Hogy vegyem rá a feleségem, hogy játszon a gyerekkel?
Figyelt kérdés
4.5 éves a lányunk de még kb sosem játszott vele. Én játszok mindig a gyerekkel, munka előtt, munka után, hétvégén, szünetekben. Sokszor már meg is jegyzi, hogy anya sosem játszik velem. Max sétálni, biciklizni elviszi, de semmi mást nem csinál vele. Mindig minden fontosabb neki, csak játszani ne kelljen. Nem esik ez nagyon rosszul egy ilyen pici gyereknek?2023. márc. 10. 00:00
1/24 anonim válasza:
Valószínűleg van valami oka, talan lelki? “Kisebb” korban sem jatszott? Beszeltel vele errol? Mit mond? Ha nem elsonek vele beszélj errol
2/24 A kérdező kommentje:
Azt mondja utál játszani, őt ez nem köti le. Állandó téma ez nálunk. Kisebb korában sem, mindig azt mondta majd ha nagyobb lesz, most nagyobb, most se.
2023. márc. 10. 00:11
3/24 anonim válasza:
Lehet, hogy nem tudja, hogy kell, nem tudja magát eléggé elengedni hozzá vagy nem tudja, hogy legyen szórakoztató, kreatív stb.
szerintem azért nincs egyedül, de lehet, hogy csak meg kell találnia azt a fajta játékot amit ő is élvez meg a gyerek is, de ha nem, szerintem az se nagy baj, a gyerekeknek az is jó, ha egyedül tudnak játszani vagy más gyerekekkel, mindegyik jó hatással van rájuk, nyilván a szülőkkel való játszás is, de ami nem megy, azt nem kell erőltetni, jobb, ha inkább hagyja egyedül játszani, mint az, hogy unottan legózzon vele vagy, ha tényleg igényli a gyerek akkor egy picit meg kell tanulnia újra gyereknek lenni.
4/24 anonim válasza:
Szereti a gyerekét? Akart gyerek? Mert az lehet, hogy nem tud vagy nem szeret játszani vele, de akkor is meg kéne erőltetnie magát.
5/24 anonim válasza:
Valószínű nem volt jó gyerekkora, vele sem játszottak a szülei. Így nem tudja hogyan kell, nincs előtte minta.
7/24 anonim válasza:
Szerintem ne feszegesd, ne erőltesd. Játsz valami olyan társast a kislányoddal, ami vicces és sokat lehet nevetni, hátha egyszer csak kedve támad beszállni, ha látja, milyen jól érzitek magatokat.
8/24 anonim válasza:
Én se szeretek játszani vele,mert unalmas,de mégis megteszem. A feleséged önző, aki nem tud a gyerekkel mit kezdeni. Erősen elgondolkoznék a váláson,ha tudnám hogy nem hozzá kerül a gyerek,de sajnos valószínűleg ő kapná meg mint anya.
9/24 anonim válasza:
A játszáson kívül mást csinál vele? Séta, játszótér, meseolvasás, rajzolás, beszélgetés? Nálunk mindig apukám játszott velünk, társas, építés, barkácsolás, kinti játékok, barangolás. Anyukám nem annyira szeretett játszani, viszont rengeteget mesélt, saját maga is talált ki meséket, sokat beszélgetett velünk, ő volt a szeretgetős, bújós. Úgyhogy nekem nagyon jó emlékeim vannak vele kapcsolatban is, felnőttként is közel állunk egymáshoz. Én imádok játszani, sajnálom, hogy a lányom már nagy, és vele nem tudok.
10/24 anonim válasza:
Nekem pl amíg kisebb volt a gyerekem állandóan a páromra volt ráállva. Nagyon dühítő volt nekem és többször jeleztem a páromnak, ha sír a gyerek, akkor ne vegye el majd megvigasztalom. Szerencsére nagyobb lett már és jön játszani, hogy apa játszunk a kamionnal, építsünk tornyot stb. Én meg hülye lennék visszautasítani. Addig kell játszani, amíg a gyerek szeretné, hogy játszon vele a szülő. Ne érts félre, nem úgy gondoltam, hogy este 11-ig. De hamar felnőnek aztán jön a gubbasztós korszak, kamasz kor. Én meg kihasználom inkább az időt, hogy jókat játszunk, amíg lehet. Én eleve úgy állok az élethez, hogy sosem tudhatod mi jön. Volt egy osztálytársam, aki 13 évesen vesztette el apukáját. Nekem pl magas a vérnyomásom sokszor, rengeteg stressz ér, ki tudja mi lesz. Ma még megtehetem, hogy játszom vele, de később már lehet erre nem lesz alkalom. Ha majd felcserélődnek a szerepek, hogy ő felnőtt lesz és neki lesz gyereke, szeretném, ha majd ezt a példát vinné tovább, és jó emlékként visszagondolva, hogy apa játszott velem sokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!