16 hónapos a kisfiam. Furcsa dolgokat csinál az utóbbi
időben. Mi lehet ez? Valamint ismerősöm említette az
autizmust, erről mi a véleményetek? Kérem az írjon aki
érintett vagy ismeretségi körben előfordul.
Figyelt kérdés
Első pont. Furcsa viselkedés: néha rázza a fejét és lábujjhegyen is jár, szintén néha. Be nem áll a szája, de semmi kiérthető dolgot nem mond. Amúgy értelmes kisgyerek. Ami nekem nagyon furcsa a fejrázás, és mostanában a testével is úgy mozog mintha lenne valami fájdalma. Aztán szalad tovább mintha mi sem történt volna. Kakira nem fognám mert könnyen kakál, napi 2x is néha.
A második pont. Az autizmus: erre nem is gondoltam még egy ismerősöm ma nem mondta, hogy az autizmus “később is kialakulhat”. Merthogy van ismerőse akinél már kezdett beszélni a gyerek meg teljesen úgy fejlődött mint a többi és egyszer csak leállt minden. Megijedtem! Ilyen van?! Semmi előjel nélkül egyszer csak hoppá elmúlik minden addigi készség. Vagy hogy van ez?
Félre értés ne essen. Persze megijedtem, de nem gondolom, hogy az lenne a fiam. Viszont érdekelne ez a dolog, hogy hogy is van.
Manapság minden kisgyerekre rásütik, hogy autista? A leírtak alapján nem gondolom, hogy az, szakemberhez vidd el, hogy meggyőződj ròla.
ma 16:57
2/13 anonim válasza:
Ennyi idősen teljesen normális, hogy csinálnak számunkra fura dolgokat a gyerekek. Ez az idegrendszeri éretlenség miatt van. Éppen ezért ebben a korban nem is lehet diagnosztizálni az autizmust.
ma 16:59
3/13 A kérdező kommentje:
Mondjuk engem is ez idegesít. Mert én nem gondolnám, hogy az lenne. De azt se tudtam, hogy van ilyen. Azért érdekel. Utána olvasni nem szeretek, mert annyi hülyeséget írnak. Viszont érintettek véleménye érdekel.
ma 17:00
4/13 anonim válasza:
Igen sajnos ilyen van. Barátnőm kisfia másfél éves koráig teljesen jól fejlődött tudott integetni, zenére "táncolni", szépen játszani, megtudta mutatni hol a szeme, szája stb. Aztán teljesen elfelejtett mindent. Nem beszél,pelenkás,cumis 8 éves. De 3 éves korig nem kaptak diagnózist. Kitartást kívánok! Vidd el egy felmérésre :) de szerintem nem fognak rá mondani semmit mivel még pici, napról napra változik. Vagyis úgy mondom hogy nem fogják merni kimondani ha látnak valamit.
ma 17:05
5/13 anonim válasza:
16 hónaposan szakemberek nem tudják diganosztizálni az autizmust.
Csak a gyakoris anyukák, meg az ilyen-olyan okvetetlenkedő "ismerősök".
ma 17:12
6/13 Miss Lady válasza:
Semmi baja ninc
ma 17:35
7/13 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Uh 4# de semmi előjele nem volt ennek a kisfiúnak, egyik napról a másikra abba maradt/vissza maradt és annyi? Hogy dolgozták fel a szülők? Mit mondtak nekik? Nagyon sajnálom őket.
ma 18:16
8/13 anonim válasza:
Nem történt semmi. Egyszerűen már fura volt hogy nem beszél, szavakat sem mond, az volt inkább az úgymond aggasztó. De viszont megérteti magát. Mutogat hogy mit kér, ha éhes oda vezet a hűtőhöz, szóval attól hogy nem beszél nem buta, csak más .Mikor örül a mai napig "röpköd" a kezével közben. Igazából a szülők megkonnyebbultek hogy végre van diagnózis, tudják mibaja a fiuknak és nekiallhattak a fejlesztéseknek :) aki pedig lepontozott, sajnos tényleg van ilyen és kívánom sose kelljen megtudniuk :)
ma 18:37
9/13 anonim válasza:
Igazából ezt most csak én nem értem? Bocsi utolsó? Engem is érdekel ez a téma, azért is szólok hozzá. Én nem értem, hogy előtte is fura volt? Vagy az lett fura h nem beszél, de előtte beszélt? El némult, nem is gagyogott baba nyelven sem? Akkor értette meg magát vagy most is? Mármint most vezeti oda a szüleit a hűtőhöz ha éhes? Meg pelenkás, és cumis is. Bocsi, nem kötekedés mert amúgy tök örülök, hogy végre valaki ír erről, régóta keresek ilyet. Csak lehet nekem nehéz ezt felfogni. 🙃
ma 18:53
10/13 A kérdező kommentje:
Az én kérdésem még az lenne, hogy mit mondanak az orvosok? Lesz egyszer jobb? Tudom ebből nem gyógyul ki valaki, merthogy nem betegség. De gondolom akkor ő önálló nem lesz soha?!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!