Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Adódott már kellemetlenség...

Adódott már kellemetlenség abból, hogy kisgyerekedet idősebbnek nézték?

Figyelt kérdés

Velünk már sokszor előfordult, kezdve azzal, hogy már 1,5 évesen megszóltak, hogy egy ekkora gyereket minek tolok babakocsiban. 2 évesen, hogy miért csak ennyit beszél, most 2,5 évesen hogy miért nem tud viselkedni, várni hosszasabban, miért hangoskodik egy legalább 4 évesnek tűnő gyerek. Sose tudom hogy reagáljam le, mindenkinek kezdjem el magyarázni hogy ő még csak X éves?

Nektek adódott már ilyen helyzet? Nem bosszant titeket? Mit szoktatok reagálni?

ma 13:55
 1/8 anonim ***** válasza:
78%

Fordítva volt, egy kisfiú (babysitter voltam náluk) 5 évesen akkora volt, mint egy 2 éves. (Növekedési hormonnal nőtt meg végül.) Őt meg mindig nagyon okos babának nézték. 🙂

Bosszantó lehet a fordítottja, de szerintem engedd el, vagy ha zavar, mondd el, hogy ennyi éves. Ez egy kétszavas mondat, nem kell magyarázni. Majd magyarázkodnak ők.

ma 14:03
 2/8 anonim ***** válasza:
92%

Babakocsis eset velunk is volt mar, pont 1,5 evessel, aki epphogy akkor kezdett el jarni, cipoben kint nem is volt hajlando setalni csak bent mezitlab :D

En visszaszoltam amugy a neninek, hogy akkor odaadom, tessek, cipelje maga, merthogy kint meg nem setal.

Vicces volt arca :D

ma 14:09
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Kiskorukban nem volt ilyen, de a 13 évesem mélyen meg van bántva, hogy tőle egy éve elkéri a buszsofőr a diákigazolványát, mert lassan 170 centi, bezzeg az öccsétől, aki meg 9-nek látszik 11 évesen, sosem. Nehéz az élet kamaszországban :)))))))
ma 14:58
 4/8 anonim ***** válasza:
87%

Igen. 7 hónaposan 1,5 évesnek nézték felvételkor a kórházban és majdnem gyerekosztályra kerültünk a csecsemőosztály helyett. 🤦

10 hónaposan ki akarták parancsolni a babakocsiból, csak mert a hosszú göndör loknijai miatt jóval öregebbnek tűnt. És nem egyszeri eset volt.

Elég nehezen viseltem a miért nem jár, miért nem beszél beszólásokat főleg azért, mert az idősebb külső mellé megkésett mozgásfejlődésű, beszédfejlődésű volt. Nem volt elég, hogy a fejlődése miatt aggódjak, még a beszólogatások is adtak egy-egy gyomrost.

Mert 10 hónaposan lerendezed azzal, hogy mert 10 hónapos. De majdnem 2 évesen a 4-nek kinéző gyerekkel már jön a sajnálás, "jaj, beteg?" szöveg, amiben semmi őszinteség nincs, csak katasztrófa turizmus.

Amúgy a vicc, hogy kb. 5 éves korában "kinőtte" ezt a dolgot, a társai elhúztak mellette. Most a fordítottja igaz. 6-7 évesnek nézik, pedig 9. Nagyon babás külsőre, a társai meg nagylányosak. :)

ma 15:09
 5/8 anonim ***** válasza:

A fiamat 7 hónaposan egy évesnek nézték, mert 80 centi magas volt. Szintén, hogy minek tologatom miért nem jár stb.

Az elején zavart, de most már nem érdekel. :D

ma 15:31
 6/8 anonim ***** válasza:
A majdnem 2 éves gyerekkel sétáltam mikor megszóltak, hogy nem látszik betegnek, miért nem vittem oviba? Mondtam, hogy 2 évesen nem járhat oviba... Nézett a néni és békén hagyott. Ugyanígy idegen gyerekorvos rendazeresen olyanokat kérdezett tőle, amit 5 évesen illik tudni, de a 3 éves gyerek csak pislogott. Mondtam, hogy ne várjon választ, mert még nem töltötte be a 3 évet és nem akarta elhinni. Ez máig megvan ² évvel idősebbekre való ruhákat hord és nagyon értelmes, már nem korrigálom a korát, ha eltévesztik.
ma 15:36
 7/8 anonim ***** válasza:
Hehh 6-os, ez mondjuk nekem agypénisz, mi a rák köze van hozzá bárkinek, hogy miért nem ment bárki óvodába??? o.O Még egy iskolásnak is izé beszólni ezért, de egy ovisnak...?
ma 16:25
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem tudom hol élnek a válaszadók, nekem soha, senki nem tett megjegyzést egyetlen egyszer sem, egyszerűen nem életszerű hogy egy idegen odamegy és közli, hogy "ez a gyerek x évesnek tűnik, miért nem csinálja még ezt meg azt?".
ma 16:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!