Ha már a gyerek magától felmaszik a székre, asztalra mit
tehetünk,hogy ne essen le, és törje magát össze?
Állandóan fektessük el a székeket?
nálunk soha fel nem merült, hogy asztalra felmásszon :O a földön mászott, a széknél/asztalnál felhúzta magát állásba és kapaszkodva lépegetett.
jún. 17. 14:13
jún. 17. 14:19
Pont korban mi is ebben az időszakban vagyunk. Mi nem engedjük fel, de mégis egy pillanat alatt felmászik. Az első gyereknél felraktuk a székeket az asztalra, de az még veszélyesebb volt. Most betoljuk a széket éa figyeljük a lányunkat. Kinővik majd ezt a korszakot. Teljesen természetes folyamat minden gyereknél. Nálunk már a játékkonyhára stb. is felmászik.
jún. 17. 14:46
Jóisten...elfektetni a székeket? Ugye ezt nem gondolod komolyan?
2 gyerekem van de eszembe nem jutott volna ilyen
Vagy nem engeded felmászni vagy ha felmehet akkor ott vagy mellette és ha le akar jönni akkor megtanítod neki hogyan kell
Mennyi idős amúgy a gyerek?
jún. 17. 14:47
Én megtanítottam helyesen le és felmászni. Volt, hogy állt vigyorogva a fellépő tetején, és ha rászóltam volna, akkor leugrik, kerülendő a konfliktust. Odamentem, hogy akkor tanuld meg helyesen használni. Figyelt, és utána felügyelettel lemászott. Kipróbáltam párszor, ha nem vagyok ott, akkor már magának mondja, hogy kell lejönni. Én így nyugodtabb vagyok. Nyilván igyekszem 99%-ban ott lenni és vigyázni rá, de ha nem, akkor ne törje ki a nyakát azért, mert nem tudja mit kell és megijed, ha odafutok.
jún. 17. 15:07
A lányom nagyon keményen tolta az asztalra mászást. Ha volt rá lehetősége, hogy felmásszon akkor minta kis tank ment és már fenn is volt, hiába vittem el onnan és magyaráztam el 1000x. Egy ideig elhúztuk a székeket az asztaltól, de megtanulta odatolni, így elfektettük mi is. Pár hónapig csinálta ezt aztán megunta.
A bátyját közel sem érdekelte ennyire az asztalra mászás. Néha bepróbálkozott, de nála használt a szép szó.
jún. 17. 15:11
7/17 A kérdező kommentje:
6os, látod, valaki kiborul azon,hogy elfektetjuk a székeket....Hogy mi ezen olyan furcsa, nah en meg ezt nem értem.
Egy ekkora gyereket amúgy se hagyhatsz magára. Akkor meg ott vagy és nem engeded neki.
jún. 17. 16:08
Mi is elfektettük a székeket. Pár hétig ki lehet bírni, és nekem ezt olyan kicsi korban csinálta, mikor még nem volt képes semmilyen tiltást betartani. Nem vagyok a magam ellensége, és így volt a legcélszerűbb. Ettől még nem lett neveletlen vagy ilyesmi, most 3 éves lesz, és már lehet szóban is fegyelmezni, közös feladatokban együttműködő stb. Csak meg kellett érnie rá. Amúgy ő büntetésnek élte meg a székek lefektetését.
jún. 17. 16:09
Nem hagyod, hogy felmasszon 🤷
Két gyerekem van, egyik sem mászott fel sehova.
jún. 17. 16:16
Kapcsolódó kérdések: