Hasznalt jatek szulinapra ajandekba?
Szerintem minden attól függ, hogy miért teszi.
Ha van pénze, de sajnálja a gyerektől, mert "jó lesz annak az olcsóbb használt is"- az gáz.
Ha a ráfordítandó összegből így lényegesen nagyobb tételt tud venni (pl. lego duplo készletet vesz át valakitől, ezt lehetetlenség elnyűni, tehát miért ne), akkor nem gáz.
Saját példa: 1 éves szülinapjára a gyerekem egy giga csomagot kapott (fisher price little people farm készlet), amiért potom pénzért jutottam hozzá a vaterán. Jó minőségű, mivel műanyag-könnyen fertőtleníthető, nem bántam meg. Sőt, 3 évesen egy Duplo kalózhajót kért karácsonyra (egy ismerősnél látta, és nagyon megtetszett neki), de már nem volt kapható a boltokban, így azt is használtan vettem neki meg.
Saját gyerekemnek én is vettem kicsi korában használt játékot szülinapi ajándékba. Nem mondom, hogy újonnan nem tudtam volna megvenni, de nem lett volna érdemes. Tudtam, hogy - bár vágyott rá - nem sokáig fogja használni, meg fogja unni. Barbie-ló volt az ominózus ajándék. Három vagy négy éves volt, nem tett különbséget új és használt ajándék között. Vagy nyilván meg tudta volna különböztetni, de nem volt releváns a számára a különbség. És valóban azóta is csak porfogónak vagy ott az a jó nagy ló :)
De más gyerekének illendőségből nem vennék használtat, hacsak nem kifejezetten a szülő kér rá, mert pl. nem kapni már újonnan azt a valamit, amit a gyerek szeretne.
Kétszer használt biciklit hozott a nyuszi.
Ugyanúgy örült, mintha a lehető legdrágábbat kapta volna, észre sem vette!
Mi is szoktunk használtat venni, de leginkább csak úgy, nem alkalomra.
Én nem tartom "gáznak".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!