Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy oldjam meg két gyerekkel?

Hogy oldjam meg két gyerekkel?

Figyelt kérdés
ti hogy csináljátok,mindig ezen gondolkoztam akinek több gyereke van,nekem 8 évig csak 1 volt. holnap anyák napi előadásuk lesz a suliban,eddig mindenen ott voltunk,de most férjemet nem biztos hogy elengedik a munkából,ha sikerül,addig vigyáz a babánkra. 1 honapos. ha nem engedik hazahozzuk a gyereket és ő ne lépjen fel? szerintem senki nem hoz tesót,igy előre meg se kérdeztem,hogy babával jöhetek- e,de pont abban az órában szokott 1 óráig sírni,zavarna másokat. volt aki nem tudott elmenni anyák napjára? másik kérdés ha beteg egyik gyerek,akkor kéritek a dokit,hogy írja ki mindkettőt? mert ha a másikat vinni kell oviba, suliba,akkor a beteg nem lehet egyedül,télen is kora reggel is a hidegben vinni mindennap őt is betegen... köszönöm
2023. máj. 10. 08:42
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
100%

Nem is értem az ilyen kérdezőket. Tudja jól, mit fog csinálni, és ha az a válaszadók 90%-a szerint nem helyes, akkor bedurcázik a válaszadókra, mert ők szerinte nem normális választ adtak.

Pont mint tegnap az anyuka, aki neeeem erőlteti az ovis gyerekének az olvasást.

Ha ilyen magabiztos vagy, kár kérdezni. És persze véletlenül se gondolkodj el, miért nem ért veled egyet a többség. Egy ici-pici kételyt se engedj, hogy esetleg te gondolod rosszul. Neeem, kizárt! 🙄

2023. máj. 10. 12:31
 22/35 anonim ***** válasza:
89%
Te nem vagy szazas kerdezo 🤦🏻‍♀️
2023. máj. 10. 12:33
 23/35 anonim ***** válasza:
92%

18. Tökéletes anya = előre gondolkodik, hogy ne hagyja ki az ANYÁK napját. Lol😆

Lehet úgy gyereket nevelni, hogy ki hagyod az anyák napját, csak majd ne károgj ha a gyereked sem megy hozzád anyák napjára felköszönteni, mert dolga van. Ez ilyen egyszerű 🤷‍♀️

2023. máj. 10. 12:33
 24/35 anonim ***** válasza:
100%
Divat lett az is, ha valaki képtelen kilogisztikázni a dolgokat, ahelyett, hogy ezen a képességén fejlesztene (lehet!), megoldásokat keresne, inkább másokra mutogat cinikusan. Az önreflexió ám hasznos dolog, attól senki nem lesz szaranya, mert beismeri, hogy na, ebben még fejlődnöm kell.
2023. máj. 10. 12:41
 25/35 anonim ***** válasza:
7%
Igen biztos nem fogja soha többé felköszönteni a kérdezőt, mert egyszer nem ment el egy erőltetett műsorra. Vigyázz nehogy egyszer is csúnyán nézz a gyerekedre, mert még kitagad :D
2023. máj. 10. 12:46
 26/35 anonim ***** válasza:
100%

Bennem még az is megmaradt tisztán, hogy az én anyám fapofával ülte végig az anyáknapi műsoraimat. Mert láttam, a többi anyuka mosolygott, meghatódottan nézett, és sírt.

Felnőttként persze már rájöttem, hogy anyám nem tudta/tudja megélni az érzéseit, elfojtja, de ehhez pszichológus kellett nekem is, hogy felismerjem, és ne haragot érezzek miatta, hogy "lesz*rta" a műsort.

(Ja, de anyám amúgy épp a 7 évvel fiatalabb húgom mellől el tudott mindre jönni, csecsemőkorában is. Szerepelni én is utáltam, de pláne odab*szott volna, ha még csak el sem jön.)

2023. máj. 10. 12:53
 27/35 anonim ***** válasza:
91%

25. Hát pedig nem olyan nehéz 1+1-et összeadni. Szerintem te ne az én gyerekemért aggódj😆

Itt már elment egy olyan irányba, amit senki nem mondott. Nyilván ha szívátültetésen van az anya, nem tud a műtőből kimenni, sőt ha a pici kórházban van sem. Ezt meg is érti a kicsi gyerek is. De a kérdezőről lerí, hogy zavarja a helyzet, de a megoldásra nem törekszik. Minden tanácsra húzza a száját és kifogásokat keres. Persze, hogy pityereg, ha szembesítik azzal amit ő is érez. Kényelmesebb nem elmenni? Persze. Az a helyes út? Ezt mindenkinek magának kell eldönteni és a következményeket viselni.

2023. máj. 10. 13:01
 28/35 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nagyon végletekben megy itt a gondolkozás. Nem erről az egy eseményről van szó, hanem az anya-gyermek kapcsolatról. A gyerekeket készítik az oviban/iskolában az anyáknapjára. Verset tanulnak, műsort próbálnak és közben beszélgetnek az anyák szerepéről, szeretetről, egyebekről. Ha erre az a válasz, hogy "nem megyek", az kb. olyan, mintha ő szeretettel futna feléd, te meg rácsapnád az ajtót.

Ha ilyen helyzet áll elő és tudom, hogy a gyerekemnek nyűg a szereplés, akkor ha eltudnék is menni simán felajánlom még mielőtt beszervezik a műsorba, hogy figyu, menjünk el inkább kettesben sütizni egyet, amikor apa tud vigyázni a picire. Ha pedig érzem, hogy nagyon fontos neki és szeretné, hogy ott legyek, akkor teljesen mindegy mennyibe kerül egy bébiszitter, aki sétál a suli mellett a kisebbel, megfizetném. Ha te tudod, hogy a gyerekednek nem fontos, nem akar szerepelni, utálja a gondolatot is, akkor teljesen felesleges a gyakori népének véleményét kikérni arról, hogy mi lenne, ha nem mennétek el.

Az anyáknapja szerintem pont egy nagyon fontos ünnep kapcsolat erősítés céljából és ez nem azt jelenti, hogy bele kell kényszeríteni bármelyik helyzetbe is, sőt... Mellesleg nem. Amiért olykor igenis azt gondolom, hogy figyelembe KELL venni, hogy a gyerek mit szeretne, közel sem gondolom azt, hogy mindenben az ő akarata szerint kellene cselekedni és ő itthon a kis király.

A kérdés kulcsa a kommunikáció a gyerekemmel. Ha ilyen szitu áll elő, megkérdezem, hogy ő mit szeretne, hogy látja. Ő megtudja fogalmazni, én pedig ettől tenném függővé, hogy hogyan oldom meg a helyzetet.

2023. máj. 10. 13:02
 29/35 A kérdező kommentje:
köszönöm a rendes válaszokat hálás vagyok. pl nyugodtam vigyem el a babát ,vagy aki írta,hogy kihagyhatjuk akár.. csak ilyen rendes tananácsokra volt szükségem,nem vitára,hogy milyen anya vagyok,és,hogy én akarom kihagyni az anyák napját,kiforgatják a szavaimat. elég lett volna egy válasz,hogy mit tegyek.méghogy nekem semmi válasz se jó..csak szidást kaptam,nem ötletet.
2023. máj. 10. 13:14
 30/35 anonim ***** válasza:
100%

Én mindenhova viszem a kicsit. Sosem küldtek ki emiatt sehonnan, egy anyák napi előadás az iskolában amúgy sem olyan esemény, ahol a tanár az ajtóban állva ellenőrizget minden egyes érkezőt. Hurcikendőben egy pár hetes baba vígan elvan, szopizni is tud. A bejárat közelében állva/ringatózva a kicsi is valszeg csendben lenne és a nagyot is látod. Ha mégis kell, akkor diszkréten ki tudsz osonni.

Amúgy nekem a második gyerek kapcsán a hurcikendő kb mindenre megoldás. A mindennapokban is és az ehhez hasonló különleges alkalmakon is.

Az mondjuk bennem fel sem merülne, hogy ne menjek el a nagyobb gyerek fellépésére. Ha nem is szeret fellépni, akkor aztán pláne arculcsapás neki, hogy el se mész, kb ez a "minek szopatom magam ezzel" jellegű hozzáállást erősíti. De persze felajánlhatsz neki alternatívát az otthonmaradásra, csak akkor azért közösen gondoljátok végig, hogy emiatt a csoporttársai megorrolnának-e rá vagy hogy utólag nem érezné-e rosszul magát, amiért kimarad ebből.

2023. máj. 10. 13:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!