Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 évesen meg normális a dacolás?

3 évesen meg normális a dacolás?

Figyelt kérdés

Kislányom 3 éves lett a hónapban és azóta sokkal erősebben érezzük rajta a dackorszakot. Eddig is voltak nehéz időszakai de most eléggé bedurvult pár hete. Állandóan felesel, ellenkezik mindenen. Ha A-t mondok neki tuti hogy B kell vagy fordítva… durván is játszik stb. Eddig ez egyáltalán nem volt jellemző rá.

3 évesen ennek már nem múlni a kellene?

ma 19:10
 1/6 anonim ***** válasza:
90%
Nézz utána a 3 évesek "hisztije" fogalomnak. Ez létező jelenség. Lecseng a dackorszak azt hisszük minden oké, errr puff.
ma 19:29
 2/6 anonim ***** válasza:
83%
Na és képzeld el kisfiúba...
ma 19:46
 3/6 anonim ***** válasza:
88%

Én is ezt hittem. Már 4 éves a lányom, és egyre csak rosszabb. Nálunk mondjuk nehezítő tényező, hogy van egy 2 éves húga, aki szintén dacol ezerrel (és ő keményebb dió, mint a nővére). Már néha olyan szemtelen, hogy pár megnyilvánulására őszintén csak egy döbbent "anyád" reakcióval tudok élni. És még messze van a kamaszkor. Szerintem ez a kiképzés a 13-14 éves korukra.

Állítólag normális. Meg kell tanulniuk a határokat, a szabályokat, és az bizony sokszor nem megy másképp, csak ha túlfeszítik a húrt.

ma 20:05
 4/6 anonim ***** válasza:
35%

3as én a kettes vagyok,írnál egy kicsit többet erről?

Akár privátban is vagy itt, minket is megtreniróz a legény

ma 20:09
 5/6 anonim ***** válasza:
84%
#3as vagyok, nem tudom, mit van mit erről írni :D Alakul a személyisége, és velünk szemben sokszor megenged olyasmit is, amit mással szemben nem, meg amit amúgy felnőttek sem engednének meg mással szemben, mert már megtanultuk, hogy bizonyos dolgokat egyszerűen nem csinálunk és kész. Ők most tanulják. Látatlanban nyilván senki sem tudja megmondani, hogy adott viselkedés mennyire normális és mennyire igényel közbeavatkozást, de összességében azért az életkorukból fakadóan (is) nehéz velük most. A dac, az ellenállás, a csakazértis NEM, amikor úgy ébred fel, hogy richtig ellentmond bárminek, amit szeretnél, amikor direkt bosszant és csinálja a rosszaságot, hogy lássa a reakciód- mind tankönyvi példái annak, hogy egy tipikus 3-4-5 éves hogy viselkedik. Miközben amikor éppen jó kedve van, akkor meg egy földre szállt angyal és egy tündér szerelemgyerekét prezentálja. De ugye, minthogy már a "laza" eseteken átestünk és megtanulta a szabályokat pl az arcunkba pukizást illetően, lépünk a következő szintre. Azért embert talán nem fog ölni, hogy megnézze, hogyan reagálunk, de kb ezt látom rajta, hogy emeli a tétet, nézi, hogy meddig mehet el, hol van a szint, amikor elgurul a gyógyszerünk. Nekem nagyon hamar elszáll az agyam, amikor a kistesót vegzálja, ezt már tök jól megtanulta az elmúlt 2 évben, most már azt kell megtanulnia, hogyan emelkedjen felül azon, amikor a kicsi kezdi el őt piszkálni, mert a kicsi meg most lépett ebbe az életkorba. Minden szakasznak megvan a maga szépsége és nehézsége, úgy hiszem :D
ma 20:20
 6/6 anonim ***** válasza:

Arra számítottál, hogy lecseng 3 éves korra és onnantól cuki muki meg minden? :D Jaj de kis naív vagy/voltál.

Hívd aminek akarod, de 5 évesen éppúgy van hiszti, dac, A-t mondasz, B kell :D

ma 22:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!