2eves szulinapi tortaja?
ma volt 2 eves a kislanyunk.
Meg volt beszelve en csinalok egy sütit a szülinapra (mint anyukaja) nagyszulok vendegsegbe jönnek.
Csinaltam is egy kis sütit neki, maci formaban gyümölcs diszitessel es banannal edesitev..nem rajongok erte hogy 2 evesen csokis, karamellas, kremes dolgokat egyen egy gyerek.
erre az anyosom beallit egy csokolades vasarolt barbie tortaval habos babos.
Ez engem elegge meglepett es rosszul is erintett mivel mindenki tudja a csaladban hogy nem etetjuk a kislanyunkat edeseggel még es en csinalok tortat.
Ti hogy reagaltatok volna?
En igyekeztem a gyerek figyelmet a tortarol elvonni illetve persze amikor mar orbitalis duhröham volt mert ugye baba a tortaban es enni belöle akkor engedtem egy kicsit. De nem, nem örültem neki.
Több rugalmasságra lenne szüksége az anyukáknak.
Szerintem az se jó ha folyamatosan apróságokon görcsöl valaki és összeveszik a családtagokkal.
Mondom ezt úgy, hogy amikor a férjem magyarázott valamit a sógornőmnek vagy felül akarta bírálni a gyerekével kapcsolatban, én voltam az, aki rászólt, hogy ezt a gyerek anyja tudja jobban és ne szóljon bele.
Az a legjobb ha oda-vissza működik a dolog. A családtagok tiszteletben tartják az anya elveit, de az anya is legyen lazább és ne szabályozzon be mindent 100%-ig.
Én is fogtam a fejem, hogy tárkonyos ragulevest kóstoltatott az 5,5 hónapos kislányommal a sógornőm, de egyrészt semmi baja nem lett, másrészt később megtudtam, hogy a legújabb étkezési elvek szerint nem kell bevezetgetni egyesével az elemeket, hanem lehet azonnal mindent. Ezért nagyon felesleges lett volna összeveszni.
De sok ilyen van, amit én otthon nem csinálnék/adnék a gyereknek, de a keresztapja, mama, nagynéni stb. suttyomban ad. Nem velük élünk, havonta egyszer valami kilengés meg nem fog bajt okozni.
Végülis nem cigit, pálinkát vagy heroint kóstoltatnak vele 😊
Itt nem az édességgel van a probléma hanem a tipikus bunkó anyóssal aki szembe megy a menye nevelési elveivel...
Anyós egyszerűen paraszt. Meg kell neki mondani hogy vagy úgy csinálja ahogy ti vagy nem kell jönni. Ennyire egyszerű
Koszi 49es,igy vam ahogy a tobbi kommentemben is irom. Nem az edessegen a hangsuly mert van edesseg az oviban.
A hangsuly azom van higy otthon nalunk NINCSEN ilyen edesseg es ezt mindenki betartja, tudja es csak az anyos viselkedik igy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!