Most ez igaz, hogy akkor kezd el valaki élni igazán, amikor megszületik a gyereke, vagy nem?
Nekem ez kicsit érdekes megfogalmazás, de azt hiszem Szigligeti Ivett mondta ezt az egyik interjúban, hogy most van csak igazán értelme az életének.
Viszont mástól meg hallottam/olvastam már olyat is, hogy a gyerek születése előtt még szeretne élni egy kicsit, mert utána már nem lesz élete.
Ez hogy van akkor?
Akinek nincs gyereke fogalma sincs arról milyen lesz ha lesz.
Akinek van az ismeri mindkét oldalt..
Nekem 3 van és abszolút nem érzem azt,hogy nincs életem,számomra gyetekekkel sokkal izgalmasabb és érdekesebbek a nehézségek ellenére a mindennapok, az ünnepek meg főleg miattuk igazi ünnepek.
Másfajta értelmet ad az ember életének, hogy egy másik életért felelsz, és egy bizonyos fajta, nagyon erős szeretetet és kötődést érzel közben felé.
De a gondtalan életnek szerintem pont a gyerek érkezésével van vége. Onnantól már tök mindegy, hogy mennyi idős, mindig aggódsz érte. [link]
Számomra ez valahogy nem jött be 😅
Gyerek nélül imádtam élni. Spontan programok, hosszas kávézások, éjjelekbe nyúló bográcsozások, beszélgetések. Kirándulás ahova csak kigondolom, nyugodt autózások, énidő, könyvek, relax...
Ehhez képest most van 2 gyerekünk. Mindent előre szervezhetek, akkor is vagy úgy jön össze, vagy idegbetegség árán lesz belőle valami. Este 7kor vége a bulinak. Kávézni?! Azt sem tudom mikor ültem be valahova nyugodtan. Énidő. Az mi?!
A kicsi dackorszakos, türelmetlen. Vele konkrétan pokol kimozdulni.
Kirandulni 2 gyerekkel... kihívás.
Szép, szép, szeretem, imádom őket, de közel nem olyan mint amire számítottam, vagy akár a "régi" életem.
Lehet ahogy nagyobbak lesznek, könnyebb lesz. De egyenlőre rohadtul nem érzem úgy, hogy most élnék. Inkább úgy fogalmaznék életem mélypontját élem.
Dehogyis! Nem véletlenül mondják, hogy "még élni akarnak egy kicsit", mielőtt jön a gyerek.
A sok hülye nem fogja fel, hogy a gyerekszülés nem kötelező. Nem muszáj elásnod magad, idegronccsá válnod.
5, nem bizony, gyerekvallalas nem egyenlő elásod magad es idegroncs leszel... gyerekkel ugyanúgy lehet egy csomó mindent csinálni.
Az a baj, kerdező, hogy az emberek úgy tekintenek a gyerekvallalásra is, mint vmi szabadidős programra. Jó, élvezetes? Ha nem, akkor nem kérem. Jó, ne kérd, de a gyerekvallalás nem buli vagy nyaralás, hanem egy eletfeladat. Melóban se a monoton feladat az érdekes, nem? Hanem a kihívás, ami felelősséggel is jár. Nehéz a gyereknevelés, de nagyszerű kihívás, és őszintén az en tapasztalatom az, hogy ez a felnőtté válás utolsó allomása. Szerintem így értette, amit mondott.
Köszönöm az első 3 választ.
Na, gondoltam, hogy megjelenik a tipikus gyerektelen, aki leirja, hogy a gyerek szar, és pokol az élet vele. 🤣😕
Bocsánat, a 6-os válaszát szerencsére törölték, szóval ő a mostani 5-ös volt.
Nekem már abból van nagyon nagyon elegem, hogy akármilyen gyerekvállalásos-neveléses kérdés van, SOHA nincs olyan, hogy egy 0 tapasztalattal rendelkező gyerektelen ne verné a nyálát, hogy "de jó, ketten élünk a férjemmel, soha nem akartunk gyereket, és most sincs, nem kell a hisztit, sírást, őrjöngést hallgatnunk, hurrá!"
Miért kell folyamatosan a gyerekmenteseknek vagy akár gyerekelleneseknek ugatni a gyerekvállalós topicban..
Nekik abból van elegük, hogy a gyerekesek beleszólnak az ő életükbe, hát rohadtul nem! Pont, hogy ők szidják a gyerekeseket, illetve gyűjtögetik az ellenérveket, hogy miért nem jó gyereket vállalni.
Fejezzék már be, kezdenek nagyon unalmasak lenni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!