Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Elhúzódó hurutos köhögés...

Elhúzódó hurutos köhögés mennyire normális 5 éves korban?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Elnézést kérek, hogy nem szépen tettem fel a kérdést

Leírom a kis történetünket,ami 3 hete kezdődött az 5 éves kislányomnál.

Sima taknyossággal kezdődött a betegsége, nem társult hozzá láz, ugyanugy jó kedvű, jó étvágyú volt. Inhaláltam neki, napi 3 alkalommal! HálIstennek pár nap alatt általában ezen átesik. Majd jött a köhögés, eleinte száraz, majd hurutosan. Akkor látta háziorvos, láza nem volt, nem volt kedvetlen semmi. Háziorvos inhalálást és köptetőt javasolt. Amroxol tevát kapott, adtam 5 napig, igazság szerint nem tapasztaltam javulást tőle. Elkezdtem adni az Acc granulátumot orvosi utasításra. Brutálisan megköhögtette, hol száraz, hol hurutosan.

De mivel ezt sem lehet 5 napon túl adni, igy azt mondta a doki, hogy hagyjam el a köptetőt, sima inhalálás menjen.

Javulni javult,napközben még néha néha elköhönti magát hurutosan, adon neki a Neotuss szirupot napi kétszer, estére nem adok semmit,mert nem köhög. Szépen alszik. Majd miútán reggel felkel, elkezd brutálisan köhögni, elöbb száraz,majd átvált hurutosba.

Fül orr gégész a mai nap folyamán látta a kislányomat, szomszéd, igy azért tudott a mai nap fogadni...nincs arcüreggyulladása, sem megnagyobbodott orrmandula. De azért próbáljunk meg egy szteroidos orrsprayt 2 hétig.

Tudni illik 1 éve ugyanigy voltunk, de akkor 10 hét volt ez a köhögés, majd jött a tavasz, elmúlt egyik napról a másikra

1 éve volt egy vérvétel, allergia nézve, az negatív, Iga szint is normál tartományon belül volt,de azért kapta a Cetirizint, majd a Lordestint is hátha hatni fog...

Nem hatott.

Voltunk tüdőgyógyásznál, ott is minden rendben talált főorvosnő, nem adott semmit, csak egy papírra felírta a Berodual cseppet, ha nagyon fulladva köhögne napi kétszer azzal lehet inhalálni...

Utána voltunk magán fül orr gégészhez, magán tüdőgyógyásznál, ők is mindent rendben találtak.

És most megint itt van ez elhúzódó hurutos köhögés...nagyon szomorú vagyok. Orvostól orvosig jártunk 1 éve, most megint kezdjünk mindent elölről? Vagy mit tanácsoltok? Van valami bevált ötletetek?

Én már tényleg, mindent kipróbáltam...hagymatea, hagyma a talpára...hagyma félbevágva a fejéhez. Kinder luf krém a mellkasra, tanácsoltak disznózsírt, azt is kipróbáltam, hársfatea, hársfaméz, propoliszos méz, herbion izlandi zuzmó

Páratartalom 60 %, penész sehol nincs, új épitésű a ház, új ágyneműt is beszereztünk.

Tényleg nem tudom mit tegyünk. Jövőhéten már megy oviba, mondta a háziorvos felesleges itthon tartani, adott is papírt, hogy egészséges, közösségbe mehet

Amugy jó kedvű, nem nagyon beteges,most volt elöször beteg szeptembertől, jövő hónapban lesz 5 éves. Csak ez a reggeli köhögés amit nem tartok normálisnak.

Amit kap most, Neotuss szirup, Zyrtek estére és az Saltus vizes inhalálás. Plusz estére fogja kapni a szteroidos orrsprayt, igaz nem rajongok az ötletért,de gondolom ez a 2 hét nem fog semmi kárt tenni.

Elnézést, hogy hosszú lett az írásom, de igyekeztem mindent beleírni

Hálásan köszönöm előre is a segítséget!

ma 17:08
 1/4 anonim ***** válasza:
Most megerősítettél abban, hogy jól csináltam. Egész óvoda alatt ez volt, hurutos köhögés, semmi más tünet. Nem szeretem annyira a gyógyszereket, úgyhogy csak a körzeti dokihoz vittem, ő sem gyogyszerpárti, mindig prospan szirupot adott, semmi mást (természetes cucc). Meg persze vettem mindent ami vény nélkül kapható, egyik se hatott semmit. Amióta iskolás egyszer sem volt ilyen. Az ovi egy bacitelep, legalábbis szerintem. Viszont nem akartam, hogy mindenféle doki felirjon minden szart, mert ha már odaviszed nyilván a minimum, hogy valamit adjon rá. Azért szed a lányod szteroidot, meg antihisztamint mert túlzásba esel és elviszed minden dokihoz. Persze más ha valami súlyosabb baja van, asztma ilyesmi. Az enyemnek nem volt ilyen, csak folyton benyalta a bacit, vírust az oviban. Iskolás korban már nem.
ma 17:53
 2/4 A kérdező kommentje:

Lehet igazad van, hogy túlzásba esek, de azért nagyon rossz azt reggel hallgatni ahogy köhög. Mig át nem vált hurutosba, lehet hallani, hogy szakadozik neki felfele. Most nagycsoportos, jövőre újra nagyba megy,év vesztes, de pl középső csoportban 2 alkalommal kellett adni antibiotikumot, mert tüdőgyulladás, hörgőgyulladása volt.

A tüdeje tiszta, röntgen is volt, az is negatív, a mai nap arcüregröntgen is volt. Szóval tényleg tanácstalan vagyok, tényleg ilyen makacs virusok,és baktériumok vannak?!

Reméljük sulira elmúlik ez, mert amennyi pénzt ott hagyunk a gyógyszerba...

ma 18:04
 3/4 anonim ***** válasza:

3 het az nem elhuzodo.

6 honapnal kezdodik az elhuzodo kohoges fogalma.

Osztol tavaszig kohognek a gyerekek, teljesen normalis.

ma 18:12
 4/4 anonim ***** válasza:
Szerintem sem számít elhúzódónak, ha megfázok, nekem is kb 1-2 hónapig utána még megmarad a köhögés.
ma 19:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!