Hogy oldjam meg két gyerekkel?
Szerinted hogy fogja magát érezni a nagyobb hogy a nemrég született kistesója miatt nem tudsz menni?
Felnőttek vagytok, oldják meg! Ezekre a szituációkra a második gyerek vállalási előtt fél kellett volna készülni.
Abba meg gondolj már bele hogy nem megy iskolába ha saját maga beteg de akkor sem ha a kicsi. Mennyi anyagról fog lemaradni?
Ez nem normális dolog!
Osztom az 1# véleményét.
Szerinted hogy esne neki, ha már most lepasszolnád őt a kicsi miatt?!
Illetve ha az egyik beteg, attól a másik miert hiányozzon?!
Apa ia igazán résztvehetne a csaladi életben 🤷♀️
Nálunk kisebb külőnbség van köztük jóval.
1x nem volt olyan, hogy ne tudtam/tudtuk volna megoldani.
Volt, hogy a szomszéd/anyám/14éves húgom/férjem/baratnőm vigyázott az egyikre míg én mentem a másik miatt.
Pl 4 hetes volt a kicsi anyáknapján. Anyám 40km-ről jött és vigyázott rá.
Vagy pl kb 2 honaposan barátnőm tologatta babakocsiban a kicsit, mellete homokozott a nagy, én meg ültem a szülőin.
Ha valamenyik beteg, igyekszünk a másikat férjem vigye/hozza. Ha nem megy, nyilván megyünk mi érte.olyan beteg egyik sem volt sosem, hogy ne tudjon elüldögelni a babakocsiba/kocsiba.
Anyáknapjára a gyerek hetek óta készül neked. Szerinted mekkora törés lenne neki, ha nem mennél el?
Ha apuka nem tud hazaérni és más nem tud segíteni, akkor bébiszitter.
Szerinted hogy esne neki, ha már most lepasszolnád őt a kicsi miatt?!
egy 8 éves megérti, ha normálisan el van magyarázva neki, hogy most az újszülött mellett az első időkben sajnos az anyuka nem úgy funkcionál mint eddig, de hamarosan belejön. addig is lehet másképpen kompenzálni, anyáknapi műsor helyett hazafelé venni neki egy fagyit. emlékezni se fog az esetre, persze ha eddig ő volt az úr a háznál, akkor lehet, hogy mégis.
"Anyáknapjára a gyerek hetek óta készül neked. Szerinted mekkora törés lenne neki, ha nem mennél el?"
semekkora, a gyerekek utálnak szerepelni, kicsit se fogja bánni ha most kihagyja a műsort.
Apa ia igazán résztvehetne a csaladi életben
Nem mindenkinek tud a férje 4kor eljönni a munkahelyről, szóval kár ítélkezni, fingod nincs arról amúgy mennyit vesz részt a család életében amikor nem dolgozik.
Pl 4 hetes volt a kicsi anyáknapján. Anyám 40km-ről jött és vigyázott rá.
az megvan hogy a mostani átlag nagymamák 65 éves korukig nem mennek nyugdíjba, vagyis ők is dolgoznak és nem tudnak azonnal pattanni segíteni? hacsak nem 35-40 évesen szültél, nem tudod rángatni a nagymamát.
Amúgy kérdező, az ünnepség alatt fogd végig a kezedben a babát, hátha nem fog sírni. Ha mégis, akkor menj ki, és a végére menj be megint, amikor átadják az ajándékot.
Ha meg nem tudsz részt venni az ünnepségen, kompenzáld a fiad egy fagyival/csokival.
Egy éves még tényleg nem érti h miért nem lehet egy kisbabától csinálni bizonyos dolgokat, de egy 8 éves már felfogja, és tök jól alkalmazkodó ember lesz belőle, ha nem csináltok drámát az ilyen apró problémákból.
Te ismered a babád, de én elmennék vele a műsorra, ha minden kötél szakad. Igyekeznék azért egy kísérőt találni, hogy a fellepés alatt esetleg tologassa a babakocsiban. Mégis más így, mint otthon ráhagyni valakire. A babakocsiban jobban alszanak, pláne ha előtte jól megszoptatod.
Ha pedig nincs kísérő, akkor kendőbe raknám, hátha ott jól elvan. Lehet kendőben szoptatni is, úgy hátha nem sír.
Meg kell tanulni segítséget kérni. Több gyerekkel elengedhetetlen.
A betegség meg csak ritkán olyan, hogy nem tud kocsiban/babakocsiban pihengetni kicsi. Hőemelkedés, köhögés, taknyolás, a betegsegek 90%-a ennyi, ilyenkor simán viszem magammal a kicsit. Csak az aktív hányás, hasmenés, tényleg magas láz az, amikor nem utaztatnám. Ilyenkor nyilván kell segítség. Nekem fejenként évente max. 1 napot betegek ilyen mértékben a gyerekeim, a többi beteg állapot kompatibilis az utazással.
Anyák napjára mindenképp elmennék. A nagyobb neked készült, elutasításként élné meg ha nem tudná előadni neked pláne a kicsi miatt, az a testvérféltékenységet is táplálná csak. Magamra kötném rugalmas kendőben a picit, vész esetére ott lenne nálam a cumi ha nagyon sírna,de általában békésen alszanak benne és nem sírnak egyáltalán.
Másik hogy valakit megkérnék pl. anyukám, apukám, testvérem, anyósom, apósom, barátnőm, bébiszitter végső esetben hogy ott a suli előtt csak ameddig tart az előadás tologassa picit. Otthon meg órákra én se szívesen bíznám senkire hosszabb időre, de így közel lenne mégsem zavarna senkit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!