Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2eves szulinapi tortaja?

2eves szulinapi tortaja?

Figyelt kérdés

ma volt 2 eves a kislanyunk.

Meg volt beszelve en csinalok egy sütit a szülinapra (mint anyukaja) nagyszulok vendegsegbe jönnek.

Csinaltam is egy kis sütit neki, maci formaban gyümölcs diszitessel es banannal edesitev..nem rajongok erte hogy 2 evesen csokis, karamellas, kremes dolgokat egyen egy gyerek.

erre az anyosom beallit egy csokolades vasarolt barbie tortaval habos babos.

Ez engem elegge meglepett es rosszul is erintett mivel mindenki tudja a csaladban hogy nem etetjuk a kislanyunkat edeseggel még es en csinalok tortat.

Ti hogy reagaltatok volna?

En igyekeztem a gyerek figyelmet a tortarol elvonni illetve persze amikor mar orbitalis duhröham volt mert ugye baba a tortaban es enni belöle akkor engedtem egy kicsit. De nem, nem örültem neki.

2023. nov. 4. 20:35
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/72 anonim ***** válasza:
57%

Akkor azért vagytok ilyen savanyú picsak mert nem ettetek edeset.

Fhu megeszik a gyerek egy csókot feszitsuk ki az anyát mert adta neki

Menjetek már...kivagyok mivagyok oszt közbe senki se vagyok majmok.

2023. nov. 4. 21:02
 22/72 anonim ***** válasza:
83%
20 azért egy öt hónapos és két éves között van különbség...
2023. nov. 4. 21:03
 23/72 anonim ***** válasza:
89%
Ez nem igaz. Normális mértékben szükség van cukorra, ugyanis kell az agy megfelelő fejlődéséhez. Tény, hogy nem a csoki és a cukorka cukortartalmára gondolnak itt elsősorban, hanem például a gyümölcsökben található fruktózra, de attól még hamis tény az, hogy NEM KELL cukor.
2023. nov. 4. 21:04
 24/72 anonim ***** válasza:
95%

Én nagyon fontosnak tartom egészségesen etetni a családom, és minimális nasi van a 2,5 évesnek (1, 5 évek koráig nem is nagyon kapott semmi ilyesmit), de ez, hogy a gyerek egy évben egyszer nem ehet a saját születésnapjára kapott tortájából, mert úristen, cukor van benne, na, ez beteg dolog. Te leszel az a tipikus kontrollmániás szülő, aki lelkileg bántalmazza majd akaratlanul is a gyerekét, ha az valamit nem úgy tesz, ahogy jónak gondolod, nem is tudod majd elfogadni, hogy más emberek is hatnak a gyerekedre, már most sem tudod.

Nem ettől az 1 alkalomtól fog kilyukadni a foga, szóval felesleges itt azzal érvelni, hogy mások meg tolják az édességet napi szinten a 2 évesnek. Az is szélsőséges, meg te is, tanuld már meg kicsit elengedni a dolgokat, a gyereked érdekében.

2023. nov. 4. 21:16
 25/72 anonim ***** válasza:
100%

Hat, nem igy.

En ertelek, de el kellett volna engedned akkor es ott, a 2 eves mar boven tuleli, ha eszik 1 szeletet. Vagy ha a fiambol indulok ki, kb megnyalja es megy tovabb, mert egyaltalan nem erdekli az ilyesmi edesseg, habar nincs szigoruan tiltva se, mivel kozossegbe jar, nem tudom kivedeni (bolcsiben, oviban eleg brutal a kaja, rengeteg szulinaprol, bulirol ne is beszeljunk), de itthon nem ugy eszunk, ahogy az oviban. Viszont ha ilyen helyzetben ezerrel porognek es tiltanam, elterelnem a figyelmet, csak azert is kiborulna es enni akarna. Nalatok is igy lett.

Aztan a buli utan meg lehet beszelni anyossal, hogy legkozelebb elore legyen szives egyeztetni veled a kajakkal kapcsolatban.

2023. nov. 4. 21:17
 26/72 anonim ***** válasza:
92%

23 ebben esetben a cukor a szénhidrátra vonatkozik, nem a klasszikus értelemben vett cukorra…

Alapból én sem vagyok a híve, hogy a gyerekeket csokival, cukorkàval, stb. etessük, semmi szükség rá. De egy alkalomtól se cukorbeteg, se carieses nem lesz.

Itt inkább az a kérdés, hogy ha megbeszélted anyósoddal, hogy milyen tortàt (nem) szeretnétek, akkor miért hozott mégis olyat.

2023. nov. 4. 21:18
 27/72 anonim ***** válasza:
69%

26-os, gondolom azért vitt, mert a kontrollmániás anyuka semmit nem enged, ők meg szimplán örömet akartak okozni, és már eljutottak oda, hogy letojják anyuka véleményét.

A fiuknak is a gyereke, nem csak a kérdezőnek, ha neki nem probléma, hogy kapott tortát a gyereke, akkor a kérdezőnek ezt el kell fogadni. Nem a tulajdona a gyereke.

2023. nov. 4. 21:21
 28/72 anonim ***** válasza:
95%

Én az édességmegvonással (vagy ilyen szintű korlátozásával) alapból nem értek egyet, viszont a helyzetedbe képzelve magamat utálom, ha az elveimmel ellenkező dolgot tesz bárki a gyerekemmel kapcsolatban megbeszélés nélkül.

Viszont a gyerek érdekében nem csinálnék ügyet belőle, ne legyen feszültség a szülinapján. Én hasonló dolgokat amúgy max szájhúzgálással le tudok nyelni (nekem 8 éves a nagy, volt már bőven egyet nem értés)

Aztán a parti után meg lehet beszélni.

2023. nov. 4. 21:44
 29/72 anonim ***** válasza:
85%
Én simán adtam neki 2 évesen CUKROS tortát. De ha te az anyja nem akar neki cukrot adni, akkor ezt anyosnak tudnia kellene és tiszteletben kellene tartania. Amennyiben nem hülye a lányod, nyilvan a barbie-s csokitorta jobban fogja érdekelni, mint a díszítés nélküli, házi banános torta, én nem próbáltam volna elterelni a figyelmét, anyossal viszont megbeszelnem a dolgot.
2023. nov. 4. 21:47
 30/72 anonim ***** válasza:
66%

A leírásod elején még kis sütikéről beszélsz, a végén már tortáról. Ha sütit mondtál, miért ne vihetnének a nagyszülők tortát (ami amúgy drága és sokaknak segítség, ha az az ajándék)?

Édességet pedig igenis adsz neki, a banán az egyik, ha nem a legcukrosabb gyümölcs, ugyanúgy hízlal és károsítja a fogakat, ha azzal tömöd. Ha meg nem, ugyanúgy nem fog megártani, mint egy szelet csokitorta, de hát akkor nyilván nem kaphatnál hisztirohamot, mert egy évben egyszer, a tulajdon gyereked saját szülinapján az ő kedvében akartak járni és nem körülötted forgott a világ.

Amúgy meg a 27-esnek van igaza, ha az apjának nincs ezzel gondja, te nem tilthatod meg egymagad. Márpedig normális embernek, nem ilyen hisztis szukának, mint te, eszébe se jut évi egy alkalom miatt ekkora drámát rendezni.

Mi lesz, ha a gyereket elhívják egy babazsúrra vagy ovis/bölcsis ünneplés lesz? Mindenki tortázik/csokizik/kekszezik vidáman, a tiéd meg nézi? Mert gondolom, előre kijelented majd az óvónőknek, hogy neki nem adhatnak. Másképp ugyanis a te szent gyereked is meg akarja majd kóstolni és meg is fogja. És mivel tilos, suttyomban fogja majd falni később.

2023. nov. 4. 22:01
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!