Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Most ez igaz, hogy akkor kezd...

Most ez igaz, hogy akkor kezd el valaki élni igazán, amikor megszületik a gyereke, vagy nem?

Figyelt kérdés

Nekem ez kicsit érdekes megfogalmazás, de azt hiszem Szigligeti Ivett mondta ezt az egyik interjúban, hogy most van csak igazán értelme az életének.

Viszont mástól meg hallottam/olvastam már olyat is, hogy a gyerek születése előtt még szeretne élni egy kicsit, mert utána már nem lesz élete.

Ez hogy van akkor?

2023. máj. 11. 13:32
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
#6 bocs, nem akartalak megbántani, nem gondolom, hogy minden gyerektelen élete végéig drogozik és bebaszcsizik, én magamból indultam ki, 27 évig voltam gyerektelen, nekem addig bizony az életem bulizás és ivászat és társas élet és mindenfelé kirándulás, nyaralás és ezerrel pörgés volt, szóval én ebből tudok kiindulni, hogy nekem ezt jelentette a gyerekek előtti "élet". Nyilván ha lennék mondjuk 40 éves gyerektelen, akkor már nem ebből állna az "élet", de ugyebár mire 40 leszek, már lesznek gyerekeim (mondjuk addigra már majdnem kamaszok lesznek, az is kicsit más lesz már, mint most, amíg kicsik), szóval arról nem tudok nyilatkozni.
2023. máj. 11. 14:38
 12/24 anonim ***** válasza:
57%
Az én életemnek azóta nincs értelme, hogy gyerekem lett. Minden célomnak, tervemnek, álmomnak lőttek, azóta minden nap csak azt várom, hogy mikor aludhatok már végre hogy addig se létezzek
2023. máj. 11. 14:38
 13/24 anonim ***** válasza:
83%
Én szerettem az életem gyerek előtt is, de ez a családos élet a kedvencem. Kirándulni, nyaralni, ünnepelni, bográcsozni, étterembe járni, esti filmezést tartani nasival, nekem családdal sokkal jobb. Valahogy ilyenkor úgy érzem, hogy most milyen jó nekem, milyen szerencsés vagyok, hogy ezt átélhetem. Enélkül is tudnék boldog lenni, de úgy érzem, hogy sokat veszítettem volna, ha nem leszek anyuka.
2023. máj. 11. 14:40
 14/24 anonim ***** válasza:
83%
13 vagyok, én a bulizós, ivós korszakban annyira nem éreztem magam otthon, nem is próbálkoztam vele sokáig, mindig a jelentőség teljesebb dolgok érdekeltek. Gyereket nevelni nagy munka és kevés pihenés, de amit kapok érte, az nekem mindent megér. A hedonista élet meg olyan üres, gyors inger, ami pillanatokig jó, de nem jelent számomra túl sok értéket.
2023. máj. 11. 14:43
 15/24 anonim ***** válasza:
98%

#4: mindaz, amit most hiányolsz vissza fog térni, ha nagyobbak lesznek.

Csak arra figyeljetek a pároddal, hogy a kisgyerekkor “poklában” ne távolodjatok el egymástól, hogy amikor már a gyerekeknek a barátok a fontosabbak, szívesen kávézzatok, kiránduljatok együtt.

Neked ez most elérhetetlennek tűnik, de hétvégen, ha kedvünk van, a férjemmel elugrunk a közeli kávézóba reggelizni. Kamaszok úgyis délig alszanak.

2023. máj. 11. 15:34
 16/24 anonim válasza:
63%

Az az igazság, hogy erre nincs egyetemes válasz, mert sokfélék vagyunk. Én például egy mindenre nyitott, érdeklődő, kalandokat kereső nő vagyok. Ilyen is voltam, úgy vállaltam gyerekeket, hogy azt tolta mindenki, hogy "gyerekkel is lehet mindent csinálni." Ez nem igaz. Lehet persze, ha amúgy egy full nyugis ember vagy, aki évente egyszer bulizott egy jót és amúgy boldoggá teszi a séta egy parkban, egy beszélgetés a semmiről, egy kirándulás az erdőben. Engem tudod mi tesz boldoggá? Egy házibuli a barátaimmal, iszogatás, kártyázás, koncert a nyári éjszakába nyúlóan, éjszakai tengeri fürdőzés, majd egész napos napozás koktélozgatva a tengerparton, egész napos szexmaraton ágyban pizzázással, séta Milánóban minden zegzugot felfedezve, stb. Nem gyerek kompatibilis programok. Ehhez képest 14 éve már csak olyasmit csinálok, amivel másnak okozok örömöt, ülök a játszótéren a homokozó szélén és Zsuzsi befőzési trükkjeit hallgatom, budakeszi vadasparkba megyek és egy állatot se látok, mert valaki mindig eltűnik/pisilni kell/éhes/duzzog/unatkozik/elesett, kis barátok szülinapi buliján próbálok kedves lenni azokkal a szülőkkel akikhez hozzá se szólnék, este 8-ra hazaérek legkésőbb, mert elaludni a kicsi még mindig csak úgy tud, ha van jó éjt puszi, akkor ehetek Kinder Pinguit, ha minimum 15 dbot veszek, vagy hazafele megeszek egyet, strandon a gyerekmedencében vagyok 4-6 órán át, úszni esélyem sincs, a tengerparton leülni se tudok a pokrócra, nemhogy napozni, külföldön olyan étteremben ehetek csak, ahol van snassz kaja, mert kb 3 féle kaját eszik meg a kicsi, sorolhatnám.

Ha szülsz, az addigi életednek vége. A következő 14-16 éved arról szól, hogy mindent a gyerekek igényeihez alakítasz. Ha eleve ilyen típus voltál, akkor könnyű lesz, ha nem, akkor nehéz.

Ja, és mindegy mennyit keresel, mindet el tudod majd költeni, mindig lesz egy szemüveg, egy telefon, egy laptop, egy bútor, egy iskolatáska, egy iskolai kirándulás, stb. ami miatt a saját igényed háttérbe szorul, mert a gyerekednek meg akarsz majd mindent adni. Én már bejártam volna a világot, ha gyerektelen lennék, mekkora egy barom voltam te jóég!

41/N

2023. máj. 11. 16:06
 17/24 A kérdező kommentje:
#12, miért? Nem tervezett a gyerek?
2023. máj. 11. 17:18
 18/24 A kérdező kommentje:

#15, ez nagyon igaz, ezt én is tapasztaltam, & olvastam is, hogy ahogy telnek az évek a gyerekekkel és egyre nagyobbak lesznek, a szülők úgy kapják vissza fokozatosan a régi életük egy részét, amikor már sokkal több énidejük lesz, elmehetnek kettesben kávézni, moziba, színházba, étterembe, stb.

Persze, megértem, ezt 2 kicsi, dackorszakossal nem lehet.

Szerintem, ahogy a #14 írja, a gyereknevelés kemény munka, de a sok közös örömért a legtöbb szülőnek megéri, persze csak annak, aki szeretné megélni ezeket a csodás pillanatokat a családdal. 😊

2023. máj. 11. 17:28
 19/24 anonim ***** válasza:

Nemreg mondtam a gyerekeknek, hogy egyetemista korom óta bem buliztam ennyit, mint az idén.

És nagyon jól esik végre megint kimozdulni otthonról felnőtt társaságba menni, inni, táncolni és nem kell aggódni azon, hogy hív a szitter, mert lázas /sir a gyerek.

De at élet kisgyerekkel teljesen más mint előtte. Mi is utazós, bulizós pár voltunk, hát ebből kb semmi sem maradt az első kb 15 évben. Max 1-1 alkalom.

2023. máj. 11. 18:03
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Azt mondták, ne menjek férjhez 20 évesen, éljek még. Hát én vele élek igazán. Azt is mondták, ne legyek pedagógus, mert megutálom a gyerekeket. Ha tehettem volna, az összeset hazavittem volna, akivel eddig találkoztam a pályám során. 😄 Sokak szerint a gyerekek érkezésével megszűnik az élet, én ezt sem érzem, sőt… kifejezetten színes, mozgalmas, programokkal teli életünk van 4 icipici gyerekkel. 2 dolog van, amit negatívumként élek meg, az egyik a színház hiánya, mert nincsen segítségünk. Havi 1 estét szívesen elfogadnék a férjemmel kettesben… illetve a sok ovis vírus kikészíti a családot, ez a része szar a gyermeknevelésnek.
2023. máj. 11. 23:58
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!