Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tehetünk ha egy 3,5 éves...

Mit tehetünk ha egy 3,5 éves gyerek csak alig-alig akar enni?

Figyelt kérdés
Lassan másból sem áll a a napunk, csak abból, hogy valahogy evésre bírjuk. Nálatok mi vált be?
febr. 5. 10:09
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
94%

Nem tölteném azzal a napot,hogy "evésre bírjam".

Ez csak ellenállást vált ki. Még annyit se fog enni.

Fix időpontokban lenne evés. Közte meg maximum vizet ihatna.

febr. 5. 10:18
 2/13 anonim ***** válasza:
86%

Nekem a fiam három éves lesz

O sem akar enni.

Nekem az vált be, hogy hagyom őt

Amikor éhes akkor kér enni.

Hiába erőltetem úgysem fog enni

Annak meg értelme nincs, hogy belenyomom és fog fájni a hasa vagy kihanyja.

febr. 5. 10:22
 3/13 anonim ***** válasza:
76%

Válogat vagy nem éhes?

Amúgy a békénhagyás fog segíteni. Nem fog éhenhalni, ne aggódj.

febr. 5. 10:25
 4/13 anonim ***** válasza:
86%
Mit eszik egész nap? Leírnád egy napját? De mindent, amit elfogyaszt.
febr. 5. 10:27
 5/13 anonim ***** válasza:
74%
Nem azokkal a gyerekekkel (és felnőttekkel) van gond, akik keveset esznek.
febr. 5. 10:53
 6/13 anonim ***** válasza:
23%

Total a szulo hibaja !

Mi, az hogy az egesz nap abbol all ??

Na itt a baj.

Napi 3 foetkezes, kozte a ket kisetkezes ami kizarolag zoldseg, gyumolcs, vagy mag.

Nem mindenfele cukros vacak.

febr. 5. 11:24
 7/13 anonim ***** válasza:
75%

A lányaimnál hullámzó, hogy mikor vannak napok, amikor "normálisan" esznek (egy jobb étvágyú 6 hónapos többet eszik, mint a 4 és 2 éves lányom a jó napjain), máskor pedig kevésbé van étvágyuk. Nagyon nem tudok mit tenni ilyenkor, a szokásos étkezési időben felkínálom nekik, ami van, esetleg ha éppen opció, akkor igyekszem foguk alá valót is adni (nem kell nagyon túlgondolni, kétfelé pl sosem főzök, de pl ha főzök tésztafélét, akkor a szósszal nem keverem össze előre, hanem akkor ha kérnek, ehetnek üres tésztát csak sajttal vagy vacsira ehetnek csak felvágottat, üres kiflit, ilyesmit, nem tukmálom beléjük a teljes szenyát pl), de különösebben nem izgulok a témán. Az biztos, hogy ha egyszer is felajánlok valami nasit, azon az alapon, hogy "legalább eszik valamit", akkor ott elvesztem, és egy alkalomból hetekig tartó küzdelem lesz, amíg elfelejtik, hogy egyszer kaptak pufit vagy túró rudit ebédre (ebéd helyett).

Egy ilyen kicsi gyerek amúgy, a sajátjaimból kiindulva, vígan elvan három falat fasírton, amit így menet közben egész nap betol egy fél pohár tejjel. Meg esetleg a kokainon, amit a saját teste termel, legalábbis az enyémeknél a jelek szerint ez a helyzet, más magyarázatom nincs rájuk.

febr. 5. 11:24
 8/13 anonim ***** válasza:
87%
nézesd meg vėrképét dokival nem e vashiányos,gluténallergiás stb
febr. 5. 12:58
 9/13 anonim ***** válasza:
89%
Nekem 2 múlt a fiam és nálunk a hagyom és majd szól nem működik. Nem szól. Egyre nyűgösebb lesz, majd kiborulás, ami nem segít azon, hogy megjöjjön a kedve enni. Így igenis, ha nem eszik rendesen muszáj vagyok kérdezgetni, akár a normál étkezéseken felül megkínálni, különben teljesen kikészül (amitől nyilván én is).
febr. 5. 13:13
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Utolso, nem akarlak elkeseriteni,de 11 eves lanyom is igy mukodik meg mindig. Nem szol, de hisztis lesz, nyugos, kiborul de nem szol hogy ehes szomjas. Egyszeruen fel nem foghatom. A fiam bezzeg tud szolni, sot 4 evesen kiszolgalja magat hutobol,eszik iszik onalloan is.
febr. 5. 13:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!