csokitortából már ekkora gond van, és hogy otthon tiltólistás az édesség.
Nem kell tömni csokival, ezt senki nem is írta. De hogy pár falatból már ekkora probléma van, az abszurd.
Egyébként pont azok a gyerekek szokták máshol telezabálni magukat édességgel, akik otthon nem kapnak. Ezért is remélem, hogy a kérdező idővel azért lazít otthon is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!