Aki gyerekként járt logopédushoz… Mi miatt kellett járnod? Segített vagy azóta sem tökéletes?
R-hang. Segitett, Kazinczy szepkiejtesi versenyekre jartam nagyobbkent.
A gyerekeim mind jarnak/jartak. Poszeseg, inkonzekvens hangzocserek, megkesett beszedfejlodes miatt. Egy mar 12 eves, o nyom nelkul elnotte. A kozepso nehezebb eset, 6 ev logopedia utan sincs pl. r-hangja, velhetoen mar nem is lesz. A 8 eves most vegzett, ugy nez ki, neki sem marad beszedhibaja.
Dadogás miatt.
A környezetcsere 8. után (más iskola) többet segített, mint 2 év logopédus 3.-4.-ben.
Dadogás. Vegyes (tónusos-klónusos). Nagyon súlyos volt, normál iskolába nem akartak engedni. Azt mondták,megsérült az agyam.
Egy nagy frászt. Trauma miatt kezdtem dadogni 4 évesen. Ezzel senki sem törődött.
Azt mondták,sosem fogok helyesen szépen beszélni.
Nem jött be. Ma már 40 éves nő vagyok, tanár szakot végeztem. A beszédemmel semmi baj nincsen.
Nagyon-nagyon ritkán dadogok,általában a legnyugodtabb pillanataimban, otthon. Ha mások előtt beszélek, akkor nem fordul elő. Főiskolán se volt vele probléma soha.
Szóval ennyit a szakemberekről. Semmit se tudtak.
Az s betűt nem tudtam kimondani, T betűt mondtam helyette 😅
Természetesen segített.
A fiamnak az r és l hangok okoznak gondot, de még kiscsoportos, szóval majd ő is járni fog ha magától nem tisztul ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!