Adódott már kellemetlenség abból, hogy kisgyerekedet idősebbnek nézték?
Velünk már sokszor előfordult, kezdve azzal, hogy már 1,5 évesen megszóltak, hogy egy ekkora gyereket minek tolok babakocsiban. 2 évesen, hogy miért csak ennyit beszél, most 2,5 évesen hogy miért nem tud viselkedni, várni hosszasabban, miért hangoskodik egy legalább 4 évesnek tűnő gyerek. Sose tudom hogy reagáljam le, mindenkinek kezdjem el magyarázni hogy ő még csak X éves?
Nektek adódott már ilyen helyzet? Nem bosszant titeket? Mit szoktatok reagálni?
Fordítva volt, egy kisfiú (babysitter voltam náluk) 5 évesen akkora volt, mint egy 2 éves. (Növekedési hormonnal nőtt meg végül.) Őt meg mindig nagyon okos babának nézték. 🙂
Bosszantó lehet a fordítottja, de szerintem engedd el, vagy ha zavar, mondd el, hogy ennyi éves. Ez egy kétszavas mondat, nem kell magyarázni. Majd magyarázkodnak ők.
Babakocsis eset velunk is volt mar, pont 1,5 evessel, aki epphogy akkor kezdett el jarni, cipoben kint nem is volt hajlando setalni csak bent mezitlab :D
En visszaszoltam amugy a neninek, hogy akkor odaadom, tessek, cipelje maga, merthogy kint meg nem setal.
Vicces volt arca :D
Igen. 7 hónaposan 1,5 évesnek nézték felvételkor a kórházban és majdnem gyerekosztályra kerültünk a csecsemőosztály helyett. 🤦
10 hónaposan ki akarták parancsolni a babakocsiból, csak mert a hosszú göndör loknijai miatt jóval öregebbnek tűnt. És nem egyszeri eset volt.
Elég nehezen viseltem a miért nem jár, miért nem beszél beszólásokat főleg azért, mert az idősebb külső mellé megkésett mozgásfejlődésű, beszédfejlődésű volt. Nem volt elég, hogy a fejlődése miatt aggódjak, még a beszólogatások is adtak egy-egy gyomrost.
Mert 10 hónaposan lerendezed azzal, hogy mert 10 hónapos. De majdnem 2 évesen a 4-nek kinéző gyerekkel már jön a sajnálás, "jaj, beteg?" szöveg, amiben semmi őszinteség nincs, csak katasztrófa turizmus.
Amúgy a vicc, hogy kb. 5 éves korában "kinőtte" ezt a dolgot, a társai elhúztak mellette. Most a fordítottja igaz. 6-7 évesnek nézik, pedig 9. Nagyon babás külsőre, a társai meg nagylányosak. :)
A fiamat 7 hónaposan egy évesnek nézték, mert 80 centi magas volt. Szintén, hogy minek tologatom miért nem jár stb.
Az elején zavart, de most már nem érdekel. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!