Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Gyerekkel hogy lehet kibírni ?

Gyerekkel hogy lehet kibírni ?

Figyelt kérdés

Megőrülök, reggel 7 óra van már régen megy az orditas itthon csapkodnak a gyerekek feleségem ordít velük , minden hétvége ilyen, egyszerűen nem bírom.

Hogyan tudják ezt más emberek elviselni ?

2023. máj. 20. 07:04
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:
25%
Utolso,ha visszamennek az idoben nem lenne teso. Mindenki nyonasztott vele,h kell, mert ha mi meghalunk a nagylanyom egyedul marad a vilagban, sot a nagylanyom is orditott 3 even keresztul,h neki nincs tesoja es kell. Tessek... minek menjek pszichologushoz? En? Nekem amnyi a bajom ,h a ket gyerek uvolt egesz nap. Nekem az kene h elvigye valaki es sgyedul lehessek. Ha beszelek rola rohadtul nem oldodik meg semmi. Penzkidobas. Nincs nagyszuloi segitseg,0 . Falun meg nem talalok bebiszittert. Mellesleg allandoan betegek, 13x voltam tp en osz ota. Gyakorlatilag masfel hetente, betegen ,fertozo betegseggel allandoan, nem is vallalja senki.
2023. máj. 20. 09:35
 32/53 Bogica0616 ***** válasza:
78%
Kedves 31 mekkorák a gyerekek? Próbáltatok már a nyári ottalvós táborokat? Büntetést, játék, tv megszüntetést?
2023. máj. 20. 09:42
 33/53 anonim ***** válasza:
75%

Hát pedig szarul nevelitek a gyerekeket. Ahol allandian orditas meg feszultseg van, ott a szülők valamit nagyon elcsesznek. Nem jó modszereket hasznalnak a konfliktus kezelesre, nem jól foglalkoznak a gyerekekkel. Az orditas csak még tobb orditast von maga után.

Enyém is fél 6kor kel minden nap, és éjjel is 3 éves koráig kelt. És akkor azért mert fáradt vagyok orditsak mindenkivel? Hogy lenne nevelve a gyerekem ha az lenne a célom, hogy hagyjon már beken? Minden percet utálok amikor nincs velem mert imádok vele lenni. Mondjuk én következetesen és szeretettel neveltem.

2023. máj. 20. 09:50
 34/53 anonim ***** válasza:
89%

Egy diszfunkcionális családban élsz. Erre instant tuti megoldás sajnos nincs.

Az egyszerűbb megoldás, hogy lelépsz. Elváltok, elköltözöl, havi X összeg gyerektartással letudod a gyereknevelést.

A másik út kicsit macerásabb. Családterápiába kellene belevágni. Valószínűleg mélyen húzódó, szőnyeg alá söpört feszültségek, konfliktusok vannak a családban. Ettől mindenki feszült, ideges. Ha nagyon elutasítod a terápiát, akkor kezdj el először magadra figyelni. Te pontosan mit csinálsz a családban? Mi a szereped? Milyen családi életre vágynál? Mit teszel azért, hogy ez megvalósuljon? El tudod mondani az igényeidet a feleségednek?

Ezután figyelj a feleségedre: Miért ordít a feleséged? Mitől ideges? Mennyi segítsége van? Mennyire hajlandó elfogadni segítséget? Érzi, hogy szeretve van?

És végül a gyerek: milyen napirendje van? Megkapja a szükséges pihenést? A szükséges tápanyagokat? A biztonságot, szeretetet?

2023. máj. 20. 10:36
 35/53 anonim ***** válasza:
100%

"Ahelyett, hogy a szülő belátná, hogy valami nem jött össze a nevelésben a nagyszülő eltitkolt ideggyengeségével magyarázza a hiányosságokat"

Nem tudom, az én 3.5 éves fiamnak is olyan a lelkülete babakora óta mint egy háborús veteránnak, indokolatlanul ordít sok helyzetben. Sokat kerestem magamban a hibát, most is sokat elemzem mit ronthattam el, hogyan tudnám jobban csinálni. Viszont a másik gyerekem nem ilyen, úgyhogy lehet nem csak bennem van a hiba.

Abban azért biztos vagyok hogy a 3.5 évesemet majd amint lehet beíratom sportolni, mert amúgy nagyon tehetséges, nagyon remélem hogy ez fogja őt megmenteni attól hogy esetlegesen rossz útra térjen a nagyon akaratos természete miatt. Ezt a kitartását inkább a sportban kamatoztassa.

Nem tudom, fog-e sikerülni, de mindenkinek kitartást aki hasonló cipőben jár, próbáljatok meg megkeresni, hogyan fordíthatná a gyereketek előnyére a heves természetüket.

A pszichológus meg azért se hülyeség, mert ad egy iránymutatást a szülőnek, hogyan kezeljen konfliktushelyzeteket, nekünk már egy alkalom is sokat segített.

2023. máj. 20. 11:11
 36/53 anonim ***** válasza:
23%

Kedves kérdező!

Pontosan ez az egyik nyomós érv amiért én nem fogok szaporodni!😊

23f

2023. máj. 20. 12:55
 37/53 anonim ***** válasza:
96%
És a feleségednek mennyire van elege??? Mert te is csak hisztizel ahelyett, hogy segíteél neki.
2023. máj. 20. 13:29
 38/53 anonim ***** válasza:
89%
#38 Ha jól értem, a feleség nem nagyon fogad el segítséget. Valamelyik kommentben írta a kérdező, hogy próbálja nevelni a gyerekeket, de a feleség nem hagyja, mert a gyereknevelést a saját dolgának érzi.
2023. máj. 20. 13:50
 39/53 A kérdező kommentje:
38: mármint ? Este előkészületem, reggel megcsináltam a kávét és reggelit, a reggelit nem ették meg mert rántotta és virsli volt, de üvöltöttek hogy a teahoz a cukor rossz ízű, a feleségem is elkezdett uvoltozni amit én nem bírtam. Minden kész volt a kaját megenni kocsiba beülni és menni. Mit kellett volna még tennem ? Ordítani a cukornak hogy ma nincs jó íze ?
2023. máj. 20. 14:17
 40/53 Derjaderja ***** válasza:
94%

De amúgy ez így most iskolás korban kezdődött?

Én a 4 évest már elég keményen elrendezem ilyenkor (nem fizikálisan), a 2,5 éves még egyszerűbben van kezelve.

2023. máj. 20. 14:20
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!