Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Volt aki több gyereket szerete...

Volt aki több gyereket szeretett volna, de közben rájött hogy ő nem való többgyerekes szülőnek?

Figyelt kérdés

A férjemmel mi az eredeti tervek szerint 2 gyereket szerettünk volna, de most egyre jobban azt érzem én nem lennék alkalmas többgyerekes szülőnek. Még azt sem mondhatom hogy azért, mert hogy a kisfiam nehéz természet, babakorától egy kedves, vidám, alkalmazkodó kisfiú, de jelenleg 2 éves múlt, és nem tudom szeretném-e az egészet újrakezdeni. A kisfiam még most is olyan sok figyelmet igényel, nem akarom őt elhanyagolni, és mellette tudom, hogy egy babához se lenne türelmem.

Nem mondom biztosra hogy soha többet, de egy pár évig tuti nem szeretnék még másik gyereket, de azt is lehet hogy soha. Ezt mondtam a férjemnek is, ő is azt mondja ráér még, de ő határozottan szeretne második babát.

Volt itt valaki hasonló helyzetben? Ti később meggondoltátok magatokat vagy maradt az egy gyerekes lét? Párotok mit szólt hozzá?

jún. 12. 20:43
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
100%
A férjem 3 gyereket szeretett volna. Az első beteg lett. Meggondolta magát. Egy gyerekünk van.
jún. 12. 20:47
 2/26 anonim ***** válasza:
57%

Én nagyon sok gyereket akartam, mindig nagycsaládos anyakènt kèpzeltem el magam. Egy gyerekem van csak, és ìgy lett jò. Màs elkèpzelni. Ès màs a valósàg. Ìgy teljes az eletem.

Ismeretsègi körben van sok nagycsalàdos. Ami gyerekkènt idillikusnak tűnit, az felnőtt fejjel rèmàlom. Keresztèny-konzervatìv körben nőttem fel. Örülök, hogy leràztam magamról az agymosàst ès nem szaporodtam nyúlkènt, ideológiai alapon.

jún. 12. 20:49
 3/26 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem nem kell “ideológia” a “szaporodás”-hoz.

Kérdező: én négyet szerettem volna, egy lett. Bevallom, fáj. De azt is látom, hogy a többgyermekes anyukák örökké hajszoltak, sokszor vannak nálunk a gyerekeik.

Meg hat a hazassagom sem könnyű, és talán így egyszerűbb. De a gyerekem sokat reklamál.

jún. 12. 20:57
 4/26 anonim ***** válasza:
64%
Ha nem akarod, ne csináld. Nekem négy felnőtt gyerekem van, sokszor voltam, még vagyok is kimerült. Fizikailag, idegileg, lelkileg. Imádom őket és büszke vagyok rájuk, de nem csinálnám végig még egyszer. Ez nem az ő hibájuk, hanem az én természetem.
jún. 12. 21:09
 5/26 anonim ***** válasza:
93%
Mi is kettőt terveztünk eredetileg, de én egyre inkább kezdem magam meggondolni. Külföldön élünk, se család, se barátok, teljesen egyedül vagyunk, 0 segítség. A kislányom még pici, de néha nagyon ki tud fárasztani az egész napos készenlét, éjjel 3x kelés és sokszor az van a fejemben, hogy ha lenne még egy baba, akkor egyszerűen a kimerültségtől, türelmetlenségtől nem tudnék olyan jó anyuka lenni, mint szeretnék.
jún. 12. 21:12
 6/26 anonim ***** válasza:
85%
Mindig kettőt szerettem volna, de 1 után rájöttem, hogy nem akarok még egyet. Iszonyú nehéz volt vele az első 1,5 év. Nincs az az isten, hogy ezt még egyszer végigcsináljam. Majdnem ráment a házasságunk is. Férjem a fentebb említett reális okok miatt egyetért
jún. 12. 21:15
 7/26 anonim ***** válasza:
56%

Oh, mert a filmekben minden gyerek cuki, aranyos. Ha valami rosszat csinál, szépen leülnek vele, megbeszélik, és elfogadja. Nem mások, mint kicsinyített felnőttek. Ha meg valaki beszélni mer róla, hogy ez milyen fárasztó, a társadalom megvetése sújtja, hogy hát neki élveznie kéne az anyaságot. Ezért inkább senki nem beszél róla, hogy ez milyen nehéz. Aztán amikor tényleg ott van, akkor meglepődnek a nők.

Főleg, hogy most már nincs több generációs együttélés, apuka egész nap dolgozik. Azért 4 gyereket egyedül ellátni egy nőnek, még a legkellemesebb természetű gyerekekkel is igencsak kihívás.

Meg ahhoz olyan pár, olyan munkahely, olyan anyagi körülmények kellenek.

Én is szívesen szültem volna még, de nekem senki nem segített, úgyhogy mi megálltunk kettőnél.

A húgom is azt mondta, hogy ő 4 gyereket akar. Jót röhögtem is magamban, gondoltam, na, térjünk majd erre vissza akkor, ha már lesz gyereked. Ők is megálltak egynél.

Egyébként lehet, hogy simán meggondolod még magad, még van időd.

jún. 12. 21:16
 8/26 anonim ***** válasza:
36%
Soha nem akartam egyet se.
jún. 12. 21:50
 9/26 anonim ***** válasza:
34%
Ha a férjed biztosítani tudja, hogy neked csak a gyereknevelés és főzés takarítás bevásárlás legyen a feladatod, akkor hajrá. Amúgy ellenkező esetben meg nem
jún. 13. 07:33
 10/26 anonim ***** válasza:
27%
9 voltam: úgyhogy jah...mert sok esetben meg az a vége még egy gyereknél is, hogy oké akkor lököm be a bölcsibe
jún. 13. 07:35
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!