Hogy vegyem rá a feleségem, hogy játszon a gyerekkel?
Figyelt kérdés
4.5 éves a lányunk de még kb sosem játszott vele. Én játszok mindig a gyerekkel, munka előtt, munka után, hétvégén, szünetekben. Sokszor már meg is jegyzi, hogy anya sosem játszik velem. Max sétálni, biciklizni elviszi, de semmi mást nem csinál vele. Mindig minden fontosabb neki, csak játszani ne kelljen. Nem esik ez nagyon rosszul egy ilyen pici gyereknek?2023. márc. 10. 00:00
11/24 anonim válasza:
Én sem tudtam sosem játszani a gyerekkel ilyen kimondott játékokat. Az okát nem tudom.
Ez van. Nás fajta közös időt igyekszem vele tölteni.
12/24 anonim válasza:
Én sem tudok játszani igazán, nagyon ritkán szoktam. De sokat olvasok neki, csikizni, birkózni szoktunk és minden nap amikor jó idő van megyünk játszóra, vagy biciklizni, programokra. De ez a tologassuk az autókat vagy szerepjáték téma nekem nem megy. De szerencsére az oviban tud ilyeneket játszani a kortársaival, vagy egyedül is eljátszik ügyesen.
13/24 anonim válasza:
Nekem is így volt anyuval, sosem szerepjátékoztunk együtt, viszont rengeteget mesélt, vitt el különféle programokra és sok mindent tanított nekem, ezeket szívvel-lélekkel csinálta. Nálunk is apuval játszottam többet. Ha így meg tudjátok osztani, hogy a gyereknek mindkettőtökkel legyen ilyen-olyan élménye, az szerintem nem gond. Baj akkor van, ha egyáltalán nem foglalkozik vele, csak lerakja mondjuk mesét nézni, hogy el legyen úgy a gyerek.
14/24 A kérdező kommentje:
Hát sokszor az van.
De azert nem mindig, jatszoterre elviszi, biciklizni, sétálni, néha programokra, játszóházba, más kisgyerekes barátokhoz.
2023. márc. 10. 12:49
15/24 anonim válasza:
Akkor mi a probléma? A játszótér,bicikli és játszóház egy ekkora gyerekkel elég nagy munka,másról sem szól,mint a folyamatos figyelésről, fegyelmezésről,konfliktuskezelésről. Inkább úgy tűnik,hogy nem elég,hogy főleg a nő törődik a gyerekkel,de még az otthoni játékot is ráakasztanád.
16/24 A kérdező kommentje:
Nem, nem akarom rákasztani, én is van hogy viszem biciklizni, rollerezni, játszótérre és otthon is szívesen játszok vele, de látom a gyereken hogy néha játszana vele is egy kirakóst vagy akármit, de ő sose akar. Szoktam mondani hogy játszunk 3-an, kapcsolódjon be abba, de ő ezekre sosem ér rá
2023. márc. 10. 22:03
17/24 anonim válasza:
Mit csinál ilyenkor helyette?
18/24 A kérdező kommentje:
A főleg ő törődést meg pláne nem látnám, én fürdetem, mosom a haját, szárítom a haját, én játszok vele csak otthon, sokszor én adok neki enni, ha leülünk enni is együtt ő simán elkezd enni anélkül hogy pl a gyereknek szedne/felvágná neki a kaját, azt is én szoktam inkább, hétvégén is ha én nem öltöztetném fel akkor egész nap pizsamában lenne, óvodából délután én hozom fixen, altatni is inkább én szoktam, stb szóval nem látom úgy, hogy főleg ő foglalkozna vele.
2023. márc. 10. 22:07
19/24 A kérdező kommentje:
Pl olyan házimunkát ami várhatna is
Vagy youtube videókat néz, olvas
Repjegyeket nézeget, utazós blogokat
Telefont nyomkod, fekszik
Esetleg tornázik
Bármi mást
2023. márc. 10. 22:08
20/24 anonim válasza:
Az a baj h akkor papucs vagy ezek szerint ő meg kihasználja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!