Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2eves szulinapi tortaja?

2eves szulinapi tortaja?

Figyelt kérdés

ma volt 2 eves a kislanyunk.

Meg volt beszelve en csinalok egy sütit a szülinapra (mint anyukaja) nagyszulok vendegsegbe jönnek.

Csinaltam is egy kis sütit neki, maci formaban gyümölcs diszitessel es banannal edesitev..nem rajongok erte hogy 2 evesen csokis, karamellas, kremes dolgokat egyen egy gyerek.

erre az anyosom beallit egy csokolades vasarolt barbie tortaval habos babos.

Ez engem elegge meglepett es rosszul is erintett mivel mindenki tudja a csaladban hogy nem etetjuk a kislanyunkat edeseggel még es en csinalok tortat.

Ti hogy reagaltatok volna?

En igyekeztem a gyerek figyelmet a tortarol elvonni illetve persze amikor mar orbitalis duhröham volt mert ugye baba a tortaban es enni belöle akkor engedtem egy kicsit. De nem, nem örültem neki.

2023. nov. 4. 20:35
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/72 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként a fogmosás, az nem választható program. Ha üvölt, üvölt, de mosni kellett az elsőnek is, meg majd a másodiknak is. Ha felfogja, hogy vergődhet bárhogy, akkor is megmossuk, akkor tűri. 1 hét cirkusz max. Azért is vagyunk felelős szülők, hogy a kellemetlen részeket is csináljuk, a gyerek érdekében.
2023. nov. 5. 08:53
 42/72 anonim ***** válasza:
90%
A férjed fogorvos és nem mossátok rendesen a gyerek fogát? Hát gratulálok...
2023. nov. 5. 09:07
 43/72 anonim ***** válasza:
82%
Hát akkor érdemes valamilyen praktikát kitalálni hogy szépen megmossa a fogait.
2023. nov. 5. 09:28
 44/72 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy fogorvos a férj. Csak kellett valami nagyot mondania.
2023. nov. 5. 10:58
 45/72 anonim ***** válasza:
57%
Akármekkora biokémiai végzettséged van, jó lenne, ha tudnád, hogy a mérgező légkör, amit a kontroll mániáddal, meg az anyósod iránti elfojtott gyűlöleteddel teremtesz (aki férjed édesanyja, te jó ég), 100x többet árt a gyereknek, mint az a fél szelet torta, amit a szülinapján megevett. A következő szülinap előtt engedd meg anyósnak, hogy ő rendelje a tortát, de kösd ki, hogy valamilyen reform édesítővel, pl kókuszvirág-cukorral készüljön. A díszítéssel meg hadd élje ki magát. Inkább a fogmosásra pörögj rá, mert nonszensz, hogy a fogorvos férjeddel nem tudjátok rendesen megmosni a fogát!
2023. nov. 5. 11:02
 46/72 anonim ***** válasza:
80%
mert ha évi egyszer eszik egy falat tortát tuti cukorbeteg lesz..kérdező ,kezeltesd magad mielőtt tönkreteszed a gyereked ételhez való viszonyát
2023. nov. 5. 11:48
 47/72 anonim ***** válasza:
88%
Kérdező, remélem te se eszel soha semmit ami finom, de nem egészséges, akkor se ha megkívánod, mert tuti abban a pillanatban fogsz meghalni a 300as vércukorszinttől, vagy minimum kómába esel. Úgyhogy remélem te csak bulguron és salátán élsz mert minden más megemeli a vércukorszintedet és terhesen megnyomoríthatod a benned élő babát hiszen milyen szemétség az, ha a terhességeddel nem törődve megeszel egy falat csokit tuti miattad lesz baja a babának.
2023. nov. 5. 11:51
 48/72 anonim ***** válasza:
100%

Több rugalmasságra lenne szüksége az anyukáknak.

Szerintem az se jó ha folyamatosan apróságokon görcsöl valaki és összeveszik a családtagokkal.

Mondom ezt úgy, hogy amikor a férjem magyarázott valamit a sógornőmnek vagy felül akarta bírálni a gyerekével kapcsolatban, én voltam az, aki rászólt, hogy ezt a gyerek anyja tudja jobban és ne szóljon bele.

Az a legjobb ha oda-vissza működik a dolog. A családtagok tiszteletben tartják az anya elveit, de az anya is legyen lazább és ne szabályozzon be mindent 100%-ig.

Én is fogtam a fejem, hogy tárkonyos ragulevest kóstoltatott az 5,5 hónapos kislányommal a sógornőm, de egyrészt semmi baja nem lett, másrészt később megtudtam, hogy a legújabb étkezési elvek szerint nem kell bevezetgetni egyesével az elemeket, hanem lehet azonnal mindent. Ezért nagyon felesleges lett volna összeveszni.

De sok ilyen van, amit én otthon nem csinálnék/adnék a gyereknek, de a keresztapja, mama, nagynéni stb. suttyomban ad. Nem velük élünk, havonta egyszer valami kilengés meg nem fog bajt okozni.

Végülis nem cigit, pálinkát vagy heroint kóstoltatnak vele 😊

2023. nov. 5. 12:06
 49/72 anonim ***** válasza:
69%

Itt nem az édességgel van a probléma hanem a tipikus bunkó anyóssal aki szembe megy a menye nevelési elveivel...

Anyós egyszerűen paraszt. Meg kell neki mondani hogy vagy úgy csinálja ahogy ti vagy nem kell jönni. Ennyire egyszerű

2023. nov. 5. 12:52
 50/72 A kérdező kommentje:

Koszi 49es,igy vam ahogy a tobbi kommentemben is irom. Nem az edessegen a hangsuly mert van edesseg az oviban.

A hangsuly azom van higy otthon nalunk NINCSEN ilyen edesseg es ezt mindenki betartja, tudja es csak az anyos viselkedik igy

2023. nov. 5. 13:01
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!